Misketli makarna
Makarnayı tuzlu bol suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün. İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip harmanlayın ve sıcak tutun. Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda soğanı sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Köfteleri domates, sarmısak, tuz ve kırmızıbiberleri ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Kalan yağı ısıtın, kabakları ilave edip karıştırarak 5 dakika soteleyin. Sotelenmiş kabakları ve maydanozları köfteli karışıma ekleyip, harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. Hazırladığınız köfteli karışımı makarnanın üzerine koyup sıcak servis
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 paket piliç misket köfte * 500 gram domatesli burgu makarna * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 1 adet domates (rendelenmiş) * 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) * Tuz, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 1 adet orta boy kabak (uzunlamasına 4'e bölünmüş, 3 cm. uzunluğunda kesilmiş) * 2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
|