Tarçınlı beze
Fırın tepsisini ıslatılmış yağlı kağıt ile kaplayıp, üzerine 3'er cm. aralıklarla, 5'er cm. çapında daireler çizin. Yumurta beyazlarını, kar gibi olup, koyulaşana kadar mikserle çırpın. Kaşık kaşık şekeri katın. Şeker eriyinceye kadar çırpın. Fındık ve tarçını ilave edin. Karışımı, çorba kaşığı ile, yağlı kağıtlardaki dairelerin içine koyun ve üzerlerini düzeltin. Isıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 100 dereceye düşürüp, 45 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Eritilmiş çikolata ve yağı karıştırın. Bezelerin kenarlarını, bu karışıma batırın ve yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine dizin. Kalan çikolata ile üzerlerini süsleyerek, çikolata donuncaya kadar bekletin .
MALZEMELER (60 adet) * 3 adet yumurtanın beyazı * 1 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı toz fındık * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 su bardağı sütlü çikolata (eritilmiş) * 1 tatlı kaşığı tereyağı
|