kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünya Yardım Elini Uzattı
2bin yıllık Periler Şehri
20 SANİYEDE TARİH OLDU
13 yılda 58 bin kişi depremde öldü
Sokaklar ceset dolu
Dünya Yardım Elini Uzattı
Fay bağlantısı var ama tetikçi değil
'Birkaç gün Pülümür'e dikkat'
Benin'deki uçağı deprem mi düşürdü?

Dünya Yardım Elini Uzattı

En çok su ve ilaç ihtiyacı çekiliyor
İRAN Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar sadece uluslararası örgütlere yardım göndermeleri çağrısında bulundu. Bakanlık Sözcüsü Muhammet İsmail Ekberi, deprem bölgesindeki temel ihtiyaçların dezenfektan, su kirliliğini ölçen cihazlar, su pompaları ve jeneratör olduğunu söyledi. Kentte en çok ihtiyaç duyulan diğer malzemeler ise battaniye, çadır, tıbbi malzeme. CNN televizyonu muhabiri, kent yetkililerinden aldığı bilgiler doğrultusunda ekiplerin, enkazda canlı olup olmadığını tespit eden hassas cihazlar, arama-kurtarma köpekleri ve her gruptan kana ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Kızılay İran'dan işaret bekliyor
KIZILAY
, İran'ın Bem kentinde meydana gelen deprem için hazırlıklarını tamamladı. Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, İran'daki deprem nedeniyle Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nin (AFOM) alarma geçtiği bildirildi. AFOM'da kurulan "Kriz Masası"nın İran'a gidecek yardımlar konusunda hazırlıklarını tamamladığı bildirilen açıklamada, Kızılay'ın ilk yardım ekibinin, İran'dan gelecek bilgi ve hükümetin talepleri doğrultusunda hazırlıklarını hızlı bir şekilde tamamlayarak, deprem bölgesine hareket edeceği kaydedildi.

Yunanistan alarm durumuna geçti
YUNANİSTAN
her an gönderilebilecekleri ihtimali üzerine arama-kurtarma ekibini alarma geçirdi. 25 uzmandan oluşan ekip, özel eğitimli köpekleri ve son teknoloji ürünü arama cihazlarıyla İran hükümetinden izin bekliyor. İznin alınması halinde 15 dakika içinde yola çıkacak şekilde bekletilen ekip, Yunan ordusuna ait kargo uçağıyla bölgeye gidecek. Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, İran'a acil olarak 311 bin dolar yardım gönderilmesi talimatı verdi. Belçika ve İspanya'nın da her türlü yardımı göndermek için İranlı yetkililerle temasa geçtiği belirtiliyor. Belçika'nın, 1999'daki Marmara depremi sonrası oluşturulan B-fast adlı özel ekibini göndermesi bekleniyor.

Sezer ve Arınç'tan başsağlığı mesajı
CUMHURBAŞKANI
Ahmet Necdet Sezer İran'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'ye, TBMM Başkanı Bülent Arınç da İran İslam Cumhuriyeti İslami Danışma Meclisi Başkanı Mehdi Kerrubi'ye başsağlığı mesajı gönderdi. Sezer, mesajında "Türk ulusu ve şahsım adına, size ve deprem felaketinden zarar görenlere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletir, dost İran ulusunun acısını paylaştığımızı ifade etmek isterim'' derken, Arınç, "Halkımız ve onların temsilcisi olan ben ve milletvekili arkadaşlarım, dost ve kardeş İran halkının büyük acısını kalbimizde hissediyoruz. Can kaybının büyük olduğunun tahmin edilmesinin üzüntümüzü bir kat daha arttırdığını bilmenizi isterim. Deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diler en derin saygılarımı sunarım'' dedi.

Marmara'da can kurtaranlar yolda
BÜYÜK
bir acı ile sarsılan İran'a yabancı ülkelerden yardım ekipleri ve malzemeler dün itibariyle gönderilmeye başladı. İlk olarak Rusya, Il-76 tipi iki kargo uçağıyla aramakurtarma ekipleri, tıbbi malzeme ve insani yardım yola çıkardı. Almanya Dışişleri Bakanı Josckha Fischer, İranlı meslektaşı Kemal Harrazi'ye taziye dileklerini ilettiği bir mektupta, yardıma hazır olduklarını da bildirdi. Fischer "Almanya, deprem bölgesindeki insanları kurtarmak ve yardım etmek için gücünün el verdiği her şeyi yapmaya hazırdır" derken Cumhurbaşkanı Johannes Rau da İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'ye bir mektup gönderdi. Rau, mektubunda "Almanya'nın ülkenize bu felaketin maddi hasarının üstesinden gelmesinde yardım etmeye hazır olduğu garantisini" verdi. Almanya'nın SEEBA adlı özel kurtarma ekibini göndermesi bekleniyor. Emri aldıktan sonra 6 saat içinde yola çıkabilen ekipte özel eğitimli arama köpekleri bulunuyor. Türkiye ve Cezayir'deki depremler sonrası da yardım çalışmalarına katılmıştı.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Dilimize dolananlar
 Sıkıysa eşine yalan söyle
 Michael Jackson evlendi iddiası
 Bir haftada 516 bin seyirci
 Türkiye'den ilk yardım ekibi gitti
 'Kıbrıs Elenizmi adalete ulaşacak'
BENİ TUTAMAZLAR
BENİ TUTAMAZLAR
"Bendeki sürat Tanrı vergisi. Birebirde geçemeyeceğim oyuncu yoktur.
İnciler
İnciler
Artık üzülmeyecek
İLK yarıdaki performansımızla camiayı ve...
Başbakan'ın köy özlemi
Başbakan'ın köy özlemi
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayii Bölgesi'nin...
AKP’ye Sezer ve YSK kıskacı
AKP’ye Sezer ve YSK kıskacı
CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, büyükşehir belediyelerinin...
İdamdan döndü Noel Baba oldu
İdamdan döndü Noel Baba oldu
Kurduğu Noel Baba şirketi ile The Wall Street Journal'a haber olan...
El Kaide İstanbul'da bitti
Bombalı saldırıların 'El Kaide'nin Türkiye unsurları' tarafından...
Töre indiriminden 'uyum'a çalım
Töre cinayetlerinde indirim sağlayan 462. madde 6. Uyum Paketi'yle...
Tecavüzcüye peşin tahliye
OSMANİYE'DE yerel bir gazetenin sahibi evli ve 2 çocuk babası...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.