kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yimpaş fitness center açıp, imaj yenileyecek
Yimpaş fitness center açıp, imaj yenileyecek
Kasiyerlikle başladı genel müdür oldu
Belçika'da 'İslami et' üretecek

Yimpaş fitness center açıp, imaj yenileyecek

Muhafazakar kesimin mağazası olarak bilinen Yimpaş, daha geniş bir kitleye hitap etmek için harekete geçti. İş çıkışı hem spor, hem sinema hem de alışverişi Yimpaş'ta yapmak mümkün olacak.

TÜRKİYE'DE gerçek anlamda departman store tarzı mağazacılık yapan Yimpaş konseptini yeniliyor. Mobilyadan oyuncağa, ayakkabıdan hazır giyime ve tabii ki gıdaya kadar mağazalarında her türlü ihtiyaca cevap veren Yimpaş Marketler Zinciri, krizle birlikte gıda dışı tüketim azalınca, yeni alanlara açılmaya karar verdi. Yimpaş değişen trendleri de gözönüne alarak mağazalarında bowling, sinema ve güzellik salonları ile fitness centerlar açacak. Şirket krizden önce satışların yüzde 55'ini gıda, yüzde 45'ini diğer ürünlerden elde ederken, kriz sonrasında gıdanın payı yüzde 70'lere kadar çıktı.

KONSEPTİMİZ FARKLI
Yimpaş Mağazalar Zinciri Genel Müdürlüğü'ne getirilen Atay Çoban, değişimin sebeplerini şöyle anlattı: "Mağazalarımızda içki satmıyoruz. Böyle bir prensip kararımız var. Bu da bizi muhafazakar kesimin mağazalar zinciri olarak lanse etti. Halbuki müşterilerimiz arasında her kesimden insan var. Çünkü konseptimiz çok farklı. Yimpaş'ta sadece gıda ve temel tüketim ürünleri satmıyoruz. Buraya gıda malzemesi almaya gelen koltuk ya da giyim eşyası da alıp gidiyor. Şimdi konseptimizi biraz daha geliştiriyoruz. İşten çıkan gelip sporunu yapacak ya da güzellik salonunda bakımını yaptıracak, sonra ister sinemaya gidecek isterse de alışverişini yapıp evine dönecek." Özellikle Anadolu'da büyüme odaklı çalışan Yimpaş, 2004 yılında cirosunu 300 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Son olarak İzmir'de bir departman store açan grup önümüzdeki ay Trabzon ve Batman'da mağaza açacak. Atay Çoban, 2004 yılını 13 yeni mağaza ile kapatacaklarını kaydetti. 49 mağazası ve 3 bin çalışanı bulunan Yimpaş'ın stratejisini 'Anadolu'da büyüme' üzerine oturttuğunu belirten Çoban, "Buralarda büyük potansiyel var. Büyük
şehirlerdeki birçok mağazamızdan daha iyi iş yapıyor. Bazı illerde insanları yürüyen merdivenle biz tanıştırdık. Örneğin Van'da bir mağazamız var. Orası eskiden de bu tarz bir mağaza imiş ama hiç iş yapmamış. Biz devraldık. Yeniden düzenledik. Geçen ay Van, 49 mağaza arasında ciroda birinci oldu" diye konuştu.

KENDİ ÜRETİP KENDİ SATIYOR
Yimpaş'ın en büyük avantajının, mağazalarda satılan ürünlerin büyük çoğunluğunun grup bünyesinde üretilmesi olduğuna işaret eden Atay Çoban, böylece diğer marketlere oranla önemli bir fiyat avantajı elde ettiklerini vurguladı. Gıda ürünlerinin yüzde 35'inin grubun şirketlerinden Aytaç bünyesinde üretildiğini belirten Çoban, şöyle devam etti: "Tekstilde bu oran yüzde 60, ayakkabıda yüzde 80. Mobilyayı da kendimiz üretiyoruz. Başkalarına marka parası vermiyoruz. O nedenle bizim ürünlerimiz diğer gruplara göre yüzde 20-30 daha ucuz." Atay Çoban, yeni Perakende Yasa tasarısının sektörü daha da zor durumda bırakacağını düşünüyor. Çoban, "Avrupa da bazı kurallar koymuş, ama sektörün payı yüzde 60-70'lere ulaştığında yapmış bunu. Türkiye'de organize perakende sektörünün payı yüzde 17. Yani küçüklerin payı hala çok büyük. Avrupa'da olduğu gibi büyük mağazalar akşam 19.00'da kapatılabilirdi. Hatta cumartesi yarım gün ve pazar günleri kapalı tutulabilirdi. İşe sondan başladılar" diye yakındı. Ancak Türkiye'de sektörü asıl zor durumda bırakanların yerel marketler olduğuna da işaret eden Çoban, "Türkiye'de 5-6 marketten oluşan 20-30 tane küçük zincir var. Bunların çoğu kayıtdışı iş yapıyor.Ucuz ve kalitesiz mal satıyorlar. Kimse de hesap sormuyor" diyor.

LEYLA ŞEN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Çalıntı telefonla alo'ya son
 Kristal-İş'ten Verheugen'e 'grev' mektubu
 ATO: Türkiye'nin 150 milyar dolarlık altın rezervi var
 Cenevre'de Türk günü
 Vakıflara bağış kalktı, ruhsat ve ehliyet yok
 'Tekstil artık lokomotif değil ağır sanayiye yöneliyoruz'
 Şehrin göbeğinde müstakil ev isteyen, yalıları yeniliyor
 6 sıfır atma kararı kararlılığın göstergesi
 TÜSİAD Paris'te ofis açıyor
 KOBİ'lere 100 trilyonluk ucuz kaynak
 MNG Kargo bir yaşında
 IMF: Gerçekçi rakam çıkarın, takvim verin
 Sicil affı için bir aylık süre kaldı
 Fazla çalışıp, az para kazanıyoruz
 BTC'ye yabancı mühendis 3.5 aylık prosedüre takıldı
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Reel kesim ve borsada devir büyüklerin devri
2001 krizi...
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Kamu bankaları gözaltında
Ekonomi yönetimi bir kez daha...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Maliye Bakanı Unakıtan'ın oğlundan önceki...
Her çalana kapı açmayın
Konak'ta adres sorma bahanesiyle kapıyı açtıran gaspçı bıçakla tehdit...
Hem cefa'kâr' hem vefa'kâr'
12 yıldan bu yana Haber-İş Sendikası'nın başkanı olan Cengiz Teke'nin...
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Sanat dünyasının kalbi tekliyor
Son yıllarda artan kalp rahatsızlıklarına en çok sanat dünyasında...
Hastaneden eğlenceye!
Hastaneden eğlenceye!
Semiramis Pekkan, 'Fasting' yöntemiyle zayıflayıp, vücudunu...
IMKB
E: 18,786 D:% -0.54
DOLAR
S: 1,318,000 D:% -0.38
EURO
S: 1,648,000 D:% -0.18
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.