kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

İstanbul'da koşarayak bir gecenin anatomisi

Önce Teoman'ın film galasına uğradım Emek Sineması'na. Saat 20.00 suları İstanbul gecelerinde suların da durgun olduğu vakitlerdir. Ama sinema sokağına girince anladım ki, fırtına erken gelmiş bu istikamete.
Beyaz muşambadan müteşekkil hormonlu bir çadırın içinden geçtik. Böyle deyişim çadırın tutmuşsun da uzatmışsın gibi kocaman ve uzuuun oluşundan. Sağlı sollu güzellere, kendisi ya da yüzü tanıdık bi'dolu konuğa rastlaşa selamlaşa ana kapı önüne geldik. Kapılar ardına kadar açık. Galalar beleş olduğundan bilete para da yok, kesilmiş biletle dışarı çıkmaya kızacak belediye de.

'Bülentsiz
Filmler Festivali'
Tıklım tıkış kalabalığın arasında yer yer ünlü simalar çarpıyor gözüme. Tek çırpıda sayabileceklerim arasında elbette filmi yapan adamın, Teoman'ın kendisi ve rol arkadaşları, ilaveten gençorta yaş ve erken devir sinemacılar var. Burak Sergen'in dudak uçlarından kavislenip kulaklarına ramak kala duran bıyıkları çok yakışmış. Bülent Abi bu mevsim 8 dizi, 3 tiyatro oyunu ilaveten 5-10 film çeken usta bir kırkayak kadrosunda olduğundan burada da yerini almış tabii ki. Kadronun haso oyuncularından biri bu kurdelede de.
"Abi Antalya'da Bülentsiz filmler festivali yapılacakmış, sensiz film bulamayıp iptal etmişler festivali" dedim, hem kızdı hem de güldü gevrek gevrek.
Metin Sözen sinema yazarı kızını tanıştırırken çok gururlandı baktım ki. Ayak üstü konuştuk şeker kız, bir de akıllı mı akıllı.

Çiçek
Bar'ın kitabı..
Orada çok duramadık. Benim galada film seyretmemek gibi kerameti kendinden menkul huyum gereği çıktım. "Gidiyo musun" diyenlere; "Sonra sakin sakin izlerim" mazereti sundum.
Roxy'de Odeon gecesi var az sonra. 70'lerin prensleri-prensesleri gelip unutulmaz şarkılarını okuyacaklar. Öyle bir kaset çıkmış; onun nostalji-promosyon karışımı gecesi kutlanacak daha doğrusu. Az biraz vakit var diye Çiçek Bar'a yöneliyorum. Bahçe kısmını kapatıp, ısıtıp kış bahçesi yapmış Azmi. İyi akıl etmişler çok da güzel olmuş. Masalara tarassut çekince Şerif Gören, Levent İnanır, Rahmi Saltuk, Nebil Özgentürk, Olay Tan'ı görüyorum. Abdurrahman Keskiner (Apo Gardaş) de orada ve tatlı bir sohbet halinde herkes. Rakıya damping uygulamışlar ama içen azalmış yine de. Azmi'nin kılı kırk yararak mübaya yaptığını bilenler bile hala haber tesiri altında ve ürkek rakılama mevzusunda. Şarap, votka, bira eğilimi mevcut ahalide.

70'li
yıllar nostaljisi
Arif Keskiner bir not uzatıyor. Çiçek Bar'ın kitabı hazırlanıyormuş meğer. 20 yıldır kim geldi kim gitti? Neler oldu neler bittilerin, kısa net hüzünkomik karışımı bir serencamı olacakmış o kitapta. Çiçek Arif; "Dostlarım. Ben yazar mıyım yahu, diye sormayın, aklınıza yüreğinize kazınan ne varsa yazın" diyor rica mektubunda.
Roxy'ye gidiş zaman geldi diye Nebil Özgentürk'ü de kandırıp alıp çıkarıyorum oradan. Az biraz yürüyünce geliyoruz kapıya. İçeri giriş kolay. Millet çoktan gelmiş konuşlanmış çünkünü. Sahnede o dakka Rana Alagöz var. Ardından sırayla Cici Kız Bilgen, Lale Belkıs, Dağhan Baydur ve Füsun Önal çıkıyor. Final sanatçısını benim takdim etmemi arzuluyor dostlarımız. Keyifle yapıyorum bunu, çünkü bir zamanlar platonik aşkına düştüğüm o güzelim kadını; Yeliz'i takdim ediyorum. Konumum kendime torpil yapma avantajı sağladığından ayarlanan şarkıdan önce kendi isteğimi söylüyor; "Oku şu Sel Suyu'nu be Yelizim" diyorum, kırmayıp okuyor.
Bana kalsa daha fazla kalacağım ama bu kez Nebil çekiştirip çıkarıyor beni oradan. Vedat Sakman'ın Fransız Sokağı'ndaki yerinde muhteşem bir dinleti varmış meğer. Leman Sam gelecek ve birlikte sahne alacaklarmış Vedat'la. Acuk sonra da oradayız işte. İki kat tırmanıp heyecan yapıyoruz ama içeri adım atmak ne mümkün. El oğlu bizim gibi enayi mi böyle kıyak bir seyirliğe başladıktan sonra gelsin? Çoktan yer kapmışlar, masaları doldurup huşu içinde dinlemeye dalmışlar bile.

Fransız
Sokağı'ndayız
Allah'tan bir kat yukarısı, restoran bölümü de var. Oraya çıkıp birer kadeh şarap eşliğinde sokağın keyfini yaşıyoruz kuşbakışı. Üniversiteliler, bohemler, memleket ortasında yurtdışı mekânların havasını solumak isteyenler niye buraya akın etmez şaşarım. Fransız Sokağı değil seyrek kalmak, hıncahınç dolmanın örnek mevkisi olmalı zehabımca.
Siz şimdi yorulduk, oradan doğru evlere dağılırız sanıp yanılıyorsunuzdur. Huysuz ve acıkmış iki orta yaş kurdu olarak Beyoğlu'nun ara sokaklarında kafamıza göre türkü bar arayıp, bulamayıp son demlerini yaşayan Musa Kebapçısı'na atıyoruz kapağı. Benim derdim karın doyurmaktan çok uzatmalı Real Madrid-Juventus maçını izlemek. Güzel kebapçı bura, eti, sütü, servisi iyi. Ama ben yine de oranın o eski halini, bin yaşında Ermeni Madam Anna'nın işlettiği; "Hayam" halini özlüyorum. Bu Hayam lafı ne zaman geçse burun direğim sızlıyor ya, kısmetse yakında oranın eski maceralarını anlatayım size de, görün bakın Anna'lar ne mekanlar doğurmuş he heeey.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 'Pilot olmak kolay değil' diyenlerden yanıt var   / 10-03-2005
 Altaylı'yı çeçe sineği mi soktu?..   / 09-03-2005
 YÖK Başkanı Teziç Hoca ile ortak kararlar aldık!..   / 08-03-2005
 Özel uçuş okulları ölüme davetiye mi çıkarıyor?   / 07-03-2005
 Çatal yürekli kadın kaymakam ve şehit pilotlarımız   / 06-03-2005
 Pışpışlayın, pohpohlayın onlar genç yetenekler!..   / 05-03-2005
 Üniversite hocasını evire çevire dövenler kim?..   / 04-03-2005
 Pardon Ferhan ve Sinan'a bir pardon da Mert Baykal'a   / 03-03-2005
 Kaynana Semra'sız ve Caner'siz hayatlar mı başlıyor ne?   / 02-03-2005
 Hilal kız, kapatılan bar ve 'Why High One Why!.'   / 01-03-2005
ALTAN TANRIKULU
Dostlarımın düşmanı
Mehmet Durupınar'la bundan 14 yıl...
MEHMET BARLAS
Böyle muhalefete böyle iktidar olur..
Sayın muhalefet...
MAHMUT ÖVÜR
AK Kadınlar Kongresi
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı...
SAVAŞ AY
İstanbul'da koşarayak bir gecenin anatomisi
Önce...
REFİK DURBAŞ
Sahte rakıyı teşvik...
'Üç kuruş kâr için insan...
HINCAL ULUÇ
Açıklama
Yazarımız Hıncal Uluç, yurtdışında bulunduğu...
EMRE AKÖZ
Carew'den Erdoğan'a
Başbakan Erdoğan'ın demecini...
Kartal silbaştan
Kartal silbaştan
Peş peşe gelen kötü sonuçlarla taraftarın ümidi kestiği Beşiktaş'ta...
Aslan Pauleta
Aslan Pauleta
İtalyan ve Fransızlar'a göre G.Saray, PSG'nin Portekizli yıldızı...
Milli basınım düşünmüyor
Avrupa'nın 8 Mart dayağına tepkisinden Türk basınını sorumlu tutan...
AK Parti'den bir istifa daha
Ak Parti'de Erkan Mumcu'ya yakınlığı ile bilinen Isparta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu