kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Antalya'yı sel aldı
Antalya'yı sel aldı
Doğanın intikamı

Ve Antalya'da doğa öç aldı

ANTALYA'DA şiddetli yağmur, dere yataklarına yapılan çok sayıda ev ve işyeriyle turistik tesisi sular altında bıraktı. Karayolu kapandı, okullar tatil edildi.


***

Antalya'yı sel aldı

Antalya sele teslim oldu. Kemer, Çamyuva ve Tekirova'daki bazı ünlü turistik tesisleri su bastı. Simena Otel'de kalan turistler tahliye edildi. Otellerin yılbaşı rezervasyonları iptal edildi. Köprüler uçtu, evleri su bastı, elektrikler kesildi. 3 yaşındaki çocuk boğularak can verdi.

ANTALYA ve ilçelerinde iki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yağışın sel sularına dönüşmesi sonucu dere kenarında bulunan evler altında kaldı. Kemer, Çamyuva ve Tekirova'da bulunan milyarlık turistik tesisleri su bastı. Yağış en çok Kemer ilçesinde etkili olurken, sağanak yağış nedeniyle Kemer-Kumluca karayolundaki derelerde taşkınlar meydana geldi. Antalya merkezde bulunan Ayı Deresi'nin taşmasıyla Güneş, Gebizli Hüsnü Karakaş Mahallesi sular altında kaldı. Antalya'nın Çamyuva ilçesinde bulunan Sarıören Deresi'nin taşması sonucu da özellikle dere kenarında bulunan gecekondular su altında kaldı. Bu arada, Kumluca ilçesine bağlı Kavak Köyü'nde de dere yatağı kenarında bulunan çok sayıda evi su bastı. Serik ilçesi Gediz mevkiinde fırtına nedeniyle telefon hatları zarar gördü. Bu arada, Kemer ve bazı beldelerde okullar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bir gün daha tatil edildi.

AĞVA TAHRİP OLDU
Şiddetli yağış nedeniyle Antalya- Kumluca karayolu üzerindeki Ağva Köprüsü'nün ayakları tahrip oldu. Yetkililer, selin sürüklediği köprü ayağının dolgularını eski haline getirmek için harekete geçti. Bu arada köprü, çökme tehlikesine karşı önlem olarak uzun süre trafiğe kapatıldı. Toprak kaymaları nedeniyle yola savrulan taş ve topraklar belediye ekipleri tarafından temizlendi. Yağış nedeniyle Tekirova'da bulunan Ün Saphire Otel ile Corinthia Art Otel ve çok sayıda evin alt katlarını ise bastı. Otel görevlileri, kendi çabalarıyla suyu tahliye etti. Tekirova'da bulunan Kaplan Otel'in yanından geçen derenin taşması sonucu Tekirova Jandarma Karakolu'nun bahçesi sular altında kaldı.

REZERVASYONLAR İPTAL
Yağış ve sel suları nedeniyle Çamyuva Bölgesi'nde bulunan başta Simena Tatil Köyü olmak üzere, Park Otel, Naturland Tatil Köyü, Ceylan İntercontinental, Marko Polo Tatil Köyü, Labado Otel ve bazı küçük pansiyonlarda rezervasyonlar iptal edildi. Otel yetkilileri, Tahtalı Dağları'ndan gelen sel suları ile Sarıören ve Kiriş Deresi'nin taşması sonucu Çamyuva beldesinde deniz seviyesinde bulunan otellerin alt katlarının su altında kaldığını belirttiler. Yetkililer ayrıca yağmur suyunu tahliye edecek sistem olmadığı için her yıl aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söylediler. Simena Otel Genel Müdürü Haldun Sadık, sel nedeniyle otelin birinci katının su altında kaldığını ve yılbaşı için gelen turistleri başka otellere gönderdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Yılbaşı nedeniyle otel turistlerle doluydu. Ancak önceki akşam başlayan yağmur nedeniyle otelin birinci katları yağmurdan zarar gördü. Elektrikler kesildi ve jeneratör uzun süre çalışmadı. Bu nedenle otelde kalan yaklaşık 500 turist çevrede bulunan diğer tesislere yerleştirildi" diye konuştu. Her yıl sel sorunu yaşadıklarını belirten Sadık, "Yerel yönetimler kendi çabalarıyla bu soruna çözüm bulamıyor. Turizm Bakanlığı'nın bölgede turizmi 12 aya yayabilmek için başlattığı proje var. Ancak bu proje, yağmur ve sel konusunda gerekli tedbirler alındıktan sonra gerçekleştirilebilir."

EVLERİNİZDE KALIN
Yağmur ve su baskınları nedeniyle Antalya Valiliği tarafından Kriz Masası oluşturulurken, Vali Alaaddin Yüksel, son yılların en yoğun yağışlarının yaşandığını söyledi. Yüksel, gerekli olmadıkça vatandaşların evlerinden çıkmamalarını ve özel otomobillerini kullanmamaların istedi. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Antalya kent merkezine son 24 saatte metrekareye 216 kilogram yağmur düştüğü belirtildi.

Yusuf DALAMAN - Saffet YENİGÜN

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Biliyordum ama engel olamadım
 İSKİ'nin çukuru iki kardeşi yuttu
 Trilyonluk boşanma PAZARLIĞI
 Parayı dolandırdığı bankasına yatırmış
 Acemi hırsızı ev sahibi kurtardı
 Kimsenin abisi falan olamam!
 Çeçenistan'da 3 Türk vatandaşı öldürüldü
 İzmir'de TV içine gizlenmiş 16 kilo C-4 ele geçirildi
 Dualar barış ve huzur için edildi
ERDAL ŞAFAK
CHP'ye teşekkür
Kırgın olduğu, partiye ve Meclis'e pek...
AHMET HAKAN COŞKUN
Şalom
Önce Gaye Petek'i tanıyalım: Fransa'da yaşıyor..
ALİ KIRCA
Hatıralar
Son günlerde art arda çıkan hatıra kitapları...
SAVAŞ AY
Sevmeyen de okuyor beni ohh!
Merhabalar, sizin...
ÖMER LÜTFİ METE
AB'cilerin kralı Denktaş
Ertuğrul Özkök'ün önceki gün...
REFİK DURBAŞ
İçimizdeki diktatör...
KORKU sarar gittikçe dört bir...
İŞTE DAUMUN LİSTESİ
İŞTE DAUMUN LİSTESİ
Alex Souza, Gökdeniz, İbrahim Toraman, Hamit Altıntop ve Yıldıray'ın...
Kalmak isterim ama oynayamıyorumki !
Kalmak isterim ama oynayamıyorumki !
Kiralık listesine konan Yusuf, "Sürekli oynamak istiyorum. Ama bu...
Derviş 'sorumlu muhalif'
Derviş 'sorumlu muhalif'
2004 bütçesi üzerinde CHP adına konuşan Kemal Derviş, iktidarı hem...
AKP'nin amazonları bürokrat kellesi istiyor
AKP'nin amazonları bürokrat kellesi istiyor
AKP'li bazı kadın vekiller Türk Telekom ile Gençlik ve Spor genel...
Şampiyon ata özel af geldi...
Şampiyon ata özel af geldi...
Doping cezası alan safkan yarış atlarının yarışlardan men cezası...
Vali Güler: Çok önemli açıklamalar yapacağım
İSTANBUL Valisi Muammer Güler, bir alışveriş merkezine bombalı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.