kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ŞAMDAN kabına sığamadı
ŞAMDAN kabına sığamadı
Sıcak magazin dergisi çıktı

ŞAMDAN kabına sığamadı

Geçen hafta 400. sayısını kutlayan Şamdan dergisi, kabına sığamadı ve büyüdü. 'Şamdan Plus' adını alan dergi, bundan böyle her çarşamba 250 sayfalık bir yaşam stili dergisi olarak okuyucusuyla buluşacak.

SABAH gazetesinin Magazin Servisi'nde son günlerde hummalı bir çalışma var. İki masada oturan servisin masa ve personel sayısı birden artınca, kuşkulanmaya başladık. Sonradan öğrendik ki, hafta sonlarımızın vazgeçilmez eğlencesi Şamdan, 'Kumsal' olmuş. Şamdan ise artık kabına sığamamış, sayfa sayısını artırmış ve yaşama bakış açısını değiştirerek 'Şamdan Plus' oluvermiş... Tüm bu değişimin nedenlerini ve nasıllarını SABAH Magazin Müdürü Şengül Balıksırtı'ya sorduk.

* SABAH Magazin Servisi'nde neler oluyor?
Magazinin çok kirlendiğini, ilişkilerin çok yozlaştığına inanıyorum. Ben yeni bir dönemi başlatacağımın sözünü verdim. Ne mutlu ki o sözümüzü tuttuk. Gerçekten de magazinde yeni bir hareket oluştu. Ben bunun adına temizlik ve beyazlık diyorum. Ekip arkadaşlarım hepsi yıllardır birlikte çalıştığım arkadaşlar. Artık birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki, yanlış yapanın aramızda yaşaması mümkün değil. Şimdi herkes bir doğru etrafında toplanınca, yaptığımız iş o kadar tıkır tıkır işlemeye başladı ki, bir süre sonra yaptıklarımız bize yetmez oldu. Sağ olsun, çok değerli yöneticilerimiz de bize bu konuda destek verdiler ve enerjimiz sürekli yeni kapılar araladı bize. 'Şamdan' Türkiye'de bir ilkti, tekti, öncüydü. Öylesine güçlü bir marka oldu ki, kabına sığamaz oldu ve kendiliğinden büyüdü. Magazinin daha üstünde bütün hayatı kucaklayan bir çizgiyi 'Şamdan' markası altında okuyucumuzla buluşturmak istedik. 'Şamdan'ın yanına 'Plus' ekledik ve bu dergi her hafta çarşamba günleri okuyucu ile buluşacak.

SÜRPRİZ YAZARLAR
* 'Şamdan', çok oturmuş bir dergiydi. Bitirmek riskli değil miydi?
Bu çok konuşuldu, çok tartışıldı. Ama ben şuna inanıyorum, 'Şamdan' yeni bir isimle, 'Kumsal' olarak devam ediyor. Sonuçta aynı kalitede yapacağız. İçerik aynı, ekip aynı, anlayış aynı, mentalite aynı... Dolayısıyla bir değişiklik olmayacak.

* 'Şamdan Plus'ta neler olacak?
Hedefimiz dünyayı kucaklamak, okuyan herkese dünyalı olduğunu hissettirmek. Hayatın her yerinde, farklı lezzetleri, farklı renkleri, yaşamları, stilleri insanlarla buluşturabilmek.

* İçerik olarak eski 'Şamdan' gibi mi olacak?
'Şamdan Plus'ta artık manken, şarkıcı, sanatçı magazini yok. Onlar 'Kumsal'da devam ediyor. Daha çok iş dünyası, sosyete, siyaset, Avrupa'daki aristokrat hayatlar, kısacası 'A plus' bir yaşamın dergisi.

* İlginç köşe yazarlarınız da var sanırım...
Evet. Hıncal Uluç, yıllardır 'Şamdan'da bizimle birlikteydi. Pizzaz köşesini hazırlıyordu. Biz onu kızdırdık ama şimdi kendimizi affettirdik. 'Şamdan Plus'ta yeniden, moda konusunda hanımları mercek altına alacak. Mehmet Barlas her hafta 'Köşebaşı' adını verdiği köşesinde bizlerle birlikte olacak. Erkan Özerman, dünyanın her tarafını bizler için dolaşacak ve yazacak. Barbaros Şansal'ın 'Snob' adlı bir köşesi var. O da yaşadıklarını bizimle paylaşacak. Kürşat Başar, ağırlıklı olarak caz ve müzik olmak üzere, her hafta bizimle birlikte olacak. Demet Şener 'Diary' adlı köşesinde, günlük yaşamı ile ilgili, gördüklerini okuyucumuzla paylaşacak. Emre Irmak müzik dünyasının zirvesindeki ama popüler dünyanın içinde olmayan isimlerle röportajlar yapacak, konserleri izleyecek.

* 'Şamdan Plus'ın kapaklarında kimleri göreceğiz?
Kapak çekimlerinde iş dünyasından, sosyeteden isimler kapaklarımızda yer alacak ilk kez. Ancak tıpkı 'Şamdan'da olduğu gibi, o çok özel ve ses getiren prodüksiyonlarımız olacak. Aynı iddiada, Türkiye'nin en yetenekli fotoğrafçısı Serkan Şedele ve ekibi tarafından çekilecek.

* Alem vardı, şimdi Hello dergisi de çıkmaya başladı. Bunlar 'Şamdan Plus'ın kulvarındaki rakipleri. Rakipleriniz konusunda ne düşünüyorsunuz?
Ben rakipleri tabii küçümsemiyorum. Allah, herkesin yolunu açık etsin. Biz işimize iş değil, yaşam tarzı olarak bakıyoruz. Bugüne kadar da onun için hep rakiplerimizin önündeydik. Şimdi yine aynı iddiayı savunuyorum. Bugüne kadar farkımızı, kalitemizi hissettirdik. Okuyucu o farkı zaten hissedecek.

Nazan BİLGİÇ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çok fazla tanınmayan bir adamken süper tadım vardı!
 Korsanlardan sakınacak dualarla yola koyulacak
 HEM ekonomik HEM kaliteli
 Boğaz'da İspanyol meze geleneği sürüyor
 Pera'da bir teras var manzarası seyirlik
 Medrano Tepe'de
 Balayı kararınızı birlikte verin
 El dikişiyle boncuk işi yapın
 Yeni trend "ruhsal check-up"
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Tıpkısının aynısı
Pınar...
GÜLSE BİRSEL
Türk yaşam tarzının, tatil köyü kültürüne...
AYŞE TÜTER
Yumurtalı pay
Unu eleyin. Un, krem peynir ve tereyağını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.