Acıbademli tartölet
Un ve tereyağını ince ekmek kırıntısı oluncaya kadar robottan geçirin. Yumurta, tozşeker ve kabartma tozunu ilave edip, hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 6-7 cm. çapında açın ve yağlanmış minik tartölet kalıplarına yerleştirin. Acıbadem kurabiyelerini ufalanıncaya kadar robottan geçirin. Pudraşekeri ve yumurta beyazını da katıp, robotta 2 dakika daha karıştırın. Hazırladığınız kremayı hamurlara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın. MALZEMELER (18 adet) * 2 su bardağı un (elenmiş) * 125 gram tereyağı (doğranmış) * 1 adet yumurta * 3 çorba kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Kreması: * 2 adet acıbadem kurabiyesi (iri kırıklanmış) * 1 çorba kaşığı pudraşekeri * 1 adet yumurtanın beyazı
|