kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanserli çocuklar için gönüllü anneler aranıyor
Kanserli çocuklar için gönüllü anneler aranıyor
Oyun Odasının Adı 'ege'nin Düşü'
O da gönüllü anneydi
Cennette de oğluma bakıyordur

Kanserli çocuklar için gönüllü anneler aranıyor

Cerrahpaşa'daki kanserli çocuklar, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nca yaptırılan oyun odalarında moral topluyor. Minik kanser hastalarının en büyük destekçisi olan vakfın, maddi yardımların yanı sıra, çocuklarla ilgilenecek gönüllü annelere de ihtiyacı var.

KANSERLİ Çocuklara Umut Vakfı, Cerrahpaşa'daki kanserli çocuklarla haftanın birkaç günü de olsa ilgilenebilecek gönüllülere çağrıda bulunuyor. Kimi hastalık nedeniyle çocuğunu kaybetmiş, kimi işkadını anneler tarafından ihtiyaçları karşılanan kanserli çocuklar, iyileşmelerine yardımcı olacak yeni gönüllüleri bekliyor. Birkaç yıl öncesine kadar karanlık hasta odalarından oluşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji servisi, bugün tam bir çocuk oteli gibi. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nca yenilenen serviste, inşaat sürüyor. Amaç, bölümü büyüterek tedavi edilebilecek hasta çocuk sayısını artırabilmek. Uzun süreli, maliyetli ve son derece zahmetli bir tedavi sürecinin ardından iyileşebilme umudu taşıyan bu çocukların tek moral kaynağı ise vakfın verdiği psikolojik destek. Vakıfta çalışanların çoğu doktor, diğer bölümünü ise çocuklarını bu hastalık nedeniyle kaybetmiş aileler oluşturuyor. Herkes tedavi sürecinde çocukların oyun oynamasını ve daha az sorunlu bir yaşam sürmelerini sağlamak istiyor. Bunun için çocukların oyun oynarken hastalıkla savaşmaları sağlanıyor.

OYUN ONLAR İÇİN EN İYİ İLAÇ
OYUN odasında vakfın görevlisi olarak bulunan Psikolog Cenk Erdem, bu minik hasta bedenlere hastalığı kabullenmelerini ve bu süreçte eğlenmelerini sağlıyor. Kendisini 'showman psikolog' olarak tanımlıyor. Çünkü kimi zaman palyaço, kimi zaman korsan olarak çocukların arasında dolaşıyor. Yaptırdığı resimlerle onların iç dünyasına girerken hastalık döneminde hayata katılmalarına yardımcı oluyor. Gönüllü anne olmak isteyenlere de bir çağrıda bulunan Cenk Erdem, "Bu hastalık son derece zor ve zahmetli. Herkesin yardımına ihtiyacımız var. Burada bir tek çocukla düzenli olarak ilgilenebilecek dost bir ele, oyuncak yardımıyla bile bu çocukları sevindirecek desteklere açığız" diyor.

MÜZİK VE RESİM ÇOK ÖNEMLİ
KANSERLİ çocukların yüzde 80'inin uzun bir tedavi sürecinin ardından iyileştiğini anlatan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, aynı zamanda Cerrahpaşa'da Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı'nı yürütüyor. Tedavi ettiği çocuk hastaların, gönüllü anneliğini de yapıyor. Vizite ve muayene saatleri dışında soluğu oyun odasında alıyor. Onlarla birlikte resim yapıyor, yap boz oyunlarına katılıyor. Bu şekilde çocukların tedavi süreçlerinin daha kolaylaştığını anlatan Prof. Dr. Yıldız, "Müzik ve resim öğretmenleri arıyoruz. Onları yönlendirerek, çektikleri acıları azaltacak eğitmenlere çağrıda bulunuyoruz. Maddi imkanı olanlar ilaç almalarını sağlayabilir, ancak manevi destek vermek isteyenler de haftanın belirli günleri gönüllü annelik yaparak bu çocukların ailelerine destek verebilir" diye konuşuyor.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 52 yerden bıçaklandı buna rağmen affetti
 Sokaktaki düşler artık gerçek oluyor
 10.000.000.000.000 liralık rüya başladı
 Ders kitapları insan hakkı ihlalleriyle dolu
 Töreye uyunca sokakta kaldı
 Belediye otobüsü çocuk katili oldu
 Öğretmenler günü gecikmeli kutlandı
 Yayıncılar Kadıköy Belediyesi'ne kızdı
 Popstar finalisti Bayhan'a gözaltı
 Korkutan yangın
 DYP'den yerel seçim startı
 Uzanlar'la ilgili resmi teyit yok
ÖMER ÇELİK
Sol ve yerli değerler
ağ ve sol hakkında düşünmek...
MEHMET TEZKAN
Baykal neden çileden çıktı?
ANLAŞILAN yeni yılla...
EMRE AKÖZ
Olacak iş mi? Ekonomi büyürken işsizlik...
UMUR TALU
Tanımadığımızı tanıyınca, tanıdığımız...
Ben de şaşırdım...
Jack, kendi filmini çekiyor
Gerçek annesini 37 yaşında Time dergisinin bir gazetecisinin yaptığı...
AB'de anayasa kördüğümü
Ortak anayasanın din ve oy hakkı maddelerinde halen anlaşma olmadı.
YÜREĞİ UEFA'YA YETTİ
YÜREĞİ UEFA'YA YETTİ
İlk maçta kontratakla 2-0 yendiği Chelsea karşısında sadece bir kez...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.