kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bakanları etkileyen ve duygulandıran konu iki ay önceki Bakanlar Kurulu’nda ayrıntıları ile tartışıldı. Başbakan Erdoğan, durumun düzeltilmesi ve kırtasiyeciliğin azaltılması için talimat verince karne sorunu çözüldü...
Bürokrasiye dur dedirten mektup
Hakkını Helal Etti

Bürokrasiye dur dedirten mektup

Emekli Muzaffer Koçer, kızına sağlık karnesi için çok uğraştı. Bürokrasiden yılan Koçer, çilesini bir mektupla Başbakan'a iletince sorun çözüldü.

Üniversite mezunu, bekar kızına sağlık karnesi alabilmek için 3 ay kapı kapı dolaşan Kayserili emekli öğretmenin mektubu Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine damgasını vurdu. Mektubunda, "Bana işkence edenlere hakkımı helal etmiyorum. İşkenceleri kaldırma kudretinde olanlara gelince Ben ölene kadar süreleri var. O zamana kadar bu işkenceleri kaldırırlarsa, hakkımı helal edeceğim. Kaldırmazlarsa onlara da hakkımı helal etmiyorum" diyen Muzaffer öğretmen, bakanları da duygulandırdı. Muzaffer Koçer'in 7 sayfalık mektubu okuyan Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'den sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

AZMİN ZAFERİ
Kayseri'de oturan emekli öğretmen Muzaffer Koçer'i isyan ettiren bürokratik çilenin öyküsü şöyle: Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi'ni biteren kızı Mürşideye sağlık karnesi almak için Emekli Sandığı'na müracaat eden Muzaffer Koçer'den çok sayıda belge istendi. 18 yaşını bitiren bekar kızların, babasının sosyal güvenlik imkanlarından sağlık karnesi alabilmesi için 8 ayrı yerden belge almak gerekti. Koçer'in bu işlemleri tamamlaması tam 3 ay sürdü. Sağlık karnesi çıkarma mücadelesini kaleme alan Koçer, yaşadıklarını, duygusal bir mektuba dönüştürdü ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e gönderdi.

"ÇÖPE GİDER DEDİLER"
Koçer'in mektubunda anlattıklarından etkilenen Dinçer, mektubu Bakanlar Kurulu'na götürerek, bakanlara dağıttı. Bakanları etkileyen ve duygulandıran konu iki ay önceki Bakanlar Kurulu'nda ayrıntıları ile tartışıldı. Başbakan Erdoğan, durumun düzeltilmesi ve kırtasiyeciliğin azaltılması için Müsteşar Ömer Dinçer'e talimat verdi. Yaşadıklarını SABAH'a anlatan Koçer, sağlık karnesi çıkarmak için Ağustos ayında başladığı işlemlerin, 9 Kasım 2004'te bittiğini ve sağlık karnesini ancak o zaman alabildiğini söyledi. İşlemleri yaparken, mevzuattan ve mevcut yapıyı özümseyen memurların tavırlarından kaynaklanan engellerle karşılaştığını belirten Koçer şunları söyledi:

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
"Gerçekten çok sıkıntılı bir dönem yaşadım. Yaşadıklarımı Başbakanlık Müsteşarı'na mektupla anlatmaya karar verdim. Çevremdekiler, mektup çöpe gider, daha önce de bu tür mektuplar yazıldı ancak duyarlılık gösteren olmadı diyerek vazgeçirmeye çalıştılar. Sayın Müsteşar'ın duyarlılığı beni çok memnun etti. Amacıma ulaştığım için çok mutluyum. Hakkımı helal etmenin de zamanı geldi. Başta Başbakan olmak üzere, Müsteşar Ömer Dinçer Bey ve yardımcısı Ruhi Özbilgiç'e teşekkür ederim. En azından yaşadığım sıkıntıları diğer vatandaşlar artık yaşamayacak."

ESKİDEN İSTENEN BELGELER
* Başvuru dilekçesi.

* Vukuatlı nüfus kayıt örneği.

* İkişer adet fotoğraf.

* Bu belgelere ilaveten karne talebinde bulunan kişinin durumuna göre;

* 18 yaşından büyük ve öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi,

* 18 yaşından büyük ve malul olan erkek çocuklar için tam teşekküllü hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu, mal bildirim ve muhtaçlık belgesi,

* 18 yaşından büyük ve öğrenci olmayan kız çocuklar için muhtaçlık ve mal bildirim belgesi,

* Ana ve babalar için mal bildirim ve muhtaçlık belgesi,

* Bayan emeklinin kocası için başka bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmadığına dair belge. (SSK, Bağ-Kur ve özel bankalar gibi kurumlardan alınacak resmi yazı)

* Ayrıca muhtaçlık belgesini alabilmek için talep sahibinin nüfus müdürlüğü, muhtarlık, belediye bakanlığı, vergi dairesi müdürlüğü, tapu sicil müdürlüğü, Bağ-Kur veya SSK müdürlüğü, trafik tescil şube müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı veya Emniyet Müdürlüğü'nü dolaşarak görev alanlarıyla ilgili kayıt ve tasdik yaptırması gerekiyor.

Bülent AYDEMİR / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sıra Kırgızistan'da mı?
 Toprak dağları ölüleri vermiyor
 Binlerce gösterici işgale hayır' dedi
 'Türk medyasındaki ABD karşıtı kampanya azalıyor'
 Artık vatandaş beyanına güven geçerli olacak
 Böbrek kurbanları doktoru teşhis etti
 İranlı sarhoş otobüs şoförü bir can aldı
 Çanakkale'de kanla bir destan yazıldı
 Osmanlı'da Masonluk
ERDAL ŞAFAK
Dolaplar açılırken
Bir Fransız atasözü,...
UMUR TALU
Giden ve kalan
Gidenin ardından konuşulmaz... Henüz...
Müzakereler yine başlasın
Çözümü reddeden ve üzerindeki baskılar artan Rum liderden sürpriz...
İslam'da artık rönesans gerek
Dünyanın gündemine oturan "karma cemaate namaz kıldıran kadın"...
Kaptan kaptı kaçtı: 1-0
Kaptan kaptı kaçtı: 1-0
İki dev İnönü'de karşılaştı... Futbol vasattı. Maçı izleyenleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu