kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tembellik yorucudur
Tembellik yorucudur
Oruç tedaviyi destekler
Çocuklar İçin Hikayelerle Esma'ül Hüsna
Ramazan nüktesi
Kutsal Emanetler
Hikmetli sözler

Tembellik yorucudur

Ramazan ayı kendine has telaşı ile bizlere çalışma şevki de aşılıyor. İftar ve sahur koşturmaları, işimizi bitirip bir an önce eve dönme isteği, çalışma azmimizi artırıyor. İnananlar, 'iki günü bir olan ziyandadır' düsturuyla her gün daha çok üretmek, insanlığa ve çevresine faydalı olmak zorunda.

Adamcağızın biri geceyi ıssız bir kırda geçirmek mecburiyetinde kalmış. Fakat yırtıcı hayvanlardan korktuğu için büyük bir ağaca çıkmış. Bakmış ağacın dibinde bir kötürüm tilki yatıyor. Bu tilki acaba ne yer ne içer, diye merak etmiş.

Biraz sonra bakmış ki, uzaktan bir aslan geliyor. Ağzında bir ceylan var. Aslan ağacın dibine gelmiş, ceylanı parçalamış, yiyeceği kadarını yemiş, çekip gitmiş. Arkadan tilki sürüne sürüne ceylanın yanına varmış, artıkları yiyerek karnını doyurmuş. Ağacın üstündeki adam: "Yaa" demiş, "Demek ki, kötürüm bir hayvanın bile yiyeceğini Allah ayağına gönderiyor, onu aç bırakmıyor. Öyleyse ben niye böyle çalışıp yoruluyorum. Bundan sonra ben de bir köşeye çekilip bekleyeyim." Böyle diyerek yolun üzerindeki bir mağaraya çekilmiş. Bir gün, iki gün, üç gün beklemiş. Gelen giden yok. Açlıktan baygın düşüp uyumuş. Rüyasında kendine şöyle denildiğini işitmiş:

ASLAN GİBİ OLMAK
"Ey budala adam, ne yatıp duruyorsun, kalk. Vücudun sağlam iken bu miskinlik niye? Niçin kendini sakat tilkinin yerine koyuyorsun? Git aslan gibi ol da avının artığıyla başkaları geçinsin?" Bazen öyle anlar olur ki, bu adam gibi başkalarının artıklarıyla yaşamımızı sürdürme telaşına düşeriz. Aklımıza hiç bir zaman aslan olup hem kendimizin hem de başkalarının karnını doyurmak gelmez. Ya da çalışıp kendi kazancımızın peşinde koşarken bile tatlı para kazanmanın hayallerini kurarız. Bu düşünce biçimi insanoğlunun doğasında vardır. Her insan daha kolay imkanlar ve daha kolay kazanımlarla hayatını sürdürmek ister. Lakin hayat kolaylıkların değil, çoğunlukla zorlukların merkezidir. Çünkü yaşadığımız bu hayat, bize sıkı bir imtihandan geçmek için bahşedilmiştir. Geçtiğimiz bu imtihanın sonunda ise mutlu ve huzurlu bir cennet vardır. Sevdiklerimizle birlikte olacağımız, her türlü lütuf ve imkanla donanacağımız bir cennet hayatını kim istemez?

İKİ GÜNÜ BİR OLMAMAK
Ramazan bizi tembellikten uzaklaştıran bir aydır. Ramazan ayı kendine has telaşı ile bizlere çalışma şevki de aşılamaktadır. İftar ve sahur koşturmaları, işimizi bitirip bir an önce eve dönme isteği, çalışma azmimizi artırmaktadır. Çünkü inananlar 'iki günü bir olan ziyandadır' sırrınca her gün daha çok üretmek, insanlığa ve çevresine faydalı olmak zorundadır. Bu Ramazan'ı daha çok çalışmak daha çok üretmek ve önce kendimize sonra insanlığa daha faydalı daha huzurlu ve daha mutlu bir birey haline gelmek için fırsat bilelim ve ona göre çalışalım. Bol verimli günlere...

Adem Özbay

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mercan Dede dünya müziğinde zirvede
 İlacımızın adı: Aşk
 Ağzına biber sürmeyin
 Müzik onun genlerinde var
 Ailemi mutlu edeyim yeter
 'Tatlı Cadı' olacak
 İğne ipliğe döndü
AYŞE ÖZYILMAZEL
Şöhret dedikleri ne menem bir şey?
Kavga kıyamet,...
HAKAN & UTKU
Bazı korkularımız var!
Korkarız bir gün bunlar da...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Kırmızı mercimekli salata...
Sporu yaşına uygun yapan çocuk aileden gelen boy sınırını aşıyor
Sporu yaşına uygun yapan çocuk aileden gelen boy sınırını aşıyor
Çocukların beş yaşından itibaren düzenli olarak spor yapması genetik...
Paris kaçamağı!
Paris kaçamağı!
Ralph Tezman, iki yıllık sevgilisi Derin Mermerci ile ilişkisinin...
Yine ayrıldılar!..
Yine ayrıldılar!..
Beşiktaşlı futbolcu Sergen Yalçın ile bir dargın bir barışık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.