kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir dilim ekmek uğruna öldü
Bir kuru ekmek için

9 yaşındaki Nedime, okul yolunda çöpten topladığı bir parça ekmeği yemeye çalışırken dalgınlıkla tanker altında can verdi

Henüz çocuktu Nedime ama çocukluğunu hiç yaşayamamıştı. Hayat ona hep zor yüzünü göstermişti. Ailesi çok yoksuldu. Babası sokaklarda hurda topluyor, İzmir Konak'ta bir gecekonduda oturuyorlardı. 4 kardeştiler...

ANNESİ EVİ TERK EDİNCE İKİ AY YUVADA KALDI
ÇOĞU zaman aç yatıyordu. Annesi bir ara evi terk ettiği için iki ay yuvada kalmıştı. İlkokul 3'e gidiyordu... Dün evden yine kahvaltı yapamadan çıktı. Okul karşısındaki marketin çöp bidonuna yaklaştı.

BİR LOKMA MUTLULUK KIRMIZI IŞIĞA TAKILDI
ATIK
ekmek parçalarını topladı. Birazını öğlen yemek için çantasına koydu, bir parçasını ağzına attı. O mutlulukla caddeyi geçerken kırmızı ışığı fark edemedi. Hızla gelen tanker Nedime'yi ezdi, geçti...


***

Bir dilim ekmek uğruna öldü

9 yaşındaki Nedime'nin ailesi çok fakirdi. Dün de karnı aç gitti okula. Mide kazıntısını gidermek için okulun karşısındaki çöp bidonunu kestirdi gözüne... Bir parça ekmek bulunca da dünyalar onun oldu. Ekmeği yerken karşıya geçmeye çalıştı ve tanker altında kaldı.

Nedime Güçlüer, at arabasıyla sokaklarda hurda toplayıp satan bir baba ile ev kadını bir annenin 4 çocuğundan biriydi. Babası çoğu zaman evine ekmek getiremiyordu. Nedime de diğer kardeşleri gibi bu duruma alışmıştı. Babasının ekmek getiremediği günlerde çöp bidonlarını karıştırıyor, bulabildiği yiyeceklerle karnını doyuruyordu. Annesi ve babası bu duruma kahroluyordu ancak ellerinden de bir şey gelmiyordu. Annesi bazen evlere temizliğe gidiyordu, kazanılan para ile birkaç gün idare edebiliyorlardı. 6 kişi, tek göz odalı bir evde yaşıyorlardı.

AKLI HEP OKUMAKTAYDI
DİĞER
kardeşleri Fettah ve Hakan babalarına yardımcı olmak için sokaklarda dolaşıyor, hurda teneke ve kağıt topluyorlardı. En küçük kardeşi Murat'ı ise mahalledeki esnaf büyütüyordu. Diğer kardeşleri öğrenimlerine ilkokuldan sonra devam edememişler, hayatla mücadeleye erken başlamışlardı. Ancak kardeşlerine karşılık Nedime'nin aklı hep okumaktaydı. Derslerde başarılı bir grafik çiziyordu. Okulunu çok seviyor, ayrılmak da istemiyordu. Dün sabah da her günkü gibi erkenden kalktı. Gecekondularındaki bidonlarda bulunan suyla elini yüzünü yıkayıp, tüm olanaksızlıklara rağmen özen gösterdiği önlüğünü giydi. Mutfakta bir süre dolanıp, mide kazıntısını giderecek bir şeyler aradı ama yoktu.

ÇÖP BİDONUNU GÖRDÜ
SONRA
yola koyuldu. Arkasından çaresizlik içinde bakan anne ve babasıyla vedalaştı, eğitim gördüğü Mustafa Urcan İlköğretim Okulu'nun 3. sınıfındaki arkadaşlarına kavuşmak için hızlandı. Fakirliği minicik aklında çözemiyordu. Neden diğer çocuklar gibi çeşit çeşit elbise giyemediğini de düşünmüyordu, hiçbir oyuncağının olmadığını da... Ancak, karnının gurultusu ona çok acı veriyordu. Okuluna ulaştığında, gözüne yolun karşısındaki çöp bidonları takıldı. Okulun karşısında faaliyet gösteren market işletmecisinin ifadesine göre, Nedime çöp bidonlarına doğru yürüdü. Biraz karıştırdıktan sonra birkaç parça ekmek buldu. Bir kısmını özenle çantasına yerleştirdi, bir dilimini de eline aldı. Yüz ifadesi öylesine mutlu bir ifade almıştı ki, sanki çöp bidonunda bulduğu ekmek dilimi değil de, lüks bir restoranda özenle hazırlanmış yemeklerden yiyordu. Ama bu mutluluk uzun sürmedi.

ONU YAŞATAMADILAR
KÜÇÜK
Nedime,karşıya geçmek için hazırlandığı sırada kırmızı ışığı farke temdi ve o korkunç an gerçekleşti. Hasan Bulut yönetimindeki 35 R 3321 plakalı tanker küçük Nedime'yi fark ettiğinde çok geç kalınmıştı. Tekerleklerin arasında 10 metre kadar sürüklenen Nedime, hemen SSK Bozyaka Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye götürüldüğünde herkes seferber oldu ama yapılan müdahaleler Nedime'yi yaşatmaya yetmedi. Bu arada tankerin şoförü gözaltına alındı. Öğretmenleri Nedime'nin annesi Nurşen Güçlüer'in geçtiğimiz yıl evden kaçtığını, çocuklarına bakamayan Şemsettin Güçlüer'in de dört evladını Karşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdiğini söyledi. Öğretmenleri, iki ay sonra annenin eve dönmesiyle çocukları yuvadan alan ailenin yeniden biraraya toplandığı söyledi.

FATİH ŞENDİL - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Canlarını kaybettiler ama şimdi 350 canları var
 Hamileyken yenen çikolata bebeği de mutlu ediyor
 Türkiye, ABD'ye yeni bir PKK raporu verecek
 El Kaide'nin ardından gizli servis çıktı
 Basına kelepçeli fotoğraf yasağı
 Artık çok özelim
 İDO karaya oturdu
 Dostluğumuz hiç bu kadar önemli olmamıstı
MEHMET TEZKAN
Şaibe sahada değil, beyinlerde
Futbol cephesinde...
EMRE AKÖZ
Halilzad'ın itirafı
Bundan bir yıl kadar önce, şöyle...
UMUR TALU
Kimine de bunları yazmak düşer
Birkaç yıl önce, medyanın...
'Yok edeceğiz'
Irak’ta Şii lider Es Sadr’ın ABD işgaline karşı başlattığı ayaklanma...
Barnier: Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkacağız
Fransa'nın yeni atanan Dışişleri Bakanı Michel Barnier, Avrupa...
İşte Türk futbolu
İşte Türk futbolu
Devletin teftişi için "Birkaç zibidinin işi" diyen Haluk Ulusoy,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.