kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
28 saat sonra serbest
72 tabloya el kondu

Uzan serbest altı yönetici cezaevinde

İmar soruşturması kapsamında 28 saat gözaltında tutulan Uzan tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın "delilleri kararttığı" ve "evrakta sahtecilik" yaptığı iddiasıyla tutuklanmasını istediği GP lideri Cem Uzan dün gece çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

'SAVCIYA İFADE VERDİM'
Partililer tarafından karşılanan Uzan, "Savcılık çağırdı, ifademizi verdik" dedi. Uzan'la birlikte mahkemeye sevk edilen 6 holding yöneticisi ise tutuklandı.

72 TABLO BULUNDU

Hakan Uzan'ın eşinin üvey babasının evinde 72 tablo bulundu. Toplam değeri ekspertizler belirleyecek.


28 saat sonra serbest

Önceki gün gözaltına alınan Genç Parti lideri Cem Uzan, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Uzan emniyette susma hakkını kullandı.

İmar Bankası soruşturması çerçevesinde önceki gece gözaltına alınan Cem Uzan, dün tutuklama istemiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Uzan'la birlikte gözaltında tutulan Rumeli Holding'in 6 yöneticisi tutuklandı. Beykoz'daki villasından önceki gün saat 22.00 sıralarında gözaltına alınan Cem Uzan, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'ye götürüldü. Uzan, burada 22 saat tutuldu.

AÇLIK GREVİ YAPTI
Cem Uzan'ın Mali Şube'de kaldığı süre boyunca avukatları ile görüştürülmediği gerekçesiyle açlık grevi yaptığı öne sürüldü. Polis yetkilileri ise Cem Uzan'ın çay-kahve ve sigara içtiğini, yemek tekliflerini ise iştahı olmadığı gerekçesiyle geri çevirdiğini iddia etti.

POLİSTE SUSMA HAKKI
Uzan'ın susma hakkını kullanarak ifade vermediği, bu sırada yanında avukatı Erol Şahin'in olduğu öğrenildi. Uzan, akşam "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak", "belge ve bilgi gizlemek" iddialarıyla Şişli Savcılığı'na çıkarıldı. Gözaltındaki Ali Cenap Ermutlu, Seyfettin Kaya, Bahadır Aygün, Müştak Ayvaz, Selahattin Bal, Tahsin Öztürk, AdemMemişoğlu ve Şemsettin Mustafaoğlu ise savcılığa ayrı sevk edildi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ
İdris Kahya ile Hakan Uzan'ın kayınvalidesi Yasemin Bilgen emniyetten, Adem Memişoğlu ve Bahadır Aygün savcılıktan serbest bırakıldı. Zanlıların savcılık ifadeleri saat 23.15'te tamamlanırken Cem Uzan'ın sorgusunun 2 saat sürdüğü öğrenildi. Savcı, Uzan'ın aralarında olduğu yedi kişiyi tutuklama istemiyle Nöbetçi 9. Asliye Mahkemesi'ne sevk etti. Nöbetçi Mahkeme, saat 02.00 sıralarından Cem Uzan'ın tutuksuz olarak serbest bırakılmasına, diğer altı kişinin ise tutuklanmasına karar verdi. Dışarıda partililerin tezahüratıyla karşılanan Cem Uzan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Uzan, "Savcılık çağırdı, ifademizi verdik" diye konuştu.

BABA UZAN İZİ
Cem Uzan'ın gözaltına alınması ile ilgili sürecin, baba Kemal Uzan'ın, işlerini telefonla yönetmeye çalıştığının belirlenmesiyle başladığı belirtildi. Polis, soruşturma kapsamında mahkemeden çıkarılan kararla son altı aydır Uzanlar'ın ilişki içerisinde oldukları kişilerin telefonları dinlemeye aldı. Dinlemeye takılan baba Uzan'ın, güvendiği bazı kişileri arayarak işlerini yönettiği görüldü. Öte yandan ailenin İsviçre'de "198EŞİ ALARA UZAN BEYAZ GÜL GETİRDİ: Uzan’ın gözaltında avukatlarıyla görüştürülmediği için açlık grevi yaptığı ileri sürüldü. Ancak Emniyet yetkilileri bu haberi yalanladı. Cem Uzan’ın eşi Alara Uzan ise emniyet müdürlüğüne geldi ve eşine beyaz gül yolladı. milyon dolar malvarlığına sahip olduğu" yönündeki belgeler de savcılığa ulaştı. Bunun üzerine geçen temmuzda Şişli Adliyesi'nde Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlar Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı, Şişli Savcısı Mecit Ceylan ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş 2.5 saat süren toplantı yaptı. Toplantıda Uzanlar'ın malvarlığı ile ilgili bir rapor hazırlanarak İsviçre'ye gönderilmesi görüşüldü. Ayrıca Cem Uzan ile İmar Bankası arasında yakın bir ilişki olduğu yolunda fikir birliğine de varıldı.

ÇİFTLİK BASKINI
Cem Uzan Ramazan Bayramı'nda Pamukaova'daki çiftliği girmesi ve çiftlikten bazı belgelerin kaçırıldığı iddiasıyla polis baskınları başlatıldı. Cem Uzan'ın Beykoz'daki villasında banka ile ilgili bazı belgeler bulundu, ardından İmar Bankası'nın bodrum katında kayıtların yer aldığı 50 back-up ele geçirildi. Bunun üzerine Uzan gözaltına alındı. Operasyonlarda Cem, Hakan ve Ayşegül Uzan'ın, mal varlığı devir işlemlerini yaptıkları Beyoğlu 40'ıncı Noteri Başkatibi İdris Kahya da gözaltıına alındı.

Veli SARIBOĞA-Serdar CANİPEK- Ali BALCI-Mustafa KA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AB Takımı yola çıkıyor
 Ermeni karmaşası
 Resmen tanıma istemiyoruz
 Başkan'dan 3 mesaj
 ABD elçisinden destek ve sitem
 Diyanet'te yılbaşı çelişkisi
 Meclis son ev ödevini jet hızıyla tamamladı
 İlk kadın protokol müdürü göreve başladı
 Milletvekilleri ortak bildiride anlaşamadı
 Topbaş: Mason değil Paşalıyım
MUHARREM SARIKAYA
Meclis'te bildiri tartışması...
AB'nin 17 Aralık...
YAVUZ DONAT
Zonguldak-Berlin 'AB Hattı'
Hafta sonunda...
'Sinem'e çok acıyorum'
Fotoğrafları 'Gelinim Olur musun?' yarışmasındaki Sinem sanılarak...
Olıver Stone barışmaya geldi
Geceyarısı Ekspresi filmiyle Türkiye'nin batıdaki imajını zedeleyen...
Dünyanın gündemi Türkiye
Dünyanın gündemi Türkiye
Türkiye AB'yi, dünya basını Türkiye'nin AB yolunu konuşuyor. İki...
Komando albay müdür olunca İETT'den ayrıldım
Komando albay müdür olunca İETT'den ayrıldım
Başbakan Erdoğan, 1974'te geçici işçi ve futbolcu olarak girdiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu