Ramazan sofrası
Sazande 1yemek kaşığı yağı tencereye koyup, kızdırın. Eti ilave edip, rengi dönene kadar kavurun. Soğanı koyup, 1-2 kez çevrin. Havucu ve karpuz dilimi ayvayı ilave edip, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer suyu azsa bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz. Diğer bir tavada kalan yağı kızdırın. Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun. Pişen etin üstüne şehriye koyun. 2 su bardağı su, kuşüzümü, fıstık ve baharat ilave edin. Kısık ateşte yağınla kalana kadar pişirin. Bademleri bir çay kaşığı sıvıyağda kavurup, üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500gr parça et kemiksiz * 2 adet havuç jüliyen doğranmış * 2 adet küp doğranmış soğan * 1 ayva * 2 yemek kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı dolma fıstığı * 2 çorba kaşığı kuş üzümü * 2 çorba kaşığı badem * Tuz * Yenibahar * Tarçın * 2 su bardağı yıldız şehriye * 2 su bardağı su
|