kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evlenmek İstiyorum
Evlenmek İstiyorum
Bu kitabı Türk kadınına Yazdı

Evlenmek İstiyorum

25'in üstü, 35'in altı genç kadınlar ama bekar olanlar; sözüm sizlere... 'Ben de evlenmek istiyorum, benim beyaz atlı prensim nerede?' mi diyorsunuz, yoksa 'Onu bir türlü evliliğe ikna edemiyorum' mu?.. O halde kulak verin bana. Nerede yanlış yapıyoruz, nelere dikkat etmeliyiz, onunla nasıl tanışırız ve dahası onu evliliğe nasıl ikna ederiz? Tüm bunların yanıtı 'Evlenmek İstiyorum' isimli kitapta... Hâlâ okumadıysanız, acele edin. Zira gitgide yaşlanıyoruz....

Vallahi ne yalan söyleyeyim, bu aralar yeni çıkan kitaplara pek bakamadım. O yüzden de birazdan söz edeceğim kitabı okumakta azıcık geç kaldım. Ama ne zamanki bu kitaptan haberim oldu, hemen hareket geçtim çünkü başta tabii ki ismi beni sarsmaya yetti, hele içeriği... Öyle görmezden geleceğim türden değildi. Benim yaşımdaki bir kadını kolaylıkla ele geçiren iki kelimeden oluşuyor kitabın ismi: Evlenmek İstiyorum. 247 sayfalık, İnkılap Kitabevi'nden çıkan 'Evlenmek İstiyorum'un yazarı evli ve iki çocuk annesi olan Neslihan Tamay. E yazarı da durumu 'kendinde' ispatlamış olunca, kitabı okurken daha da heyecanlandım... Hele 37 yaşındaki yazarın "Gözlemlediğim kadarıyla evlenme konusunda en çok sorun yaşayanlar; güzel, bakımlı, giyimine özen gösteren, belli bir kültür seviyesine sahip, iyi bir işi olan, fena para kazanmayan ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan, yani deyim yerindeyse dışarıdan bakıldığında dört dörtlük görünen kızlar. Bunlar kendilerinde neyin eksik olduğunu düşünüp, niye hâlâ evlenemediklerine şaşırıyorlar" sözlerini de duyunca, varıp hâlâ bu kitaptan haberi olmayanları haberdar edeyim, dedim.

DETAYLAR BAŞ DÖNDÜRÜCÜ
Kadınlar için bir evlilik kılavuzu niteliğindeki kitabın başlıkları şöyle: Bekar Bir Bayanın Ruh Hali, Türk Erkeğinin Genel Profili, Doğru Erkekle Tanışmak İçin Neler Yapabilirsiniz, Beraberliğinizin Başlangıcında Dikkat Etmeniz Gerekenler, Kadınların Sıklıkla Yaptığı Temel Hatalar ve tabii Bazı Tüyolar... Ayrıca Bir Erkeğin Evliliği Düşündüğünü Gösteren Yedi İşaret, Kadınlığın Yedi Kuralı da yine kitaptaki bölüm başlıklarından. Kitaptaki detayların ise baş döndürücü olacağını söyleyebilirim. Örneğin karşınızdaki erkeğe hangi durumdayken ne söylemeniz gerektiğine kadar en büyük yardımcınız oluyor, yazar Tamay. Kısacası giyim kuşamınızdan hareketlerinize, tanışma faslında alacağınız tavırdan bakışlarınızı nasıl kullanacağınıza kadar her şey var bu kitapta. Hele bir erkeği kaçırmaya yönelik farkında olmadan yaptığınız hatalar öyle bir yüzünüze vuruluyor ki, 'Hadi ya!' nidaları fırlatmadan edemiyorsunuz... Neler mi mesela, buyurun efendim:

BUNLARI ASLA YAPMAYIN
*
Evlilik konusunu asla siz açmayın.
* Erkeklere bulunmaz Hint kumaşı muamelesi yapmayın.
*
Hesabı ödeme konusunda tartışmayın.
* Erkeklere duymaktan en çok nefret ettikleri, 'Sevgilim ne düşünüyorsun?' ile 'Beni seviyor musun' sorularını sormayın.
*
Kız arkadaşlarınızla, özellikle aynı işyerinde çalıştıklarınızla tanıştırmakta acele etmeyin.
* Eski erkek arkadaşlarınızdan kesinlikle bahsetmeyin.
*
Güçlü kadını oynamayın.
* Hayatınızı ayrıntısına kadar anlatmayın.
*
Onunla çıkmaya başladıktan sonra yakınlarınızı ihmal etmeyin.
* Seksi görünme çabanızı abartmayın.
*
Her dediğine 'evet' demeyin.
* Erkeğin yaptığı eski hataları, bir ajanda şekline dönüştürmeyin.
*
Yanında mümkün olduğu kadar az şeyden şikayet edin, hatta hiç etmeyin.
* Evlenmeyi düşündüğünüz adamla kesinlikle birlikte yaşamayın.

Kitapta ayrıca erkeğin evliliği düşündüğünü anlamamıza yarayan birkaç ipucu da var. Bize kalan tek şeyse, kararını pekiştirmesine yardımcı olmak, elbette bu ipuçları belirdikten sonra... Detaylar için müracaat 'Evlenmek İstiyorum'a...

ESKİLERDEN

Kırmızı Pazartesi Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in 1982'de Nobel Ödülü aldığı 'Kırmızı Pazartesi' başından sonuna nefes almadan okunan kitaplardan. 'Kırmızı Pazartesi'yi "Yazdığım en iyi roman" diye niteleyen Marquez, bir cinayet öyküsünü öncesi ve sonrasıyla okuyucuya aktarıyor. Türk okuyucular, kitapla Faik Baysal'ın çevirisiyle 1982'de Can Yayınları sayesinde tanışmıştı.

YENİLERDEN
Erkeklerin Hikayeleri Dünyaca ünlü 16 erkek yazara ait öykülerin yer aldığı 'Erkeklerin Hikayeleri'ni Murathan Mungan hazırladı. Metis Yayınları'ndan çıkan bu kitap niye mi okunur? Cevabını Mungan veriyor: "Bu da erkeklerin hikayeleri', diye okunabilir ya da erkeklerin nasıl gördüğü, hissettiği, yaşadığı ve anlattığı üzerine olan bu hikayeler için 'bir de erkeklerden dinleyelim bakalım' denebilir..."

YAYINEVLERİ
Altın Kitaplar 40 yılı aşkın süredir yayın hayatına aralıksız devam eden Altın Kitaplar Yayınevi'nin geniş bir alana hitap edebilecek yayınları bulunuyor: Klasik, macera, polisiye, çocuk klasikleri, öyküler, araştırma, inceleme ve bilimsel kitaplar, sözlükler, atlaslar, okul öncesi ve sonrası eğitim kitapları bunlar arasında...

F. Belgin Çoban

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gerçek Nişantaşılı göründüğü gibi değilmiş
 2004 plaj kanunları
 O bir Hıncal Uluç, gerisi hikâye!
 Alpay'ın çizgi kahramanı Fatih Ürek!
 Dans yarışmasına geri sayım başladı
 Ne kadar cazibelisiniz?
 Birincilik sevimli gelmiyor
 Sabancı Müzesi'nde caz, kahvaltı ve doğa
 Tüylü dostlara sağlık güvencesi
ESRA CEYHAN
Fıtık oldum!..
Geçen hafta, perşembe sabahı sızının...
GÜLSE BİRSEL
Çağla Bodrum demekse, ben de Bayrampaşa'ya...
AYŞE TÜTER
Ballı şeftali
Şeftalileri soyup, ikiye bölün ve...
REFİK DURBAŞ
İki kültürlü' şair
Asıl adı Ali Ahmet Sait Eşber,...
Gece ıslatmaları kabusu
Gece ıslatmaları kabusu
Doğru ve başarılı bir tedavi için; gece ıslatmalarının, alternatif...
Karpuzun faydaları
Karpuzun faydaları
Karpuzun yüzde 95'i su. Böylece temizleyici bir özelliği bulunuyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.