kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
FERGUSON HAYRAN: Şampiyonlar Ligi’nde Türk takımlarıyla bir maçta 3 gol atan ilk futbolcu olan Tuncay, bu sezon bu büyük organizasyonda toplam 5 gole ulaştı. M.United’ın patronu Alex Ferguson’un dikkatle izlediği genç yıldız için, “Ronaldo’yu izlerken aldığım hazzı bu sefer Tuncay ile yaşadım” dedi. Tuncay ise “Bundan gurur duydum. F.Bahçe’nin başarısı için çalışmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.
Tuncay aldı götürdü: 3-0
Savaştık ve kazandık

Şeytana Tuncay tarifesi: 3-0

F.Bahçe Şampiyonlar Ligi grup maçlarına M.United zaferiyle nokta koydu. Üç golün de kahramanı Tuncay'dı... 9 puanla grubu üçüncü sırada bitiren Kanarya'nın UEFA'daki rakibi 17 Aralık'ta belli olacak.

Tuncay aldı götürdü: 3-0

Tuncay, Kırmızı Şeytanlar'a pabucunu ters giydirdi. Birbirinden şık 3 gol attı. Hele bir ilk gol vardı ki, seyrine doyum olmadı. Fenerbahçe, 9 puanla 3'üncü oldu. Çok yazık oldu.

Daum, Old Trafford'da sahaya 4 forvetle çıktı. Saracoğlu'nda ise çeyrek Manchester'a karşı tek forvet oynadı. Aklın yolu bir. Önce koşacaksın, sonra kazanacaksın. 55.dakikada Manchester United'ın ilk tehlikeli atağı gelişti. Maçın tek hakimi, kazanmak isteyeni F.Bahçe'ydi. Futbolcuların bu arzusuna Saracoğlu tribünleri de katıldı. Maçtan önce Pazar günkü derbiye göndermeler yaparken ilerleyen dakikalar, tribünleri de maça ortak etti. Sarı-lacivertli takım hücum gücünü sol kanadına yığdı. Ronaldo, Philip Neville'a hiç yardım etmiyor, kaptan Ümit Özat, bu bölgeyi Tuncay'ın da yardımıyla Formula 1 sürücüleri gibi kullanıyordu.

Bu ikiliye dikkat edin
Ancak maçın organizatörü, gollerin kahramanı Tuncay ya da pasların hükümdarı Alex değildi. Selçuk-Aurelio ikilisi, Manchester'a nefes aldırmayan bir üretkenlikle orta sahayı takımlarına kazandırdı. 25.dakikada Alex'in faul atışında Selçuk altı pas üstünde topa dokunamayınca Fenerbahçe bir golden oldu. Ama bu atak akıllardaki, "Biz bunlara gol atamayız" sorusunu açığa çıkardı. İngilizler bocalıyordu. Art arda gelen Alex imzalı iki frikikten sonra Fenerbahçe'nin de hızı kesildi.

Tribünleri kırmadılar
Ancak bu bölümde eksik Manchester'ın sağlam bir oyuncusu; maçın hakemi İspanyol Dauden'i de atlamamak lazım. Yorum tercihlerinde İngilizler lehine düdük çalmaya başladığında Saracoğlu'nda top oynatmanın zor olduğunu anladı. Islıkların altında kalınca düdüklerinin de tartısını değiştirdi. İkinci yarı muhteşem bir golle açıldı. 47'de Ümit'in nefis ortasına Tuncay'ın altı pas içinde ne vole ne de röveşata diye tanımlanacak zarif vuruşuyla ilk gol geldi: 1-0. 55'te Manchester gole çok yaklaştı. Ronaldo'nun dengesini bozduğu Fenerbahçe defansı 3 Manchester'lıyı birden boş bıraktı, en son arka direkte topla buluşan Richardson yakın mesafeden yan ağları hedefledi. 62'de Serkan'ın yarattığı faul atışını Alex altı pas içine kullandı, Tuncay nefis bir kafayla skoru ikiledi: 2-0. Bu golle hem seyirci hem de Fenerbahçe rahatladı. Tribünler, "Üç, üç, üç" haykırışıyla sahadakilere gaz verdi. Hata yapma sürecini atlatan sarı-lacivertliler daha net paslar yapıp daha "cool" bir şekilde ceza alanına gelmeye başladılar. +91'de Serhat'ın pasında Tuncay, seyircinin istediği 3.golü de kaydetti: 3-0. Bu maçta benim merakım takımın oyun kurucusu Brezilyalı Alex'in performansıydı. Büyük maçların oyuncusu olup olmadığını bu karşılaşmada daha net görecektik. Bence müjdeyi bu karşılaşmada verdi. F.Bahçe'nin 2 maçta yenildiği Olympique Lyon bu arada Sparta Prag'ı 5-0'la gole boğup grup birinciliğini elde ediyordu.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Maçtan Notlar
 Avrupa bereketi
 Hooijjjdonk
 Parola 3 puan
 Zevk almaya bakın
 Nevzat Demir'in adı bile kalmasın
 Parma ile yatıp kalkıyoruz
 Güneş her an doğabilir
 Kanarya şakıdı: 85-56
 Hoşgeldin!: 66-64
 Efes Pilsen Yunanistan'da
 Yunanlılar bir gömlek üstün
 Real vizeyi aldı
 Monaco coştu
 Juve'ye bir yetti
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
ÖMER ÜRÜNDÜL
İsteyen kazandı
İki takım için de grupta puan açısından...
MUSTAFA DENİZLİ
Uluslararası yıldız
* Fenerbahçe'nin Manchester...
AHMET ÇAKAR
Bayrak Fener'de!
Dün gece gösterdi ki F.Bahçe artık tam...
RECEP GİRGİN
Zonpa çok şanslı
1. AYAK: Bu koşu için yapmış olduğu...
YTL ikramiyeli ilk piyango biletleri satışta
YTL ikramiyeli ilk piyango biletleri satışta
Milli Piyango İdaresi, 15 milyon YTL büyük ikramiyeli yılbaşı özel...
Simavi Ailesi'nin hayatı 'roman' oldu
Simavi Ailesi'nin hayatı 'roman' oldu
Yaklaşık 60 yıl medya tarihine damgasını vuran Sedat Simavi ile...
Heidi yine çocuk istiyor
Heidi yine çocuk istiyor
Top model Heidi Klum, ikinci kez anne olmanın hayalini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu