Közlenmiş biber ve domates salatası
Her bir biberi diklemesine ikiye kesip, zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Domates ve sarmısakları (soymadan) biberlerin içine yerleştirin, sarmısaklar yumuşamaya başlayıp, biberler renk değiştirmeye başlayana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Bütün malzemeleri delikli bir kaşıkla ılık bir servis tabağına alın. Biberleri çıkarttığınız fırın kabında kalan suya sirke katıp, 30 saniye kaynatın. Sirkeli suyu biberlerin üzerine dökün. Tuz, karabiber serpip, oda sıcaklığında soğutup, servis yapın. Not: Buzdolabına koymayın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 adet etli kırmızı biber (ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış, içleri temizlenmiş) * 2 adet etli sarı biber (ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış, içleri temizlenmiş) * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 6 adet domates (dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) * 12 diş sarmısak (soyulmamış) * 2 çorba kaşığı sirke * Tuz, karabiber
|