kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaşlanmaya karşı cilt analizi
Cilt analizi sistemi Türkiye'de
Yaşlanmaya karşı cilt analizi
Üzümden gelen kalıcı güzellik
Öğle arası gençlik formülü
Kendinizi şımartın

Yaşlanmaya karşı cilt analizi

Artık cilt bakımına da bir "standart" geldi. Türkiye'de ilk kez Skin Lab'de uygulanan cilt analiziyle cildinizi daha iyi tanıyor ve ihtiyacı doğrultusunda bakım alabiliyorsunuz.

Transmed ve Oymak Plastik Cerrahi Merkezi'nin (OPC) ortaklıkları doğrultusunda birlikte geliştirdikleri Skin Lab, tüm dünyada başlayan cilt analizi ve yapısına göre tedavi trendinin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı. Cildimizin tipi ne olursa olsun rastgele uygulamalar yerine sağlıklı bir analiz sonucunda seçilecek bilinçli bir bakımla yaşlanma süresini geciktirmek, sağlıklı, genç ve canlı görünmek de tamamen bizim elimizde. Skin Lab'de yaşlanmanın etkileri, objektif kriterlere dayalı detaylı aletlerle ölçümleniyor. Tamamen bilgisayarlı analiz sistemi ile yapılan bu ölçümlemeler sayesinde kişinin cildi ve cilt altı dokusu inceleniyor. Cilt kalınlığı, cildin kalojen miktarı gibi değerler ölçülüyor, yüzün hangi bölümünün, ne derece ve neden yaşlanmış olduğu saptanıyor. Plastik cerrah, estetisyen ve dermatologdan oluşan uzman ekip tarafından belirlenen eksiklerin giderilmesi, cildin zayıf noktalarının onarılması, canlandırılması, lekelerin silinmesini hedefleyen bir takip programı oluşturuluyor. Yapılan tüm analizler, ardından kişiye özel bir dosya içerisinde hastalara sunuluyor.

NASIL YAPILIYOR?
Skin Lab'deki randevuya gittiğinizde sizi önce cilt terapisti karşılıyor. Cilt bakımı odasında önce cildiniz temizleniyor ve cildin tipi, hassasiyeti, genel durumu gibi ön bilgiler kaydediliyor. Ardından 3 analiz cihazının bulunduğu analiz odası ziyaret edilerek objektif kriterler belirleniyor:

* Bilgisayarlı bir ultrason sistemi olan "Kalojenmetre" ile cildin kalınlığı ölçülüyor ve ciltte gençlik görüntüsünü sağlayan kalojen miktarı belirleniyor.

* "Skin Scanner" ile ciltteki pH ve yağ miktarı ve cilt ısısı ölçülüyor. Bu ölçümler bundan sonra seçeceğiniz kremler açısından büyük önem taşıyor.

* Son olarak yine bilgisayarlı fotoğraf sistemi olan "Visia" ile yüzdeki cildin fotoğrafları çekiliyor, ciltteki kırışıklıklar, gözenekler, UV hasarı, lekeler, eşitsizlikler teker teker kaydediliyor ve sistemin bünyesinde kayıtlı olan 5000 fotoğraf arasında benzer yaş, cinsiyet ve etnik özelliklere sahip kadınlar karşılaştırılarak cildin yaşı belirleniyor. Gözle görülemeyecek ve henüz başlangıç aşamasında olan bu tarz cilt bozulmaları erken safhada teşhis edilerek önlemleri doğru zamanda alınabiliyor. Daha sonra, yapılan analizler sonucu cilt laboratuarından alınan rapor, plastik cerrah, dermatolog ve cilt terapi uzmanından oluşan ekip tarafından inceleniyor. Yüzdeki cildin daha esnek, pürüzsüz, canlı ve genç bir duruma gelmesini sağlamak için, kullanılması önerilen kozmetiklerden ağız yolu ile alınması gereken vitamin ve minerallere, hatta daha ileri tıbbi yöntemlere kadar tüm bilgileri içeren kişiye özel bir dosya hazırlanıyor. Cildi canlandırmak ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak amacı ile belirlenen ileri tıbbi yöntemler; botox, Restylane, yağ enjeksiyonu, lazer ve ışık tedavileri Plasmalite, dermabrazyon, cilt bakımı gibi cerrahi olmayan işlemlerden, gerektiği takdirde başvurulabilecek cerrahi işlemlere kadar birçok seçenek bu programda yer alıyor. Cilt analizinin bir önemli tarafı daha var. Uygulanan bakım ve tedavilerden sonra, analizler tekrarlanıyor, böylece yapılan bakım ve tedavilerin ne derece isabetli olduğunu objektif kriterlere dayanarak kontrol etmek mümkün oluyor. Son zamanlarda popüler olan cilt altını destekleyici vitaminlerin ve yeni kullanmaya başladığınız kozmetiklerin etkileri bu analizlerle detaylı olarak gösterilebiliyor.

Hülya Avşar'ın güzelliğinin sırrı açıklandı

Hülya Avşar; genç ve güzel görünümünü korumak için, bir süredir IMEDEEN Cilt Besleme Tabletleri kullandığını açıkladı. Avşar; "Kuru bir cildim var. IMEDEEN kullanmaya başladıktan sonra cildimdeki kurumanın yok olduğunu, cildimin tazelendiğini gördüm. Artık başka hiçbir ürün kullanmıyorum" diyor. Uzmanlar, IMEDEEN'ın kırışıklık, sarkma, kuruluk gibi yaşlılık belirtilerini en aza indirdiğini ve bunun ancak IMEDEEN gibi cilde içerden destek veren besleme tabletleriyle mümkün olacağını söylüyor.

Nazan BİLGİÇ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İşin sırrı sihirli anneanne
 Porselen yüzler pembe yanaklar
 Parfümünüz de modaya uymalı
 İdeal kiloyu korumak şart
 Yaşlanmayı önlemek için check- up gerek
 Çok utandı
 Mankenler gölgede kaldı
 Kabilesinden ayrıldı Ankara'da kafe açtı
 Yorgunluğunu eğlenerek attı
 Fazla söze gerek yok
 Kuşlar azalıyor, ekolojik denge bozuluyor
 Sevgi Sözcükleri
 Seramik kapaklı oksitlenmiş bakır pilavlık
 8 haftada birincilik
HAKAN & UTKU
Kıbrıs'ta neler oluyor?
Bu öyle Gülben Ergen'in "Arka...
AYŞE TÜTER
Pazı sarma
Pazıları kaynar suda 5 dakika bekletip, sert...
"Bizi ele verdin" dedi ve ateş etti
Polisin düzenlediği operasyonla "düzen"i bozulan çete lideri hırsını,...
'SABAH Hürriyet'ten iyi, çok beğeniyorum'
Hürriyet’in eski patronu Erol Simavi yıllar sonra bozulan sağlığını...
Sahte kredi kartı çetesi yakalandı
7 kişilik çete, ATM'ye taktıkları cihazla bilgileri kopyalayıp halkı...
Erol Simavi 10 yıl sonra ülkesinde
Erol Simavi 10 yıl sonra ülkesinde
Hürriyet Gazetesi'nin eski sahibi Erol Simavi, 10 yıl aradan sonra...
Helin'in şansı!
Helin'in şansı!
Helin Avşar da son dönemlerdeki modaya uyup televizyonculuğa...
Pamela'nın kocasını kaptı.
Pamela'nın kocasını kaptı.
Seksi oyuncu Pamela Anderson, eski eşini top model Naomi Campbell'a...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.