kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DEHAP'a suç duyurusu
DEHAP'a suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm yurtta yapılan Nevruz kutlamalarının tertip komitesinde bulundukları gerekçesiyle DEHAP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu..

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarla ilgili, ''yurtdışı ve yurtiçinde Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ihanet odaklarıyla işbirliği yapanların yakın takip altında olduğunu'' söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen binasında düzenlenen haftalık basını bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayanEr, Nevruz kutlamaları ile sahte rakı operasyonu hakkında bilgi verdi.

Eski Türklerde yılbaşı olarak kabul edilen Nevruz'un, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Makedonya, Doğu Avrupa ve KKTC'de bayram havasında kutlandığını anlatan Er, Türkiye genelinde de 52 ilde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi.

Kutlamalara 512 bin kişinin katıldığını kaydeden Er, 9'u kapalı yer toplantısı ve şölen, 82'si ise açık alanda basın açıklaması, gösteri yürüyüşü, konser ve şenlik şeklinde olmak üzere 91 etkinlik düzenlendiğini belirtti.

Er, kutlamalarda çıkan olaylarda 64 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden Mersin'de 24, Ankara'da 10, Eskişehir ve İstanbul'da 1'er kişinin tutuklandığını bildirdi.

Olayların ardından suç tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Er, Edirne, Denizli, Çorum, Adıyaman ve Antalya illerinde olaylara karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Ramazan Er, ''İllegal nitelikli eylemler kapsamında yaklaşık 16 bin kişinin katılımıyla birçok lastik yakma, slogan atma, korsan gösteri, 4 bildiri dağıtma, 24 güvenlik kuvvetlerine taşlı saldırı, 8 afiş, pankart asma ile 9 resmi kurum ve kuruluş araçlarına saldırı eylemi gerçekleşmiştir'' diye konuştu.

MERSİN'DEKİ OLAYLAR

Bir gazetecinin, ''Mersin'de çıkan olayların arkasında arkasında kimler var, tespit edilebildi mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Ramazan Er, Türk Bayrağı'nın yüce Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik sembolü olduğunu vurgulayarak, olayların faillerinin yakalandığını söyledi. Türk polisinin soğukkanlı bir şekilde olayları takip ettiğini ve soruşturmaların sürdüğünü belirten Er, şunları şöyle devam etti:

''Bu konuda gerek yurtiçinde gerek yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti aleyhine ihanet odaklarıyla işbirliği yapanlar yakın takip altındadır. Mersin'deki olayların failleri en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmiştir. Olayların arkasında kimin olduğu bellidir, malumdur. İlana gerek yoktur. Türk polisi çalışmalarını sürdürmektedir.''

''Başbakan'ın bundan sonraki olaylarda daha dikkatli olmaları konusunda DEHAP'a bir uyarısı oldu. Emniyetin de uyarısı olacak mı?'' sorusuna Ramazan Er, ''Biz devletin güvenlik ekipleriyiz. Siyasi partilerle ilgili sadece suç meydana geldiğinde çalışmamız olur. Onun dışındaki çalışmalar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızın görevidir. Zaman zaman da anılan partiyle ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmaktadır'' yanıtını verdi.

''AÇIKLAMA YAPMAM DOĞRU OLMAZ''


Emniyet Sözcüsü Er, bir başka gazetecinin, ''Dün Yüce Divan'da Mesut Yılmaz ile Güneş Taner'in yargılandığı davada, Türkbank ihale sürecini etkileyebilecek emniyetin bilgi notunun, ihale sona erdikten 6 saat sonra ilgili yerlere iletildiği belirtildi.

İstanbul Emniyeti ile Alaattin Çakıcı arasında o zaman bir işbirliği mi vardı?'' sorusu üzerine, yargılama sürecinin devam ettiğini, açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Sahte rakı operasyonu ile ilgili bilgi de veren Er, şu ana kadar operasyonlarda yakalanan 39 kişiden 13'ünün tutuklandığını, 9'unun ise gıyabi tutuklu olarak arandığını söyledi.

d

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ankara, AB'den protokol metnini istedi
 'Bayrak için tek yürek'
 Botaş petrol boru hattına saldırı
 Çok sırrımız yoktur bizim
 'Değneği hak eden çok'
 İncirlik için mutabakat
 ABD'li tarihçiden 'soykırım' dersi
 'Biz orada yoktuk'
 TCK'da askeri suçlara 'istisna' yasası Meclis'te
 Gazeteciler yürüdü
 Ülkenin her yeri kırmızı-beyaz
 Emniyet güçleri provokatörü arıyor
 '10 bin yeni polis' kadrosu onaylandı
 'Türk erkekleri hormonlarını artırıyor'
 Solun Masonluk değerlendirmesi
ERDAL ŞAFAK
Baba'nın öngörüsü
Aşısı bulunmayan ve...
ÖMER LÜTFİ METE
Bayrağı kafaya sarıp kuma gömmek
Asala tetikçilerinin...
UMUR TALU
Zor ama...
Türkiye'de demokrasi, demokratikleşme zor bir...
Kırgızistan'a 'limon' Sıktılar
Kırgızistan'da, seçimlere hile karıştığı iddiasıyla muhalif lider...
Devrimci Soros Paşa!
Sırbistan, Ukrayna, Gürcistan'dan sonra Kırgızistan'daki muhalif...
Yıldızlar SABAH'la Parladı
Yıldızlar SABAH'la Parladı
SABAH Spor Ödülleri dün gece düzenlenen muhteşem bir törenle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu