Kesimegirmeden önce danalar kontrolden geçiyor. Kesim sırasında bant usulü kesim yapılıyor. İki veterinerden biri sakatatları kontrol ediyor, diğeri de onun ait olduğu karkası kontrol ediyor. (hayvanın iç organları ve derisi ayrılmış hali karkastır) Karkas ette mavi bir damga bulunur. Bu damga hem kombineyi hem etin sınıfını tarif ediyor. Her kesimhanenin bir numarası vardır, numaralar o mühürde görülebiliyor. Her tür hayvanda antibiyotik kullanımı sözkonusu. Ancak önemli olan hayvanın kesim gününde ilacın vücuttan atılmış olması. Bu süreler de kodekslerde belirtilmiş. Kombinada bu sürelere uyulduğu sürece antibiyotik kullanılmasının sakıncası yok. Et ve tavuk alırken markalı ürünleri tercih etmek, riskleri azaltıyor. Düşünün, bir markanın değeri milyonlarca dolar, bu markayı küçük hesaplar için riske atma ihimali de zayıflıyor. Asıl tehlike markasız ve açıkta satılan ürünlerde. Klorlu suya batırılıp taze görüntüsü verilen etler, ya da renk vermek için sakatat eklenen kıymaları yemek istemiyorsanız, güvenilir yerlerden alışveriş edin.