kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Rektör Bey'den hem teşekkür hem yanıt

Geçtiğimiz hafta Celal Bayar Üniversitesi'nden bir grup öğrenci gencimizin gönderdiği şikâyet mektubunu yayınladım hatırlarsanız. Bütün olup biteni sayfamda kullanmadan önce Rektör Cemil Özcan'ı aradım ve anlattım durumu. Aramızda kısaca özetleyebileceğim şu konuşma geçti:
- Hocam selamlar. Elimde bir şikâyet mektubu var. Öğrencileriniz sitemkâr, hatta isyankâr hallerde. Size okuyayım ve görüşünüzü sorayım.
- Buyrun okuyun Savaş Bey. Pek memnun olurum.
Ardından okudum tüm şikâyetleri. Hoca son derece kibar bir üslupla şöyle yanıt verdi:
- Savaş Bey sağ olun aradığınız için. Bu evlatlarımızın gönderdiği mektupta yazanların çoğu doğrudur. Bunları el birliği ile aşmanın çabası içindeyiz. Müsaade ederseniz bir iki gün içinde yollayayım cevapları.
Ve çok geçmedi. Sevgili hocamız az sonra okuyacağınız açıklamaları gönderdi bana.. Son derece zarif ve demokrat tavrından dolayı sevgilerimi sunuyor, şahsında tüm üniversite ahalisine selamlarımı yolluyorum. Şimdi izninizle Rektörümüzün gönderdiği bilgi notu kıvamında yanıtları sunuyorum.

Celal Bayar Üniversitesi 1992'de kuruldu
Sayın Savaş Ay,
20.02.2005 tarihli Sabah gazetesindeki köşenizde yer alan "Üniversiteli feryadı" başlıklı yazıyı okudum. Öncelikle üniversitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
Celal Bayar Üniversitesi 1992'de kurulmuş, iki yıl boyunca bir kurucu rektör ve daha sonra sekiz yıl diğer bir rektör tarafından yönetilmiştir. Benim göreve başlamam ise iki yıl öncedir. Yılların birikmiş sorunlarının hiçbiri benim dönemimde ortaya çıkmış olmamasına karşın, aşağıda vereceğim ayrıntılardan anlaşılacağı üzere bu sorunların hızla çözülmesine çalışılmaktadır.

Yol büyük sorun
Muradiye Kampusumuzun şehirden uzaklığı, diğer birçok üniversitenin kampusları göz önüne alındığında çok fazla değildir. Ancak esas sorun yol ve gerekli altyapı sorunları çözülmeden fakülte binaları yapılarak eğitime başlanması ve aynı oranda öğrenci getirilmesidir. Kampusumuzun Manisa-Menemen arasındaki ana yola uzaklığı sadece 2 km iken, Gediz üzerindeki en yakın köprü Muradiye beldesinde bulunduğundan öğrencilerimiz 9 km'lik kötü ve dolambaçlı bir yoldan geçmek durumunda kalmaktadır. Yolun yapımından Karayolları Genel Müdürlüğü sorumludur. Yönetime geldiğim iki yıldan bu yana kampusun yol sorunu üniversitenin en önemli sorunu olarak kabul edilmiş, tüm yetkililere yaptığımız ısrarcı başvurular ne yazık ki şimdiye dek sonuç vermemiştir.

'Yaptıklarımızı görmezden gelmiş'
Sevgili öğrencimizin kampustaki bazı koşullara ilişkin haklı yakınmaları varsa da, yönetimimizin bugüne dek yaptıklarını görmezden gelmesi bizleri üzmüştür. Önceden yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonrası dikilen fidanlar ya çevreden gelen hayvanlar tarafından yenmiş, ya da susuzluktan kurumuştur. Geçtiğimiz yıl tüm Muradiye Kampusu'nun çevresi çitle çevrilmiş, öğrencilerimizle birlikte diktiğimiz çok sayıda ağaç fidanı yazın damlama hortumları ile sulanmış ve tüm fidanlar tutmuştur. Yeni yemekhane binamızda yapılan düzenlemelerle öğretim elemanları ve öğrencilerimizin aynı fiyata çok daha iyi şartlarda yemek yemeleri sağlanmıştır. Önceden fakülte içinde küçük bir odada hizmet veren Mediko-sosyal birimi yeni binasına taşınmış, atanan deneyimli bir hekim ve yeni kurulan laboratuarla kaliteli bir sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır. Aynı binadaki kütüphane ve okuma salonu inşaatı tamamlanmış, kısa sürede hizmete girebilmesi için yeni kurulan atölyemizde gerekli ek raf, masa ve sandalye imalatına başlanmıştır. Kampus merkez kantin hizmeti uluslararası etkinlik gösteren bir firmaya verilmiştir.

'Dolmuş sorunu bizim dışımızda'
Manisa-Muradiye Kampusu arasında çalışan dolmuşlarla olan sorunlarda rektörlüğümüz tamamen yetkisizdir. Hatta çalışacak firmayı belirleyen ve ücretlendiren İl Trafik Komisyonu olup, yakınmaları değerlendiren ise Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma'dır. Rektörlük olarak güvenlik birimleri ile yakınmaları en aza indirmek için sürekli iletişim içinde olunmuştur. Isınma sorununun çözümü için kampusun ilgili bütçeleri bu yıl geçen yıla oranla yüzde 315 artırılmıştır. Öğrencilerimizin bilgisayar laboratuarlarından ücretsiz yararlanabilmeleri için başlattığımız proje de Muradiye Kampusu'ndan başlayacaktır. Özellikle Muradiye Kampusu'nun geliştirilebilmesi için bir traktör alınmış, bir iş makinesi de alım aşamasındadır. Öğrencilerin kampus içinde daha rahat ve güvenli yürüyebilmeleri için kaldırım taşları alınmıştır; kaldırım çalışmaları yakında başlayacaktır. Fen-Edebiyat Fakültesi binalarının onarımı için gerekli malzemeler alım aşamasındadır. PTT binası olarak planlanmış olan yapı öğrenci kulüplerinin kullanımı için yeniden düzenlenmektedir. Kampustaki gelişimleri düzenli olarak yerinde izlemek için bir rektör yardımcısı görevlendirilmiştir.
Sonuç olarak dönemimde Muradiye Kampusu ihmal edilmemiş, aksine daha iyi durumdaki bazı birimlerle aranın kapatılabilmesi için pozitif ayrımcılık uygulanmıştır"
Sevgi ve saygılarımla."
Prof. Dr. Cemil Özcan
Celal Bayar Üniversitesi Rektörü

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mahalle maçları ve yaralamalı trafik kazaları   / 25-02-2005
 İçten, sıcak bir o kadar da hüzün verici yurttaş mektubu   / 24-02-2005
 Okuyun, sonra vatandaşın sesine kulak verin!..   / 23-02-2005
 Akıllı olun bir telefon da siz açın   / 22-02-2005
 Marketlerde kuruş vurgunu mu var?..   / 21-02-2005
 Rehberlerin meğer ne çok dertleri varmış!..   / 20-02-2005
 Emre'ye bir şey diyemem de Mansur'a atar tutarım!..   / 19-02-2005
 Söz sırası eski Bakan Hasan Gemici'de   / 18-02-2005
 Azerbaycan Büyükelçiliği'nden beklenen yanıt geldi sonunda...   / 17-02-2005
 Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'nda neler oldu?..   / 16-02-2005
REHA MUHTAR
Sevişmenin tadı
Nasıl yüzlerce mail...
MANSUR FORUTAN
Hiç kimse olmanın dayanılmaz acısı
Kitabın kendisi bir...
MEHMET BARLAS
Altını tutamamak ciddi sorunlar yaratabilir
Gazeteci de,...
MAHMUT ÖVÜR
'Güvenlik olmadan özgürlük olmaz'
Günlerdir İstanbul'un ...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Gölge Adam! Ve adam gibi adam..
Birkaç gün sürer,...
SAVAŞ AY
Rektör Bey'den hem teşekkür hem yanıt
Geçtiğimiz hafta...
REFİK DURBAŞ
Suç, vicdan ve kanun...
Eskiden de bu denli yoğun muydu,...
HINCAL ULUÇ
"Sevmek bir ömür sürer.."
Sevişmenin ömür boyu sürdüğünü...
EMRE AKÖZ
Erkek yemek pişirirse...
Dün Kutlukhan Perker...
Milyonluk Bebekler
Milyonluk Bebekler
Türkiye'de küçükleri eze eze yenen yıldızlar topluluğu F.Bahçe, bu...
Ruh gibisiniz
Ruh gibisiniz
İlk yarının sonunda başkan Yıldırım soyunma odasına inip gürledi:...
Celal Doğan da yeni parti kuruyor
İnönü ve Derviş'le görüşen Doğan, en geç 2 ay içinde partiyi...
ANAP'la Mumcu'nun pazarlığı sonuçsuz
AK Parti'den istifa eden Erkan Mumcu'nun da mevcut bir partiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu