Afrika usulü sote
Gody, Afrika yemeklerinin oldukça yağsız ve susuz olarak pişirildiğini ve bol baharatla servis yapıldığını, genel olarak Güneydoğu yemeklerine benzediğini söylüyor. Gody'nin verdiği birkaç yemek tarifi şöyle: Afrika Sote: Malzemeler: Tavuk göğsü, patates, soğan, baharatlar; kimyon, köri, kekik, zencefil ve acı biber. Yapılışı: Soğan, patates ve doğranmış etler çok az yağ ve su ile pişiriliyor ve üzerine baharatlar ilave ediliyor. Afrika sandviç: Malzemeler: Marul, domates, zeytin ezmesi, salam, kaşar, ton balığı ve tost ekmeği Yapılışı: Malzemeler sandviç hazırlanır gibi çiğ hazırlanıyor. Tost ekmeği üçgen kesiliyor. Patates kızartması, ketçap ve mayonez ile servis ediliyor.
|