|
|
Lezzet Güneşi
Armutlu kıtır kek Su, birbuçuk bardak tozşeker ve tarçını şeker eriyinceye kadar kaynatmadan karıştırarak ısıtın. Armutları katıp, kapağını kapatmadan armutlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kaynatın ve kağıt havlu üzerine çıkartarak süzün. Tereyağı ve kalan şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek katıp, iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Unu ilave edip, düşük devirde iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 20 cm çapında folyo ile kaplanmış bir kek kalıbına dökün. Kıtırlı üst malzemelerini kırıklı bbir kıvama gelinceye kadar blendırdan geçirin. Kıtırlı malzemeyi, kalıptaki harcın üzerine serpin ve keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra kalıpta 10 dakika bekletip çıkartın, en az 30 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 2,5 su bardağı su * 2 su bardağı tozşeker * 2 adet çubuk tarçın * 350 gram armut (mümkün olduğunca ince dilimlenmiş) * 125 gram tereyağı * 2 adet yumurta * 2,5 su bardağı kekun Kıtırlı üst: * 1 su bardağı un * 1 çay bardağı tozşeker * 60 gram tereyağı 1 kahve fincanı hindistancevizi
|