kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan'a suçlama
Hakan'a suçlama

Sarı-kırmızılı takımdaki durumdan rahasız olan bir futbolcu, "Hakan Şükür, Hasan ve Sabri'yi yanına aldı. Sonra Necati onlara katıldı. Ardından da takım ruhunu kaybettik" dedi.

Ligde tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray'da bu çöküşün temel nedeninin gruplaşmalar nedeniyle takım ruhunun kaybedilmesi olduğu öne sürüldü. SABAH'a konuşan, ancak isminin açıklanmasını isteyen bir Galatasaraylı futbolcu, sezon başında geri dönen Hakan Şükür'ün başını çektiği grubun takıma zarar verdiğini söylerken, tecrübeli golcünün kalması halinde bu çöküşün aynen devam edeceğini de iddia etti. İşte 'çete' korkusu nedeniyle adını açıklayamayan sarı-kırmızılı futbolcunun kamuoyunu şok edecek açıklamaları:

Sohbet bile etmediler
Bazı takım arkadaşlarımız ön plana çıkmak için takım ruhunu hiçe sayıp kendi aralarında gruplaştılar. Özellikle Hakan Şükür, döndüğünde bizlerin ona gösterdiğimiz saygıya rağmen bize karşı anlamsız bir tutum sergiledi. Biz dediğim takım içindeki en az 15 futbolcu. Takımın eskisi olmasına rağmen Galatasaray'a geldiği günden beri gruplaşmalar yarattı. Özellikle Hasan Şaş ve Sabri'nin dışında kimseyle samimi olup sohbet etmedi. Daha sonra ara tranfser kadroya katılan Necati de bu gruba katıldı ve grubun boyutları daha da genişledi.

Sabri'ye çok üzüldük
Onların dışında 2-3 arkadaşımız da grubun içine girmek için gayret gösterdiler. Çünkü hepsi Hakan Şükür'den korkuyorlardı. Başkanımız Özhan Canaydın'ın adamı olduğu yolunda söylentiler vardı. Herhalde o arkadaşlarımız bu nedenle ona yanaştılar. Hakan tesislerde yemek yerken bile Hasan ve Sabri'den ayrılmadı, aynı şekilde yolculuklarda da... İşin aslına bakarsanız Hasan Şaş özünde iyi bir insan ancak Hakan'ın dolduruşlarına geldi. Biz en çok Sabri'ye üzüldük. Genç diye hepimiz yardımcı olmaya çalıştık, o ise bizden uzaklaştı.

Başkasına pas vermediler
İşin en vahim yanı ise maçlarda bile bu gruplaşmanın etkisinin görülmesiydi. Örneğin Sabri, saha içinde mümkün olduğu kadar Hakan Şükür ve Hasan Şaş ile paslaşmalara gitti. Çok açık söylüyorum Sabri, böyle cin olmaya çalışırsa futbolcu olarak bir adım ilerleyemez, nitekim de öyle oluyor. Bu üçlünün saha içinde pas atmak için devamlı birbirlerini aradıklarına bütün takım şahit. Samsunspor deplasmanında oynadığımız karşılaşmanın tamamını lütfen herkes izlesin bu açık, açık ortaya çıkar. Bu olaylar oynadığımız her maçta oldu.

Hasan Şaş'a hep alkış
Başka bir örnek daha vereyim. Başka arkadaşların Hakan Şükür'e yaptığı ortalar auta gittiği zaman o, el kol hareketleri ile devamlı tepki verirdi. Ancak Hasan'ın, isabetsiz bir ortasının ardından Hakan yine de onu alkışlardı. Biz bunlara isyan ettik. Olimpiyat Stadında'ki Gaziantepspor maçı öncesi Fatih Terim 'Arkadaşlar, Antalya kampında mükemmeldiniz, ama İstanbul'a geldiniz sizi tanıyamadım. Bana bunun nedenini biri açıklasın' diye bir konuşma yaptı. Bu toplantıda ben dahil hiçbir futbolcu konuşamadı.

Terim ihtimal vermedi
Bu toplantıdan sonra bir arkadaşımız Fatih hocaya gidip birebir konuştu. Arkadaşımız, 'Hocam doğru söylüyorsunuz. Antalya'da havamızı bulmuştuk. Şakır, şakır top oynuyorduk ancak orada Hakan Şükür yoktu. Bizim havamızı bozan Hakan Şükür' diye açık açık her şeyi söylemiş. Fatih Terim de 'Benim olduğum yerde böyle bir şey olması söz konusu olamaz. Hakan'ın bu düşüncede olduğunu sanmıyorum ancak böyleyse de kim olursa olsun, gerekeni yaparım' cevabını vermiş. Fatih hoca daha sonra bir toplantıda bu konuda uyarıda bulundu ama kısa süre sonra da görevden ayrıldı.

Eski-yeni kavgası değil
Terim, mükemmel bir insandı. Yüreği tertemizdi. Şimdi Hagi geldi. Disiplinli, dürüst, futbolu çok iyi biliyor ancak içimizdeki bu olanları bilmiyor. Hocamızın ilk hedefi, takımda arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmek. Ancak açık söylüyorum Hakan Şükür bu takımda kaldığı sürece bu hiç bir zaman gerçekleşmez. Bizim derdimiz eski-yeni futbolcu kavramıyla ilgili değil. Örneğin kaptan Bülent, sahada hata yaptığımızda bağırıp çağırır ama ona kırılmayız. Çünkü herkese aynı davranıyor ve bunu takımın kazanması için yapıyor.

Kalırsa gidecekler var
İşin en vahim tarafı, Hakan Şükür'ün gelecek sezon da kalması durumunda bir çok arkadaşım ciddi ciddi takımdan ayrılmayı düşünüyor. Bizler bu sezonki hayal kırıklıklarını 100.yılda unutturmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama yönetici büyüklerimiz de bu konulara hassasiyet gösterip önlem almalı. Aksi takdirde seneye de hüsran yaşarız. Bu takımda arkadaşlık ortama sağlanamazsa G.Saray 'iflah' olmaz.

YAŞAR YALÇIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
 Tazminatsız izin
 Ve Tuncay imzaladı
 'Ya kaybedersek' stresi
 Serkan savaşı çıkacak
 Son söz Fener'in
 Ali Sami Yen'e dönüş hazırlığı
 İlgi beni şımartmaz
 Toshack'a teklif
 Mehmet serbest attı
 Mondi&Ayhan'a fatura ağır çıktı !
 Kartal pençesi
 Günün İçinden
 Süper üçlü 154 takımı solladı
 Üçlü sıkıştırma
 Fener yine takılacak biz hep kazanacağız
 Şampiyon erdemir
 Fener'e yetmedi
 Erzik: Ulusoy pişman olmuştur
Arınç çok sinirlendi: Şeyini şey ettiğimin...
Arınç çok sinirlendi: Şeyini şey ettiğimin...
TBMM Başkanı eşiyle ilgili soru soran muhabire kızdı "Şeyini, şey...
Japon trenini sevdi çayını ise acı buldu
Japon trenini sevdi çayını ise acı buldu
Japonya'da hızlı trene binen Başbakan, çay seramonisine de...
Bir kurban 20 sessiz tanık
Bir kurban 20 sessiz tanık
Taksim'deki bir gece kulübüne giden Barış Dönmez, 20 kişilik arkadaş...
Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'
Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'
Cinayetin işlendiği Academy-14'ün personeli, Barış'ın dökülen kanını...
İlginç buluşma
İlginç buluşma
Türkstar'ın sunuculuğunu üstlenen Seray Sever, birlikte olduğu Hakan...
Amerika güzeli müzisyen çıktı.
Amerika güzeli müzisyen çıktı.
Amerika, ülkesini bu yıl Ekvador'da yapılacak Kainat Güzellik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.