kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AKP'nin amazonları bürokrat kellesi istiyor
AKP'nin amazonları bürokrat kellesi istiyor

AKP'li bazı kadın vekiller Türk Telekom ile Gençlik ve Spor genel müdürlerinin görevden alınmasını istiyor İmza toplayan vekillerden Adana Milletvekili Zeynep Tekin, iki bürokratın da başarısız olduğunu ileri sürdü.

AKP'NİN amazonları bürokrat operasyonu başlattı. AKP'li kadınlar, Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın görevden alınması idüğmeye bastı. Kelle avı başlatan kadınlar, her iki bürokrat için el altından imza toplamaya başladı. İşi sağlama almak için erkek milletvekilleri de ikna edildi. Dilekçelerin Başbakan Tayyip Erdoğan'a verileceği belirtildi.

BAŞARISIZ OLDU İDDİASI
Konuyla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan kadın vekiller topu birbirlerinin üzerine attı. Bazıları imza toplayan vekiller arasında, İstanbul Milletvekili İnce Özdemir'in olduğunu iddia etti. Bazıları da daha çok erkek vekillerin isimlerini saydı. Adı geçenler arasındaki Zeynep Karahan Uslu ise "Benim bu işle ilgim yok. Sakın beni Zeynep Tekin'le karıştırmış olmayın" diyerek adres gösterdi. Tekin imza toplayanlar arasında adının olduğu ortaya çıkınca soruları yanıtladı. Tekin, kendisinin de milletvekili olmadan önce Türk Telekom'de görev yaptığını belirterek, "57'nci Hükümet döneminde adını söylediğiniz kişi, Aycell ve diğer konularda başarısız oldu. Bazı arkadaşlarımız, telefonlarına çıkmadığı konusunda şikayetlerde bulundu. Genel müdürle ilgili KİT Komisyonu'nda, araştırma ve soruşturma komisyonlarında 69 dosya olduğu söyleniyor. Başarısızlık, Meclis'e kadar gelmiş "dedi.

KİŞİSEL HESABIM YOK
Türk Telekom'u "altın yumurtlayan tavuğa" benzeten Tekin, genel müdürle ilgili kişisel bir hesabı olmadığını ileri sürdü. Tekin, "Ben ona, hiç bir zaman kişisel bir talepte bulunmadım. Benim gibi sağduyulu milletvekilleri de bu başarısızlıkları görüyor. Yoksa, AKP başarılı her ismi değerlendirir. Ona gereken önemi verir" dedi.

BALANDI: YORUM YOK
Gençlik Spor Genel Müdürü Atalay da aynı gerekçelerden dolayı imza torbasına girdi. Atalay'la ilgili operasyonun öncüsü olarak gösterilen AKP'li Reyhan Balandı ise "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" demekle yetindi.

TEKİN'DEN İKİNCİ İMZA ÇABASI
Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin'in imzası benzin istasyonlarının birbirleri arasındaki uzaklıklarının 1 kilometreye indirilmesine ilişkin geceyarısı önergesinde de yer aldı. Tekin konuyla ilgili şunları söyledi: "İnsanlara hizmet anlamında rahatlık anlamında mesafelerin daraltılmasının uygun olacağına inanıyorum. Ama, ben herhangi bir arkadaşımın bunu çıkar amaçlı ortaya getirmesinden bir haberim yok. Eğer böyle bir şey yapıldıysa üzüntü duyuyorum. Mesafelerin yakın olması vatandaşın seyahatinde rahat etmesi açısından doğrudur. Benzin bitiyor, insan dalgın oluyor, yakın bir benzinlik arıyor. Ben sadece bu açıdan önergeye imza verdim."

Hülya KARABAĞLI/Şebnem BURSALI

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Derviş 'sorumlu muhalif'
 Fakir partiye zengin başkan
 Baykal: Sonunuz DP gibi olur
 Erdoğan: Anamuhalefet partisinin tavrı kutlanmalı
 KKTC'ye 'Hükümeti kurun' mesajı
 Hoca'yı bürokrasi kurtardı
 Baykal: Annan planı müzakere edilebilir
YAVUZ DONAT
Yeni bütçeye eski söylem
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 atv 17.40
"Çocuklar Duymasın"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 17.00
"Şansa Dansa"
 TRT 1 17.05
"Afacanlar"
 TGRT 17.00
"Türk Sineması"
Biliyordum ama engel olamadım
Tuğçe’nin babası Sezer Gürman kızının iş ortağıyla 8 aydır süren...
Antalya'yı sel aldı
Antalya sele teslim oldu. Kemer, Çamyuva ve Tekirova'daki bazı ünlü...
Fatih Terim krize girdi!
Fatih Terim krize girdi!
Güçlü oyunculuğuyla herkesin sevdiği Demet Akbağ'ın önceki gün...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.