kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Üçlü sıkıştırma
Üçlü sıkıştırma
Finallerin adamı Lucescu

Üçlü sıkıştırma

1- Bakan Mehmet Ali Şahin, "Lucescu kaybettiği zaman farklı konuşuyor" derken, Herşey sahada oluyor. Herkes önce aynaya baksın" dedi 2- Siyah-beyazlı yönetim, ligde 3. sıraya kadar düşen takımın Şampiyonlar Ligi’ne de kalamaması halinde, Rumen teknik adam ile yollarını ayırma kararı aldı 3- Lucescu’ya son cepheyi futbolcular açtı. Bunun nedeni ise, takımın sürekli defansif oynaması ve kadrodaki ofansif oyuncuların kendilerini gösterememesi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, kazandığı zaman da kaybettiği zaman da yaptığı açıklamalarla sürekli gündemde olan bir isim. G.Saray'ı çalıştırırken, maçlarının ertelenmesi isteğine karş çıkanlar için, "Köpekler istedi diye atlar ölmez" sözüyle Türkiye'yi ayağa kaldıran Rumen teknik adam, Beşiktaş'ta da benzer söylemlerde bulundu. Siyah-beyazlı takımı geçen sezon şampiyon yapan ve bu sezon da devreyi en yakın rakibinin 11 puan önünde lider tamamlayan Lucescu, kesin şampiyon gözüyle bakılan takımının, hakem hataları ile birlikte ligde 3. sıraya kadar düşmesiyle suçlamadığı kimse bırakmadı.

Devlet'i karşısına aldı
Beşiktaş'tan 5 futbolcunun kırmızı kart gördüğü Samsunspor maçından sonra her fırsatta sözü bu karşılaşmaya getiren ve sürekli Beşiktaş'a karşı kurulan komplolardan bahseden Lucescu, A.Gücü beraberliği sonrası "Parlemanto olaya el koymalı. Türkiye, Çavuşesku'nun Romanyası'na döndü" Lucescu, hükümetin de tepkisini çekmişti. Rumen hocanın, son G.Birliği beraberliği sonrası, Rumen medyasına yaptığı, "Bizi ikinci bile yapmayacaklar. Federasyonda üst düzey bir Trabzonlu var" sözlerinin SABAH'ta yer almasından sonra yalanlamaya çalışması yine tepkiyle karşılandı.

İncelemeler sürüyor
Devlet Bakanı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Rumen teknik adamın, özellikle puan kaybettikleri karşılaşmalardan sonra farklı yorumlarda bulunduğuna dikkati çeken Şahin, "Lucescu'nun Romanya'daki Çavuşesku dönemi ile ilgili benzetmeleri talihsiz açıklamalar oldu. Başbakanlık Denetleme Kurulu, bu konudaki incelemelerini sürdürüyor" dedi. Kişi veya kurumların kulüplerin önünü kesmek gibi bir harekette bulunamayacağını ifade eden Şahin, "Her şey sahada olur. Herkes önce aynaya baksın" diye konuştu.

Yönetim cephe aldı
Bakan Şahin'in bu açıklamalarının yanısıra siyah-beyazlı yönetimde de, Lucescu'ya karşı cephe alan yöneticilerin sayısı artıyor. Rumen hocanın özellikle takımın düştüğü duruma çare bulmak yerine hala, "Samsun maçında gösterilen kırmızı kartlar yanlıştı" diyerek kendisini savunmaya çalışması kendisine yönelik tepkileri arttırıyor. Yöneticilerin baskısına dayanamayan başkan Serdar Bilgili'nin de, şampiyonluk şansını zora sokan ve ligde 3. sıraya kadar gerileyen takımın Şampiyonlar Ligi'ne de girememesi halinde Rumen çalıştırıcının görevine son vermeye ikna olduğu belirtildi.

Futbolcular bayrak açtı
Sezon başından beri ligin en zengin kadrosuna sahip takımı olarak tanımlananşiktaş'a Lucescu'nun oynattığı defansif futbol sonunda oyuncuların da tepkisini çekmeye başladı. İlhan Mansız'ın Japonya'ya gitmesinden sonra, 'Santrfor alalım' diyen yönetime karşı çıkıp, Adrian İlie gibi takımda bir çok benzeri bulunan bir futbolcuyu aldıran ve santrfor boşluğunu doldurabilecek Pancu'yu inatla orta sahada oynatan Rumen hocanın, defansa yönelik sistemi de çatırdıyor. Bir çok futbolcu, "Defans yapmaktan hücuma çıkmaya enerjimiz kalmıyor. G.Birliği maçına hücum ederek başlasak, golleri yiyen değil atan olurduk" diyerek çevresine dert yanarken, yönetimden de destek buluyor.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Hakan'a suçlama
 Tazminatsız izin
 Ve Tuncay imzaladı
 'Ya kaybedersek' stresi
 Serkan savaşı çıkacak
 Son söz Fener'in
 Ali Sami Yen'e dönüş hazırlığı
 İlgi beni şımartmaz
 Toshack'a teklif
 Mehmet serbest attı
 Mondi&Ayhan'a fatura ağır çıktı !
 Kartal pençesi
 Günün İçinden
 Süper üçlü 154 takımı solladı
 Fener yine takılacak biz hep kazanacağız
 Şampiyon erdemir
 Fener'e yetmedi
 Erzik: Ulusoy pişman olmuştur
Arınç çok sinirlendi: Şeyini şey ettiğimin...
Arınç çok sinirlendi: Şeyini şey ettiğimin...
TBMM Başkanı eşiyle ilgili soru soran muhabire kızdı "Şeyini, şey...
Japon trenini sevdi çayını ise acı buldu
Japon trenini sevdi çayını ise acı buldu
Japonya'da hızlı trene binen Başbakan, çay seramonisine de...
Bir kurban 20 sessiz tanık
Bir kurban 20 sessiz tanık
Taksim'deki bir gece kulübüne giden Barış Dönmez, 20 kişilik arkadaş...
Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'
Kanları temizleyip 'delilleri kararttılar'
Cinayetin işlendiği Academy-14'ün personeli, Barış'ın dökülen kanını...
İlginç buluşma
İlginç buluşma
Türkstar'ın sunuculuğunu üstlenen Seray Sever, birlikte olduğu Hakan...
Amerika güzeli müzisyen çıktı.
Amerika güzeli müzisyen çıktı.
Amerika, ülkesini bu yıl Ekvador'da yapılacak Kainat Güzellik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.