kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir kurban 20 sessiz tanık
Bir kurban 20 sessiz tanık
'Sensiz olmaz Barış'

Barda faili meçhul

Beyoğlu'nun "sıradışı" gece kulübünde eğlenirken 17 arkadaşının arasında boğazı kesilen genç Barış'ın katili sır oldu. Herkes susuyor

Mimar babayla psikolog annenin tek oğlu olan ve iki gün sonra askere gitmeye hazırlanan Barış Dönmez'in, Academy-14 adlı barda bıçaklanması olayını polis bir türlü aydınlatamıyor. O gece barda işlenen cinayet için tek bir tanık çıkmıyor.

40 KİŞİ İFADE VERDİ "GÖRMEDİK" DEDİ
Polise
ifade veren garsonlar, müşteriler ve Barış'la birlikte eğlenen 17 arkadaşından hiçbiri "olayı gördüm" demedi. Barış'ı kanlar içinde kucaklayıp hastaneye götüren arkadaşları bile en küçük bir ipucu veremedi.

KANLAR TEMİZLENDİ DELİLLER KARARTILDI
Polise
haber verilmemesi ve yerdeki kanların temizlenerek delillerin karartılması "garsonların tecrübesizliği"yle açıklanıyor. Polis cinayetle ilgili gözaltına aldığı 3 şüpheliyi bugün adliye sevk edecek.


***

Bir kurban 20 sessiz tanık

Taksim'deki bir gece kulübüne giden Barış Dönmez, 20 kişilik arkadaş grubunun gözleri önünde boğazı kesilerek öldürüldü Ancak o gece orada olan arkadaşları ve bar çalışanlarının hiçbiri 'biz gördük' diyemedi. SABAH, Barış'ın arkadaşlarıyla görüştü.

Taksim'in en ünlü gece kulüplerinden Akademy 14, geçtiğimiz cumartesi gecesi inanılmaz bir cinayete tanıklık etti. Bilgi Üniversitesi mezunu 25 yaşındaki Barış Dönmez, iki gün sonra askere gideceği için kutlamayı cumartesi gecesine bırakmıştı. Cumartesi sabaha karşı 3:45'de yaklaşık 20 arkadaşının gözü önünde, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürüldü. Ancak buraya kadar olağan bir cinayetmiş gibi gelişen olaylar, sonradan bir faili meçhule döndü. Çünkü o sıralarda kulüpte bulunduğu söylenen yaklaşık 40 kişi de "cinayeti görmedik" diyor.

'NE OLUR GİTME BARIŞ'
PSİKOLOG anne Ayla ve mimar Zeki Dönmez'in tek çocukları olan Barış, askere gitmeden önce son defa arkadaşlarıyla bir arada olmak için önce Taksim'deki Sefahathane adlı bara, ardından da Sıraselviler'deki Roxy bara gittiler. Barış'la birlikte Roxy'de bulunduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen bir kız arkadaşı Barış'a "Ne olur gitme, burada kalalım" dediğini ancak Barış'ın kendisine "Gideceğim ve bir saat sonra geri döneceğim, söz" cevabını verdiğini öne sürdü.


'KAVGA YOK' DİYORLAR
BARIŞ,
onu uğurlamak için bir araya gelen bir grup arkadaşıyla Roxy'den çıkarak, Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi'ndeki Akademy 14 adlı kulübe gitti. Burada arkadaşları ile eğlenmeye başlayan genç, kulübün ortasında bir anda yere yığıldı. O anda Barış'ın yanında olan ve isimlerini vermek istemeyen arkadaşları,"Saat 3.45 sıralarıydı. Arkamızı döndüğümüzde Barış yerde kanlar içinde yatıyordu ne olduğunu anlayamadık" diyerek, kavga çıktığını bile fark etmediklerini söylüyorlar.

GERÇEĞİ BİLEN KİŞİ BARIŞ
ANCAK
o sırada Akademy 14'te eğlenen diğer kişiler bir anda büyük bir kavganın patlak verdiğini ve ne olup bittiğini anlayamadan bir gencin kanlar içinde yere yığıldığını anlatıyorlar. Barış'ın bir başka arkadaşı ise, "Bir anda bir arbede yaşandı ve tek gördüğüm bodyguardların bir çocuğu kanlar içinde kucaklarında taşıyıp dışarıya çıkarttıklarıydı" diye konuşuyor. Saldırgan tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan Barış, arkadaşları tarafından hemen Amerikan Hastanesi'ne götürüldü. Boğazından ve karnından yaralandığı belirlenen Barış, hayati tehlikeyi atlatamayarak bütün yaşam fonksiyonlarını kaybetti. Birliğine teslim olacağı pazartesi günü de hastanede hayata gözlerini yumdu. Bu çelişkili ifadelerin ardında yatan gerçekleri ise bir tek Barış biliyor. Barış'ın kasten mi yoksa kazara mı öldürüldüğü polisin yürüttüğü araştırmanın sonucunda ortaya çıkacak. Akademy 14 adlı kulüp ise Barış'ın ölüm haberinin ardından mühürlendi. Kulübün kapasına asılan mühürde Barış'ın öldüğü saat ve gün yazıyor. Kulübün çevresindeki esnaf ise kulüp çalışanlarının olaydan sonra polis tarafından sorguya alındığını, ancak kulübün Barış'ın ölümünün gerçekleşmesinden sonra mühürlendiğini söylüyorlar.

KENDİ HAYATINIFİLME ÇEKMİŞTİ

Ailesinin tek çocuğu olan BarışDönmez, Kültür Koleji'ni bitirdikten sonra geçen yıl İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü'ndenmezun oldu. Üniversitesine bi-tirme tezi olarak, kendi hayatınıçektiği filmi sundu. Kendi haya-tını anlattığı filmin devamını daçekmeyi düşünüyordu. Geleceği-ni kurmak için önünde bir askerlik görevi kalan Barış Dönmez,kısa dönem er olarak Tunceli'yegideceğini öğrendi. 12 Nisan'daTunceli'deki birliğine teslim ola-caktı. Ancak 10 Nisan Cumartesigünü, faili belli olmayan bir cinayete kurban gitti.

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'
 Arkadaşları uğurladı
 'Umut'ları tükeniyor
 Ailesiyle kayıplara karıştı
 Kaplıca işletmecisi: Bolu depremini önceden bildim
 Doğu'daki öğretmenlere 400 milyon lira zam
 Tümgeneral Uğurlu'ya saldıranlar ölü ele geçti
 Aliyev Ormanı'na ilk fidan gelininden
 Pantolon Davası AİHM yolunda
 Araştırma projelerine 10 trilyon
 Danıştay'ın yeni başkanı Çetinkaya
MEHMET TEZKAN
Meclis Başkanı neden sinirli?
Meclis Başkanı sinirli..
EMRE AKÖZ
Yüzlerce eser nasıl yok oldu?..
Bazı yakınlarının,...
UMUR TALU
Önce tepki verir, sonra çevreme...
15 bin kişi evet dedi
AKEL, AKEL duy sesimizi işte bu Türkler'in ayak sesleri"... Kıbrıs'ta...
AKEL: Referandum ertelenmezse 'hayır'
Rum kesiminde en büyük parti olan AKEL referandumun bir kaç ay...
Hakan'a suçlama
Hakan'a suçlama
Sarı-kırmızılı takımdaki durumdan rahasız olan bir futbolcu, "Hakan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.