kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Salamlı kurabiye
Salamları tavada hafif gevrekleştirip, kağıt havlu üzerine alın. Tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 200 gram peyniri katıp, iyice karıştırın. Peynirli karışımın içine un, mısır unu ve salamları katın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine 3'er cm. aralıklarla dizin. Üzerlerini hafif düzleştirip, kalan peyniri ve haşhaş tohumunu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

MALZEMELER (35 adet)
* 3 dilim salam (küçük doğranmış)
* 125 gram tereyağı
* 250 gram eski kaşarpeyniri (rendelenmiş)
* 1,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı mısır unu (elenmiş)
* 4 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Sosisli ekmekler
Sandviç ekmeklerini ikiye kesin. Zeytinyağı ile yağlayıp, sarmısak sürün. Sosisleri uzunlamasına ikiye kesip, ekmeklerin üzerine yerleştirin. Şerit kesilmiş kaşar peynirlerini sosislerin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 12 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
4 adet sandviç ekmeği
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarmısak
* 4 adet sosis
* 2 dilim kaşar peyniri (şerit kesilmiş)

Pepeçura
Mısır unu ve nişastayı karıştırın. 1,5 su bardağı üzüm suyunu mısır ununa karıştırarak katın. Kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin. Karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. Porsiyonluk kaplara veya büyük bir kaseye dökün. Soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.
Üzüm suyu: Üzüm tanelerini ve suyu 30 dakika pişirip, ezin. Temiz bir mutfak tülbentinden geçirerek süzün.

MALZEMELER (10 kişilik)
*
2,5 lt. kırmızı üzüm suyu
* 2 su bardağı mısır unu
* 1 çorba kaşığı nişasta Üzüm suyu:
*
3 kg. kırmızı üzüm (tanelenmiş)
* 1 çay bardağı su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 20-11-2004
 Peynirli şeftali tatlısı   / 19-11-2004
 İncirli pasta   / 18-11-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 17-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 14-11-2004
 Ramazan sofrası   / 13-11-2004
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kokoşluk sanatı çözülmüştür!
Ben bu kadar güzel kızı bir...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Salamlı kurabiye...
Doğal kürler sağlık kaynağı
Doğal kürler sağlık kaynağı
Oksijen, hayatın olmazsa olmaz birinci öğesi. Kişi günde en az...
Gözdeki tehlikeler
Gözdeki tehlikeler
Hayatımızın ilk yarısında görmemizi ciddi olarak tehdit eden hemen...
Rafine eğlencenin yeni adresi
Rafine eğlencenin yeni adresi
Dodo'nun işleteceği Bebek'teki mel'S, perşembe günü kapılarını...
Zor beğendiğim için çok az iş yapıyorum
Zor beğendiğim için çok az iş yapıyorum
'Mucizeler Komedisi' ile şov dünyasına dönmeye hazırlanan Şener Şen,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.