Tavuk, son yıllarda spekülasyona en açık olan gıda maddesi. Tarım Bakanlığı 2005'in ilk aylarında pek çok ürüne ilişkin yeni tebliğ çıkararak gıdayı AB'ye uyumlu hale getirmenin ilk adımlarını attı. Bu arada Kanatlı Hayvan Eti ve Et Ürünleri Üretim Tesisleri'nin Çalışma ve Denetleme Usul ve Esasları'na dair yeni bir yönetmelik de yayınlandı. Bu yönetmelikte öne çıkan en önemli değişiklik, kümeslerin denetimi ile canlı hayvanda ilaç vb. gibi maddeler ile etteki kalıntıların izlenmesi zorunluluğu oldu. Yeni yönetmelik olumlu ama tek başına yeterli değil. Zira sektörde henüz eski yönetmelikteki şartların yarısını bile gerçekleştiremeyenler var. Tavuk tüketirken uyacağınız basit kurallar sizi koruyabilir. Öncelikle güvenilir markaları tercih edin, ama rafların altındaki sıcaklık ölçerleri de kontrol edip 2 dereceden daha sıcak olmamasına dikkat edin.