kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'
Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'

Cinayetin işlendiği Academy-14'ün personeli, Barış'ın dökülen kanını temizledi. Olay sonrası mekâna gelen polis ise 'deliller karartıldı' diyor.

Barış Dönmez'in öldürüldüğü Academy-14, Beyoğlu Tepebaşı Meşrutiyet Caddesi'nde bulunan marjinal bir kulüp. Gay ve lezbiyen ağırlıklı müşterilerin gittiği bu mekanda, çok sayıda sıradan insanı da görmek mümkün. Cuma ve cumartesi günleri bayanlara giriş ücretsiz. En son 22 Şubat'ta İstanbul Bağımsız Film Festivali kapanış partisi yapıldı. Mekanı ünlü işletmeci İzzet Çapa yönetiyor. Olaydan sonra gözaltına alınıp iki gün boyunca ifade İzzet Çapa, o geceyle ilgili şunları anlattı: "En az kendi ailemden birisi vefat etmiş kadar üzüldüm. O saatte ben orada değildim. En ufak bir arbede ve kavga olmadan işlenen bir olay. Polis tarafından çözülmeye çalışılıyor. Çok garip bir olay. 14'teki garsonlar ve iki iç güvenlik, olayı görmediği gibi 17 kişilik arkadaş grubundan biri bile görmemiş bu olayı. Ayrıca gelen gençler bu kulübün sürekli müşterisiydi. O yüzden içeri rahat girebildiler. Çalışan personel olayı geç fark etmiş çünkü herhangi bir arbede olmamış. Ayrıca bu olaydan sonra personelin yerdeki kanı temizlemelerinin ve ortamı yıkamalarının nedeni, mekanın açık kalmaya devam etmesi. Personelin bu konuda tecrübesiz olmasından kaynaklanıyor. Küçük bir olay zannedip müziğe de devam etmişler."

POLİS: DELİLLER KARARTILDI
Olaydan yarım saat sonra cinayetin bildirildiği Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile Cinayet Masası Ekipleri, barın sabunlu suyla yıkandığını tespit etti. Bunun üzerine Olay Yeri İnceleme Polisi, "Cinayet mahalline gidilerek delil incelemesi yapılmak istendi. Fakat, cinayet mahallinin yıkandığı, olay yerinin halen ıslak olduğu ve delillerin karartıldığı tespit edilmiştir" şeklinde bir tutanak hazırladı. Ardından da cinayeti polise bildirmedikleri gerekçesiyle Ünlü İşletmeci İzzet Çapa ile kulüp çalışanları Ahmet Fidan, Erkan Kızılarmut, Cem, Alper ve Adem isimli kişiler ile bar şefi Servet Çelik gözaltına alındı. Kulüp çalışanlarının, ifadelerinde sadece basit bir yaralama olayı olduğunu sandıklarını ve müşterilerinin tedirgin olmaması için olay yerini temizlediklerini söyledikleri öğrenildi. Sorgularının ardından çıkartıldıkları Beyoğlu Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Nuri Gür'e ifade veren şahıslar, serbest bırakıldılar.

ÜÇ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Cinayeti soruşturan polis, çoğunluğu gece kulübüne eğlenmeye gelen yaklaşık 40 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Dönmez'in arkadaşlarının ifadelerde, bir kişinin ani bir hareketle kalabalıktan yararlanarak cinayeti işleyip kaçtığını, ancak eşkalini göremediklerini söyledikleri belirtildi. Bu arada polisin olayla ilgili şüpheli olarak gözaltına aldığı üç kişi Ömer S., İbrahim B. ve Yavuz E.'nin bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Mehmet AKTARAN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bir kurban 20 sessiz tanık
 Arkadaşları uğurladı
 'Umut'ları tükeniyor
 Ailesiyle kayıplara karıştı
 Kaplıca işletmecisi: Bolu depremini önceden bildim
 Doğu'daki öğretmenlere 400 milyon lira zam
 Tümgeneral Uğurlu'ya saldıranlar ölü ele geçti
 Aliyev Ormanı'na ilk fidan gelininden
 Pantolon Davası AİHM yolunda
 Araştırma projelerine 10 trilyon
 Danıştay'ın yeni başkanı Çetinkaya
MEHMET TEZKAN
Meclis Başkanı neden sinirli?
Meclis Başkanı sinirli..
EMRE AKÖZ
Yüzlerce eser nasıl yok oldu?..
Bazı yakınlarının,...
UMUR TALU
Önce tepki verir, sonra çevreme...
15 bin kişi evet dedi
AKEL, AKEL duy sesimizi işte bu Türkler'in ayak sesleri"... Kıbrıs'ta...
AKEL: Referandum ertelenmezse 'hayır'
Rum kesiminde en büyük parti olan AKEL referandumun bir kaç ay...
Hakan'a suçlama
Hakan'a suçlama
Sarı-kırmızılı takımdaki durumdan rahasız olan bir futbolcu, "Hakan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.