Mutfakta Lezzet Güneşi
Salamlı kurabiye Salamları tavada hafif gevrekleştirip, kağıt havlu üzerine alın. Tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 200 gram peyniri katıp, iyice karıştırın. Peynirli karışımın içine un, mısır unu ve salamları katın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine 3'er cm. aralıklarla dizin. Üzerlerini hafif düzleştirip, kalan peyniri ve haşhaş tohumunu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
MALZEMELER (35 adet) * 3 dilim salam (küçük doğranmış) * 125 gram tereyağı * 250 gram eski kaşarpeyniri (rendelenmiş) * 1,5 su bardağı un (elenmiş) * 1 çay bardağı mısır unu (elenmiş) * 4 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Sosisli ekmekler Sandviç ekmeklerini ikiye kesin. Zeytinyağı ile yağlayıp, sarmısak sürün. Sosisleri uzunlamasına ikiye kesip, ekmeklerin üzerine yerleştirin. Şerit kesilmiş kaşar peynirlerini sosislerin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 12 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 4 adet sandviç ekmeği * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 diş sarmısak * 4 adet sosis * 2 dilim kaşar peyniri (şerit kesilmiş)
Pepeçura Mısır unu ve nişastayı karıştırın. 1,5 su bardağı üzüm suyunu mısır ununa karıştırarak katın. Kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin. Karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. Porsiyonluk kaplara veya büyük bir kaseye dökün. Soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın. Üzüm suyu: Üzüm tanelerini ve suyu 30 dakika pişirip, ezin. Temiz bir mutfak tülbentinden geçirerek süzün.
MALZEMELER (10 kişilik) * 2,5 lt. kırmızı üzüm suyu * 2 su bardağı mısır unu * 1 çorba kaşığı nişasta Üzüm suyu: * 3 kg. kırmızı üzüm (tanelenmiş) * 1 çay bardağı su
|