kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müzik onun genlerinde var
Müzik onun genlerinde var
'Sezen bana muhteşem bir damar şarkı yaptı'

Müzik onun genlerinde var

Çocukluğundan beri müziğin içinde Zeynep Casalini. Oyuncu Deniz Türkali'nin kızı olan Casalini, iki seneye yakın Sezen Aksu'nun da vokalistliğini yapmıştı. Genç solist, şimdi 'Nihayet' adlı albümü ile müzik piyasasına 'merhaba' demeye hazırlanıyor.

On yedi yıldır şarkıcılık yapan Zeynep Casalini, İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini ile ünlü oyuncu Deniz Türkali'nin kızı.. Doğduğu günden bu yana müzikle iç içe olan Casalini, 17 yıllık birikimini, ilk albümü 'Nihayet' ile müzik severlerle buluşturuyor. Casalini ile önümüzdeki hafta piyasada olacak olan ilk albümü ve müzikal geçmişi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik...

* Biraz gerilere gidersek müziğe nasıl başladınız? Babam müzisyen, annem ve babam beraber şarkı söyledikleri için genlerimde müzik zaten var. Ama profesyonel anlamda 17-18 yaşlarımdayken başladım. 1988 senesinde bir tesadüf sonucu girdim bu işe; Yasemin Alkaya benim çok yakın arkadaşım. O sıralarda ben de tiyatroyla ilgileniyorum. Bir gün bana dedi ki, "Bir arkadaşım var konservatuvarda, birlikte çalışmak için şarkıcı arıyor, düşünür müsün?" Ben de kabul ettim...

'ÜNLÜ OLMA HIRSIM YOK'
* Aileniz profesyonel anlamda müzik yapacağınızıı söylediğinizde size destek oldu mu? Genellikle bu işle ilgilenenler çocuklarının bu camiadan uzak durmasını ister..
12 yaşında bir kızım var; Ceren. O da oyuncu ya da şarkıcı olacağını söylediğinde annemle deliriyoruz... Ama yine de bir insan neyi yapmak istiyorsa onu yapar. Ceren de ne isterse onu yapacak, hep benimle olduğu için bu işin zorluklarını benimle birlikte görüyor zaten. İleride neyi seçerse seçsin destek olurum. Tıpkı benim annemin bana olduğu gibi. Bu işin sadece kötü yanları yok, çok keyifli yanları da var.

* 17 sene şarkı söyledim dediniz, albüm için neden bu kadar çok beklediniz? Benim şöhret olmak ya da ünlü olmak gibi hırslarım yok. Çünkü benim çok özel bir ailem var zaten. 17 senedir şarkıcılık yapıyorum, bir de albüm yapayım ihtiyacı hissetmedim hiç. Her şey doğal bir süreçten geçerek gerçekleştiği için çok mutluyum. Eğer TMC ile karşılaşmamış olsaydım, yapmazdım bu albümü. Çünkü bu piyasada başka insanlarla iletişim kurabileceğime inanmıyorum, kimseyi kötülediğimi sanmayın ama herkesin başka bir tarzı var. TMC aile gibi bir şirket.

* TMC ile yollarınız nasıl kesişti? BKM'nin sahibi Necati Akpınar götürdü beni oraya. Önce itiraz ettim ama tanışınca fikrim değişti. Çok mutluyum o şirketle tanıştığım için, gerçekten bir aile ortamı var, sanatçıya baskı yapmıyorlar. Söylemek istediğin her şeyi söyleyebiliyorsun.

* Size albümde vokal yapan ünlü isimler var mı? Cihan Okan, Ercüment Vural, Jehan Büyükburç, Ajlan Büyükburç'un kardeşi ve İzel vokal yaptı bana. Zaten birlikte çalıştığım müzisyenlerin hepsi tanıdığım ve çok sevdiğim insanlar.

* Tarzından, sesinden etkilendiğiniz, örnek aldığınız kimler var? 'Şuna benzeyeyim' dediğim kimse yok. Nasıl hoşuma gidiyorsa, içimden nasıl geliyorsa öyle söylüyorum. Arabesk gırtlağı çok seviyorum ama yapamam. Şirketimizde bu işi çok iyi yapan iki isim var zaten, Nilgül ile Funda Arar. Ben daha teatral söylüyorum. Biri gibi söylemiyorum ve bence bu iyi bir şey. Zaman zaman mutlaka birilerine benziyor sesiniz ama özellikle benzemek istediğim kimse yok.

ZEYNEP GÜLER Günaydın FOTOĞRAFLAR: KORKUT KALAYCI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mercan Dede dünya müziğinde zirvede
 İlacımızın adı: Aşk
 Ağzına biber sürmeyin
 Ailemi mutlu edeyim yeter
 'Tatlı Cadı' olacak
 İğne ipliğe döndü
 Tembellik yorucudur
AYŞE ÖZYILMAZEL
Şöhret dedikleri ne menem bir şey?
Kavga kıyamet,...
HAKAN & UTKU
Bazı korkularımız var!
Korkarız bir gün bunlar da...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Kırmızı mercimekli salata...
Sporu yaşına uygun yapan çocuk aileden gelen boy sınırını aşıyor
Sporu yaşına uygun yapan çocuk aileden gelen boy sınırını aşıyor
Çocukların beş yaşından itibaren düzenli olarak spor yapması genetik...
Paris kaçamağı!
Paris kaçamağı!
Ralph Tezman, iki yıllık sevgilisi Derin Mermerci ile ilişkisinin...
Yine ayrıldılar!..
Yine ayrıldılar!..
Beşiktaşlı futbolcu Sergen Yalçın ile bir dargın bir barışık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.