kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gulse Birsel @ SABAH
 

'Özel numara' terörü!

Son on yıldır galiba hiçbir şeye bu kadar sinir olmamıştım! 'Özel numara' nedir kardeşim? İnsan niye özel numara kullanır? Neyi, kimden gizliyorsun? Ajan mısın? Uyuşturucu kaçakçısı mısınız? Nedir derdiniz? Ha anladım; telefon sapığısınız! Başka bir açıdan bakıldığında son derece kullanışsız bir kavram özel numara. Birini arıyorsun, çalıyor cevap vermiyor. Bu şartlar altında da numaranı bilmediği için sana dönmesi mümkün değil. Tekrar tekrar arayacaksın! Diğer taraf için de sinir bozucu. Bir sürü cevapsız arama, kimden olduğu belli değil. Önemli mi değil mi, yanlış numara mı meçhul.

SEVİYORUZ DEMEK İÇİN ARIYORLAR
Maalesef bir insanın cep numarasının özel bir bilgi olduğunu bilmeyen üstün zekalılar dolanıyor etrafta. Geçen gün genç bir seyirci arıyor: "Merhaba Gülse Abla, ben Burcu, seni çok seviyorum!" "İyi de güzelim numaramı nereden buldun?" "Gazeteden verdiler!" Arayanın suçu yok, daha dokuz yaşında ama o telefonumu vereni bir bulsam... Çıkan numaralar yine başımızın tacı. Geri arıyorsun, "Ha evet, biz sizi çok sevdiğimizi söylemek için aradık, iki yaşında kızım var, onunla da konuşur musunuz?" diyenler oluyor bazen. Afallıyor insan ama en azından bir sapıklık yok işin içinde.

ÖZEL NUMARAYA CEVAP VERMEYECEĞİM
Benim sinirim özel numaralara! Arayıp, sesimi dinleyip kapatanlar var. Pek yakında gelişmiş bir sistemle onları tespit edebiliyor olacağım, haberleri olsun! O tarihe kadar da özel numaralara cevap vermemeye karar verdim. Katılın bana. Eskiden evlere dadanırdı telefon sapıkları. En iyi çözüm evdeki bir erkeğin telefonu açıp, o tarihe kadar öğrendiği bütün ağır küfürlerden bir kolaj yapıp, kapatmasıydı. Bir daha çalmazdı telefon! Bir dönem Amerika'da seni son arayan numarayı tespit edebileceğin bir sistem başlamıştı. Karşı taraf telefonu kapattıktan sonra yıldızı ve galiba 8, 0 rakamlarını tuşlayarak son arayan numaraya gidebiliyordun. Bu yöntemi çıktığının üçüncü günü öğrenip, sessiz telefon yapan bir 'arkadaşımı' tespit etmiştim! Telefonu açıp, karşısında benim sesimi duyunca ne yapacağını şaşırıp "Sen dedektif misin? Ne bu böyle?" diye bir de bozuk atmasın mı? Çok eğlenceliydi! Cep telefonlarındaki gizli numaralar, telefon sapıklığına başka bir boyut getirdi maalesef.

ÇOCUKKEN BEN DE İŞLETMEK İSTEDİM
Çevremdeki çoğu insan telefonunun özel numaralara kapalı hale getirilip getirilemeyeceğini merak ediyor. Sahi varsa böyle bir sistem haberim olsun. Özel numara sahibi ajan arkadaşlar arasın arasın ulaşamasın bize mesela. Çocukken maalesef bir ünlüyü arayıp işletme merakı vardı bizde. Babası gazeteci olan ve adamcağızın telefon rehberini yürütüp fotokopi yapmış bir arkadaşımla, bir akşam, çok ünlü, çok süper bir yıldızımızı aradık!

ŞİMDİ ANLIYORUM KÜFRETME NEDENİNİ
Bir iki kem küm ettikten sonra bizim telefonda ismini verdiğimiz kişi olmadığımızı anladı kadıncağız. Öyle bir seri küfür etti ki, arkadaşımla bir on dakika hiç konuşamadan, gözlerimiz boşluğa dikili, öyle oturduğumuzu hatırlıyorum! Bugün hâlâ o küfürde geçen bazı terim ve uygulamaların ne manaya geldiğini çözebilmiş değilim! O zaman kendisini çok ayıplamış, bu şık, yetenekli, normal şartlarda 'eşek' bile demeyeceğini düşündüğümüz sanatçımız konusunda çok hayal kırıklığına uğramıştık. Ancak yaşadığım özel numara terörünü düşündükçe, yavaş yavaş hak vermeye başladım!

***

Not:
Bu hafta da Gazi Üniversitesi UAT'tan ödüller aldık. Bendenize yılın 'En Başarılı Kadın Oyuncusu', 'Avrupa Yakası'na 'En Başarılı Dizi' ödüllerini layık görmüşler. Sağolsunlar, varolsunlar...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Olgunlaşamıyorum ben deli miyim?   / 12-03-2005
 Dakikada 24 kare   / 06-03-2005
 Ünlüyüm ama ruhum ünlü değil!   / 05-03-2005
 Saatli Maarif Takvimi gırgır, yoğurt makinesi!   / 27-02-2005
 Aman evladım siyasete bulaşmayın!   / 26-02-2005
 Yurovijııın Song Kontest   / 19-02-2005
 Gülü bir gün, seni her gün, gülü soluncaya, seni ölünceye dek!   / 13-02-2005
 Karın anti-aging üzerinde etkileri!   / 12-02-2005
 İstanbul'un bütün meyhaneleri!   / 06-02-2005
 İçmeyin şu zıkkımı kardeşim! (2)   / 05-02-2005
GÜLSE BİRSEL
'Özel numara' terörü!
Son on yıldır galiba hiçbir şeye...
Kilo vermenin mevsimi yaklaştı
Kilo vermenin mevsimi yaklaştı
Diyetisyenler yaz ayları yaklaşırken sağlıklı beslenmek ve kilo...
Kemik erimesine karşı önleminizi alın
Kemik erimesine karşı önleminizi alın
Kemik erimesinin ilk etapta ağrı ve kanamaya neden olmaması erken...
Sosyetik kutlama
Sosyetik kutlama
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde birçok kadın derneği bu özel günü...
Hem göze hem kulağa hitap ediyor
Hem göze hem kulağa hitap ediyor
Oyunculuktan şarkıcılığa adım atan isimlerden Mine Çayıroğlu, sahne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.