kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ESKİ DÜNYA ŞAMPİYONU:6 yıl önce ölen 1979 doğumlu Esma Can yaşasaydı bugün 24 yaşında olacaktı. Esma Can, kilosunda 1996'da gençler, 1997'de ise büyükler Dünya şampiyonu olmuştu.
Esma'yı baygınken bile dövdü
Esma'nın Ablası: Üstündağ kesin taciz etmiştir
'6 yıldır neden susuyorsunuz'
Tacizin belgesi yok şahidi var

Olimpik Utanç

Spor ahlakı yerlerde sürünüyor. Dört kadın halterciyle eski hocalarının tartışması mahalle kavgasına döndü.

Spor ahlakı yerlerde sürünüyor. Dört kadın halterciyle eski hocalarının tartışması mahalle kavgasına döndü. Halter dünyası cinsel taciz skandalıyla çalkalanıyor. Kadın haltercilerin eski hocaları Mehmet Üstündağ'ı atv canlı yayınında tacizle suçladığı tartışmanın seviyesi hızla düşüyor.

Lezbiyen ve pavyoncu iddiası havada uçuştu
İlk gece olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan'ın kadın haltercilere "Biriniz pavyonda çalışıyor. Diğerleriniz de lezbiyensiniz" diye cevap vermesi sonrasında ortalık karışmıştı.

Üslup değişmedi, sokak ağzıyla kavga ettiler
Taraflar dün atv'de bir kez daha karşı karşıya geldi. Üslup yine "sokak ağzıydı." Haltercilerin suçlamaları ve Üstündağ'ın 'Yazıklar olsun'ları halterdeki olimpiyat coşkusunu gölgeledi.

'Kızımı baygın halde dövdü'

Altı yıl önce ölen Esma Can'ın annesinden şok iddia: Kızım hastaydı. Sık sık bayılırdı. Üstündağ bayıldığında bile onu dövmüş.


Esma'yı baygınken bile dövdü

Kızımız intihar etmedi, beyin tümöründen öldü. Esma'yı ona verilen ilaçlar hasta etti. Esma hastalığı nedeniyle sık sık bayılırdı. Ama hocası baygınken bile onu dövdü. Ne kazandıysa hepsini Mehmet Üstündağ yedi. Hocası Esma'yı maddi manevi bitirdi..

Halterde yaşanan doping skandalından sonra ortaya çıkan "taciz dilekçesi" davasında adı geçen ve 1998 yılında intihar ettiği iddia edilen Esma Can'ın ailesi, kızlarının intihar sonucu öldüğü yolundaki haberlere tepki gösterdi. 1996 ve 1997 yıllarında rekor kırarak, Dünya Gençler ve Büyükler şampiyonu olan Can'ın ablası Hülya Akgül, "Kız kardeşim intihar etmedi. Doktorlar beyninde ur olduğunu söylüyorlardı. Bu yüzden öldü" dedi. Sara hastası olduğu ortaya çıkan Esma Can'ın Karazepin denilen bir ilaç kullandığını söyleyen Akgül, "Vefat ettikten sonra yapılan otopside kanında aşırı dozda Karazepin bulundu. İntihar etmedi. Zaten otopsi sonuçları da intiharın söz konusu olmadığını gösteriyor" dedi.

6 YIL ÖNCE ÖLDÜ
Esma Can'ınannesi Nahide Can da büyük kızının savlarına katılarak şunları söyledi: "Kızım 6 yıl önce öldü. Bugün neden böyle şeylerle onu gündeme getiriyorlar. Kızım ağabeyi Şükrü ile birlikte Ankara'da oturuyordu. Biz köydeydik. O gün Esma çalışmadan gelmiş. Ağabeyine teyzesinin kızına gideceğini söylemiş.Orada hastalanmış ve yatmış. İlaçlarını almış. Ancak ağırlaşınca hastaneye kaldırmışlar. Hastaneye gittik ama kurtaramadılar. O zaman kızıma otopsi yaptılar. Hiçbir şey bulamadılar. Şimdi 6 yıl sonra bunları gündeme getirerek, bizi üzüyorlar. Ben çocuğumu kaybettim. Şimdi Esma bizim için yeniden ölmüş gibi oldu." Nahide Can, antrenör Mehmet Üstündağ ile ilgili iddialar konusunda da, "Kızım o kadar ödül kazandı hiçbirini görmedik.Esma ve Mehmet Üstündağ, 6 yıl önce Cumhurbaş-kanı Süleyman Demirel tarafından kabul edilmişti.Hocası elini avucunu yedi, bitirdi. Hiçbir şey söylemiyorum O'nu Allah'a havale ediyorum. Allah bildiği gibi yapsın" dedi. Esma'nın hocasından çok korktuğunu o nedenle kendilerine bir şey anlatmadığını ifade eden anne Can, "Ama, arkadaşları ablasına söylemişler. Katıldıkları bir yarışmada, Esma yine bayılınca hocası (uyuyor) diye dövmüş" şeklinde konuştu.

İLAÇLAR HASTA ETMİŞTİR
Anne Nahide Can, Esma'nın haltere 14 yaşında başladığını belirterek, "Kızım günde 10 tane ilaç içerdi. Kızım içme derdim, ama "hocam kızar" deyip içerdi. Torbaların içinde toz şeklinde ilaçlar ve renkli renkli ilaçlar yutardı. Hastalığının sebebi yuttuğu ilaçlar olabilir" dedi.

HER ŞEYİNİ ALDILAR Esma Can'ın babası İpek Can da kızının kazandığı altınlardanŞAŞIRTAN BENZERLİK: Halter skandalı ile birlikte adı ‘taciz nedeniyle intihar eden halterci’ye çıkan Esma Can ile Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Nurcan Taylan’ın fiziksel benzerliği dikkat çekiyor.bir tekini bile göremediklerini söyleyerek, "Halterci kızlar birleşip Mehmet Üstündağ'a ev ve araba aldılar. Mehmet Üstündağ, Esma'ya eziyet ederdi. Taciz iddialarını Esma bize hiç anlatmadı. Kızımın hastalığı 3 ay içinde çıktı. Bayılmalar başladı. Kazandığı her şeyi elinden almışlar. Bizde şu anda bir tek madalyası bile yok. Mehmet Üstündağ, 'Kızların bütün masraflarını ben karşılıyorum diye konuştu' ama hayır, her şeyi ben ödedim bu fakir halimle."

'İLAÇ ZEHİRLENMESİ Mİ?'
Can ailesinin 'kzımız hastalığından dolayı öldü' açıklamalırına karşın Eslma Can'ın otopsi raporunda "İlaç zehirlenmesi nedeniyle ölüm" ibaresinin bulunduğu öğrenildi. Esma Can'ın rahatsızlığı nedeniyle Karazepin adlı ilacı kullandığı biliniyordu.

Elif KARADENİZLİ-Ceren BAYAR - MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 'Ben taviz vermedim Nurcan verdi'
 Gönen'de sürek avı
 Adanalılar rahat bir nefes alabilecek
 İki cep gaspına 25'er yıl
 Acemi hırsız paniğe kapıldı
 Morfin fabrikasında patlama: 1 kişi öldü
 Yeşil çiftinden anlaşmalı boşanma
 Nurişler'in adamına otosunda kurşun
 Dikkat! Bugün İstanbul'daki bu yollarda bakım ve onarım...
MANSUR FORUTAN
Yorgan sezonu açılmıştır!
Yorgan: İsim;...
SAVAŞ AY
Medyacılar Ünlüler Çiftliği'nde
Dünya televizyonlarında...
HINCAL ULUÇ
Kadın sporuna ağır darbe..
Sydney öncesi kadın...
EMRE AKÖZ
Artık Hakan'ı unutun
Bundan bir hafta kadar önce...
Korkuyorlar
Korkuyorlar
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki İngiliz rakibi, internetten...
Golcüler yarın sahada
Golcüler yarın sahada
Milli maçlardan sakat dönen Hakan Şükür ve Necati, dün takımla...
AİHM kararı Öcalan davasını bozabilir
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin DGM’de yargılanan iki genç...
Genelkurmay: Terör örgütü AB sürecini istismar ediyor
Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te "arama tarama faaliyeti sırasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.