kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Darülacezespor
Darülacezespor
6 aydır kiramı bile ödeyemedim
Maziye bir bak...

Boğa'nın ölümü

Uzan krizi, üç büyüklerin korkulu rüyası olan efsanevi İstanbulspor'un futbolcularını parasızlıktan bir lokma ekmeğe mahkum hale getirdi

FENERBAHÇELİ Cemil'lerin, Aykut'ların, Oğuz'ların takımı. 80 yılda İstanbul, Türkiye şampiyonlukları gördü. Kulübün sahibi Uzanlar önce takımdan el çekip sonra kendileri de zora düştü ve İstanbulspor şimdi perişan...

PARA YOK MAAŞ YOK KURTULUŞ UMUDU DA YOK
ÜÇ
büyüklerden bu halde bile yedi puan koparan İstanbulspor'un yıldız futbolcuları tam altı aydır ne maaş alabiliyor, ne transfer taksidi, ne de prim... Maça otobüsle gidiyor, eve öyle dönüyorlar.

ÇÜNKÜ MUKAVELEYE GÖRE HİÇBİRİNİN ALACAĞI YOK
NEDEN
bırakıp gitmiyorlar? Onu da kaptan Saffet anlatıyor: Federasyon "Paranızı almışsınız, oturun oturduğunuz yerde" diyor. Çünkü hepimizin mukavelesine öyle komik rakamlar yazılmış ki...


***

Darülacezespor

Süper lig takımlarından İstanbulspor 78 yıllık tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Sportif alanda başarılı olan takım ekonomik olarak belirsizlik içinde Para almadan oynayan futbolcuların dramı bir yana ay sonunda başlayacak ikinci yarıda; deplasmana nasıl gidilecek, nerede kalınacak, kimse bilmiyor.

YER, Ataköy'deki İstanbulspor antrenman tesisleri. Türkiye'nin süper lig takımlarından birinin tesislerinde görenleri hayrete düşüren bir manzara. Ligin ikinci yarısına hazırlanan İstanbulspor'lu futbolcular, dinlenme salonunda, plastik masaların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş uzun bir masanın etrafında. Masaların üstüne örtü niyetine gazeteler serilmiş, onlarca ekmek dilimlenmiş, karabiber, kırmızı biber, tuz ve önlerinde çorba kaseleri ellerinde kaşıklarıyla Türkiye Süper Ligi'nin yerli ve yabancı yıldızları. Mönüdeyse çetin geçecek ikinci yarı maratonunda futbolcuların ihtiyacı olan gücü sağlayacak olan "sebzeli balık çorbası." Bu manzara Uzan Grubu'nun sahip olduğu İstanbulspor'da yoksulluğun had safhaya ulaştığını belgeliyor. Bir zamanlar oyuncularını lüks restoranlarda ağırlayan İstanbulspor adeta Darülacezeye dönmüş. İstanbulspor futbolculara transfer taksitleri dahil olmak üzere 6 aydır para ödeyemiyor. Aylardır deplasman maçlarına uçak yerine otobüsle giden İstanbulspor'un menajeri Sinan Dinler, artık otobüs parasını bile bulamadıklarını belirtiyor.

BİZLER ZENGİN DEĞİLİZ
Takım kaptanı Saffet Akbaş ise kamuoyundaki yanlış inanıştan yakınıyor. Türkiye'de özellikle Türk futbolcularıyla düzgün anlaşma yapılmadığını belirten Akbaş, "Sözde 1 milyar liraya anlaşılır ama sözleşmeye yazılır 100 milyon lira. Eğer kulüp iyi niyetliyse anlaştığı parayı tıkır tıkır öder. İyi niyetli değilse 100 milyonunu alırsın ondan sonra da günlerce beklersin" diyor. Gazetelerde sözü edilen milyon dolarlık rakamları alan oyuncu sayısının çok az olduğunu ifade eden Akbaş şöyle konuşuyor: "Şu anda Türkiye'de sanırım 2 bin dolayında profesyonel futbolcu vardır. Bunların içinden en fazla 20 tanedir o yüksek rakamları alan. Tabii ki yabancı futbolcuları bunun dışında tutmak lazım. Çünkü onlar gerçekten iyi sözleşmeler yapıyorlar. Ama sıra Türk futbolcusuna geldiğinde kulüpler hemen başlıyor sen hiç kulübünü düşünmüyorsun, ekmek yediğin yere ihanet ediyorsun diye." "36 yaşındayım ve yıllardır top oynuyorum" diyen Akbaş şöyle devam ediyor: "Fenerbahçe'de oynadım. Ama sadece bir evim ve bir arabam var. Bir de bankada 10 milyar liram. Allaha şükür diyorum. Çünkü benim durumum yine iyi. Benim derdim zaten kendimle ilgili değil. Hiç olmazsa bu mesleğe yeni başlamış olan gençlerin durumu değişsin. Futbolcu konuşamıyor çünkü konuşamaz. Adamla iki tane mukavele yapılmış. Federasyona giden mukavelede rakam çok az. Asıl para diğer mukavelede. O da kulübün insafına kalmış. O nedenle futbolcu aman kızdırmayım paramı vermezler sonra diyerek susuyor. Bunu böyle yaptığımız sürece kaybeden hep futbolcu oluyor."

ELİMİZ BAĞLANMIŞ
Futbolcuların serbest kalmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğunu ifade eden Akbaş karşılaştıkları durumu da şöyle özetliyor: "Federasyona başvurup paramızı vermiyorlar serbest kalmak istiyoruz dedik. Federasyon kendisine gönderilmiş mukaveleye bakıyor. Orada yazılan para 2 milyar. Kulübün ödemelerine bakıyor 5 milyar. Sonra bize diyor ki olmaz. Kulüp zaten sana paranı fazlasıyla ödemiş. Bir yere gidemezsin diyor." Bu durumu futbol camiasındaki herkesin bildiğini ama sadece kendisinin dile getirdiğini belirten Akbaş "Ben söyleyince de sivri oluyorum. Sonra telefonlar geliyor gece vakti sen biraz fazla konuşuyorsun diye" şeklinde konuşuyor.

AVRUPA'DA OLMAZ
İspanya'dan tekrar Türkiye'ye dönen Boşnak futbolcu Elvir Boliç de futbolculuk hayatında ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını ifade ediyor. Durumun belirsizliği nedeniyle ne yapacaklarını bilmez halde beklediklerini dile getiren Boliç "Avrupa'da da bir kişinin sahip olduğu takımın başına bu tür olaylar geliyor. Adam iflas ediyor. Ama sonuçta futbolcular hiç böyle bir durumda kalmıyor" diyor. "Her takımın belli bir bütçesi var ve o bütçeyi kesinlikle aşmıyor" diyen Boliç şöyle konuşuyor: "Burada Türkler hayali şeyler yapıyorlar. Takımın 3 milyon euroluk geliri varken bakıyorsun 10 milyon euroluk transfer yapıyor takım kuruyor. Dolayısıyla futbolcuların taksitlerinde çok büyük sorunlar yaşanıyor. İstanbulspor'un düştüğü duruma diğer takımlar da düşebilir. Yani süper lig futbolcusu oldum diye kimse hayatını kurtardığını sanmasın. Her futbolcunun büyük riski var."

NEVZAT ATAL

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 YUNANİSTAN'DA 3. Papandreu dönemi
 Yunan diplomattan dostluk masalı
 Kara teslim olduk
 Konya'da şırıngalı sapık kâbusu bitti
 Evlerine Boru Hattı Döşediler
 Kıskançlık yüzünden başı fena derde girdi
 En ucuz sigarayı biz içiyoruz
 Keyif gecesi kâbus oldu
ERDAL ŞAFAK
Kurt elmanın içinde
İki gün üst üste Suudi Arabistan'ı...
AHMET HAKAN COŞKUN
Gürtuna ve CHP: İkisi de oynuyor!
Ali Müfit Gürtuna,...
MEHMET BARLAS
Gazete-içi polemiklerin ölçüsü kaçırılmamalı!..
Sabah...
ÖMER LÜTFİ METE
Barutsuz YÖK savaşı
Önümüzdeki hafta yeniden başlamasını...
SAVAŞ AY
Öff sıkıldım bu başbakandan!
Bugünlerde basın mensupları...
EMRE AKÖZ
Tartışmalı 'Ararat' filmini izledim
ARARAT...
ALEX BİTİRDİ: GELMİYORUM
ALEX BİTİRDİ: GELMİYORUM
Sarı-lacivertlileri haftalardır uğraştıran Alex Souza, net yanıtını...
Şampiyonluk beklemeyin
Şampiyonluk beklemeyin
F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, karamsar konuştu
F. transferlerin...
Başbakan:
Başbakan: "Müsteşarımı değiştirmeyeceğim"
ANKARA'DA hava buz gibiydi. Esenboğa Havaalanı kar altındaydı.
Kıbrıs için çifte zirve
Kıbrıs için çifte zirve
Kıbrıs sorunu Sezer, Erdoğan, Özkök ve Gül'ün yapacağı 4'lü zirvede...
Türban diyaloğu sürüyor
Türban diyaloğu sürüyor
CHP ile eşi türbanlı olan Gürtuna arasında görüşmeler sürüyor.
'Sadık Ağabey'iyle DÜNÜR OLDU
'Sadık Ağabey'iyle DÜNÜR OLDU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük kızı Esma'ya, "Sadık Ağabey"...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.