Fındıklı hindi köfte
Yumurta, soğan, kıyma, bayat ekmek içi, reyhan, fındık unu, limon kabuğu, maydanoz, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Homojen bir karışım elde edinceye kadar en az 15 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örterek buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yassı köfteler yapın. Köfteleri mısır ununa bulayıp, fazla ununu silkeleyin. Kızgın yağda her iki yüzünü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp, yağlarını süzün. Yeşillik veya haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi kıyma * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 2 dilim ekmek içi (bayat, ufalanmış) * 1 çorba kaşığı kuru reyhan * 30 gram fındık unu (kavrulmuş) * 1 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı kekik * Tuz, karabiber * 150 gram mısır unu * Sıvıyağ (kızartmak için)
|