kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Defne piliç
Papatya kebabı
Tatlı ekşi pırasa

Papatya kebabı

Un, tereyağı ve zeytinyağını karışım ince ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu ilave edin ve sert bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru unlu bir yüzeyde yumuşayıncaya kadar yoğurun. Streçle sarıp serin bir yerde en az 30 dakika dinlendirin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Isıtılmış yağda soğan ve sarımsakları soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı katıp, rengi değişinceye kadar karıştırarak soteleyin. Domates, sirke, kekik, bezelye ve maydanozu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, sıvı buharlaşıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirmeye devam edin. Patatesleri bir kapta krema ve yumurta sarısı ile ezip, püre haline getirin. Hamuru 25 eşit parçaya bölün, minik tart kalıplarının taban ve kenarlarını kaplayacak ebatta yaklaşık 6-6,5 cm. çapında açın. Yağlanmış tart kalıplarının kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip, soğutun. Soğuyan tart hamurlarının içine kıymalı karışımı paylaştırın. Üzerlerine de sıkma torbasıyla patates püresini sıkıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (25 adet)
*
300 gram patates (iri doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan (ince doğranmış)
* 1 diş sarımsak (dövülmüş)
* 150 gram kıyma
* 2 adet domates (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
* 1 çorba kaşığı taze kekik yaprağı
* 1 çay bardağı bezelye (şoklu, küçük boy)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı krema
* 1 adet yumurtanın sarısı

Tart hamuru:
*
450 gram un
* 120 gram tereyağı (doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım su bardağı su (soğuk)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Soğan dolması   / 14-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-02-2005
 Hindili sini köftesi   / 11-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-02-2005
 Vitamin çorbası   / 07-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-02-2005
HAKAN & UTKU
Tespit Böceği
* CNN TÜRK'ün tanıtımında (TV / Radyo /...
AYŞE TÜTER
Defne piliç
Etlere tuz, karabiber serpin. Derin bir...
Kısırlığa karşı yeni umut şeker ilacında!
Kısırlığa karşı yeni umut şeker ilacında!
Polikistik over sendromlu hastalardaki adet düzensizliğinden...
Yeni bir aşk!
Yeni bir aşk!
Babası Mustafa Denizli'nin İran'a gitmesiyle yalnız kaldığını...
Önce aşk sonra iş!
Önce aşk sonra iş!
Ünlü galerici Mehmet Çelik'in eşi Arte Çelik ile adı aşk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.