kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İbrahim Başaran’ın Balıca köyü yakınlarında dolaştığı ihbarıyla operasyon başlatıldı.
Gönen'de sürek avı
Hedefteki oğul: Kâbus sona erdi
'Cinayeti üstüme yıktılar'

'Temizlikçi' ele geçti akrabaları oh çekti

Üç yakınını öldürüp "İki kişi daha sırada" diye korku salan 70'lik katil yakalandı.

Gönen'de aynı aileden 20 kişiyi günlerdir karakolda yatıran İbrahim Başaran kâbusu bitti. Başaran 98'de iki kardeşini öldürüp içeri girmiş, afla serbest kalıp dört gün önce eşini, kardeşini ve yengesini öldürerek kaçmıştı.


Gönen'de sürek avı

Kardeşini öldürdüğü için girdiği hafisten afla çıkıp, eşini, kardeşini ve yengesini öldüren, sonra da kaçarak "sırada 2 kişi var" diyen Başaran, soluk kesen bir operasyonla yakalandı.

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde cinayetten girdiği hapisten afla çıkıp, dört gün önce eşini, kardeşini ve yengesini öldürdükten sonra kayıplara karışan ve polise telefon ederek "sırada iki kişi daha var" diyen 70 yaşındaki emekli işçi İbrahim Başaran önceki gün yapılan operasyonla yakalandı. Gönen'i dört gün boyunca alarma geçiren kanlı olaylar zinciri, 1998 yılında başladı. İsviçre'den emekli olup Gönen'e yerleşen İbrahim Başaran, aynı yıl arazi satışı yüzünden para verdiği iddia edilen kardeşleri Enbiya ve Bilal Başaran ile tartıştı. Enbiya'yı öldürüp, Bilal'i de yaralayan İbrahim Başaran 24 yıla mahkum oldu. Ama Başaran'ın hapisteki günleri uzun sürmedi. 2001 yılında afla çıkan Başaran, Gönen'de ikinci eşi olan iki çocuk annesi Asiye Başaran (55) ile birlikte yaşamaya başladı. Ama ikili sürekli kavga ediyordu. Dört gün önce akşam saat 17.00 sıralarında karısıyla yine kavga eden Başaran, tabancayla eşini öldürdü.

İKİNCİ DENEMEDE ÖLDÜ
Cinayetten sonra hiçbir şey olmamış gibi evinden ayrılan İbrahim Başaran, Gönen Belediyesi'ne gitti, 1998 yılında yaraladığı kardeşi bandocu Bilal Başaran'ı (58) bulup, bir kez daha tetiğe bastı. İki çocuk babası Bilal Başaran, ikinci kez saldırısına uğradığı ağabeyinin tüfeğinden çıkan kurşunlarla can verdi. Aracına atlayarak bu kez 1998 yılında öldürdüğü ağabeyi Enbiya'nın Güneşli Köyü'ndeki evine giden Başaran, 65 yaşındaki yengesi Şerife Başaran'ı da, kızı Safiye'nin (21) gözleri önünde öldürüp evden ayrıldı. Daha sonra boşandığı eşinin köyüne giden Başaran, eski eşi Saime Fidan'ı bulamayınca kayıplara karıştı. Polis ve jandarma her yerde İbrahim Başaran'ı ararken, Başaran, 155 Polis İmdat telefonuna, "Beni aramayın. Cinayetleri ben işledim. İki kişiyi daha öldürüp, teslim olacağım" mesajı bıraktı. Polis bunun üzerine sayıları yaklaşık 20'yi bulan yakınlarını Başaran'ın öfkesinden korumak için ilçe emniyet müdürlüğünde misafir etmeye başladı. Bu arada Başaran'ın otomobili Gönen'e 25 kilometre uzaklıkta Fındıklı Köyü yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu.

ÖLÜM LİSTESİ
Polis ve jandarma, Gönen'in giriş çıkışları kontrol altına aldı, ilçede şüpheli görülenler kimlik kontrolünden geçirilmeye başlandı. Başaran'ın fotoğrafları da vatandaşların yoğun olduğu yerlere asıldı. Üç gün süren sürek avı önceki akşam son buldu. Jandarma ekipleri, Başaran'ın Gönen'in Balıca Köyü yakınlarında çoban kılığında dolaşdığı ihbarını aldı. Bölgeye operasyon düzenleyen jandarma, Başaran'ı cezaevinden tanıdığı bir arkadaşının oğluna ait samanlıkta kıskıvrak yakaladı. Başaran'ın dört gün boyunca saklandığı samanlıkta yapılan aramada ise bir adet tabanca ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Karısını, kardeşini ve yengesini gözünü kırpmadan öldüren İbrahim Başaran'ın, hedefindeki kişilerin ise boşandığı ilk eşi Saime Fidan ve ilk eşinden olan oğlu Mustafa Başaran olduğu belirlendi. bİbrahim Başaran'la birlikte cezaevi arkadaşı olan Sefer Elçin'in oğlu Zafer Elçin de yardım ve yataklık suçundan tutuklandı. Bu arada korku dolu günler geçiren ve Başaran'ın muhtemel ölüm listesinde yer alan yakınları da, Başaran'ın yakalandığı haberini, merakla bekledikleri jandarma karakolunda aldılar. Günlerce eşi ve çocuklarıyla birlikte karakolda yatan Başaran'ın oğulları Recep ve Furkan operasyon düzenleyen jandarmaya teşekkür ederken, sevinçten birbirlerine sarıldılar. Başaran'ın ilk eşinden olan ve İsviçre'de yaşayan oğlu Furkan Başaran sevinçten gözyaşlarına boğulurken, Recep Başaran da "Babam bu cinayetleri işlemeden önce her şeyi planlamış. Çünkü daha önce malını mülkünü çok ucuza sattı" dedi.

UMUT TÜTÜNCÜ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Esma'yı baygınken bile dövdü
 'Ben taviz vermedim Nurcan verdi'
 Adanalılar rahat bir nefes alabilecek
 İki cep gaspına 25'er yıl
 Acemi hırsız paniğe kapıldı
 Morfin fabrikasında patlama: 1 kişi öldü
 Yeşil çiftinden anlaşmalı boşanma
 Nurişler'in adamına otosunda kurşun
 Dikkat! Bugün İstanbul'daki bu yollarda bakım ve onarım...
MANSUR FORUTAN
Yorgan sezonu açılmıştır!
Yorgan: İsim;...
SAVAŞ AY
Medyacılar Ünlüler Çiftliği'nde
Dünya televizyonlarında...
HINCAL ULUÇ
Kadın sporuna ağır darbe..
Sydney öncesi kadın...
EMRE AKÖZ
Artık Hakan'ı unutun
Bundan bir hafta kadar önce...
Korkuyorlar
Korkuyorlar
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki İngiliz rakibi, internetten...
Golcüler yarın sahada
Golcüler yarın sahada
Milli maçlardan sakat dönen Hakan Şükür ve Necati, dün takımla...
AİHM kararı Öcalan davasını bozabilir
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin DGM’de yargılanan iki genç...
Genelkurmay: Terör örgütü AB sürecini istismar ediyor
Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te "arama tarama faaliyeti sırasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.