kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aylarca mektup bekledi ama...
'6 tane çocuğum bulunuyor'
Telekom'dan açıklama

Öldüren Bürokrasi

Feryat mektubu Başbakan'ın eline 7 ayda, cevap 11 günde ulaştı; o ise 5 gün önce intihar etmişti....

Kilisli Selahattin Akkurt 31 Ağustos 2004'te "Telekom bayiliğinin elinden alınıp il başkanının kardeşine verildiğini" Başbakan'a şikâyet etti. Mektupta altı çocuğu olduğunu, 41 milyarının yok olduğunu anlatıyordu.

BÜROKRASİ YÜZÜNDEN CEVAP YEDİ AYDA GELDİ
Mektup Başbakan'a ulaştı ama aylar sonra. Erdoğan 15 Mart 2005'te Akkurt'a "Ulaştırma Bakanlığı durumu inceliyor, gereken yapılacak" diye yazdı. Mektup Kilis'e 11 gün sonra, 26 Mart 2005'te ulaştı.

MEKTUP GELDİĞİNDE O 5 GÜN ÖNCE ÖLMÜŞTÜ
Ancak mektup Selahattin Akkurt'un değil, babası Yusuf Akkurt'un eline geçti. Çünkü oğlu ekonomik çıkmazdan bunalıp, beş gün önce fare zehiriyle hayatına son vermişti...


Aylarca mektup bekledi ama...

Telekom bayiliği elinden alınan Akkurt, Başbakan'a yazdığı mektup 7 ayda gidip, 11 günde yanıtlanana kadar intihar etti.

Kilis'te yıllardır Telekom bayiliği yapan Selahattin Akkurt, bayiliğinin iptal edilmesi üzerine 6 çocuğu ve batan 41 milyar lirası ile ortada kalınca umudunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağladı. Ancak yazdığı şikayet mektubu 7 ayda Erdoğan'a ulaşıp, yanıtı 11 günde geri dönene kadar bekleyemeyip intihar etti. Selahattin Akkurt'un babası Yusuf Akkurt da, Erdoğan'a bir mektup yazarak, "Oğlum mektubunuzdan 5 gün önce intihar etti. Hazreti Ömer kürsüsündesiniz" dedi.

ADIM ADIM KABUS
Kilis'te tüm ili yasa boğan olayda, il merkezinde 4 yıldır Telekom bayiliğini sürdüren Akkurt, Telekom parasını cuma günü yatırması gerekirken rahatsızlanması nedeniyle pazartesine bıraktı. Ancak bir süreden beri Akkurt'un Telekom bayiliğinin iptali için uğraştığı ileri sürülen bazı partililer devreye girdi ve gecikmeyi gerekçe gösterip Akkurt'un bayiliğini iptal ettirdi. Akkurt, iptal kararı üzerine önce İl Telekom Müdürlüğünde 'iptale gerek yoktur' yazısı aldı. Ancak karar değişmedi. İptal kararı üzerine ildeki her kapıyı çalan Akkurt, son çare olarak Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazdı. Akkurt, kendisinden alınan bayiliğin Kilis AKP İl Başkanı Hüseyin Devecioğlu'nun kardeşine ve AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın kayınbiraderi Uğur Çiftçi'ye verildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bugüne kadar Kilis'te hiçbir iktidar kimsenin ekmeğiyle oynamadı. Bu haksızlığı size yazıyorum. Eğer siz de bu işe el atmazsanız sizi Allah'a havale ediyorum. Allah'ın adaleti elbette Kilis'teki bu zalimleri bir gün bulacaktır." Akkurt'un mektubunun ulaşmasının ardından olaydan üzüntü duyan Erdoğan, olayın araştırılmasını istedi. Olayla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığına bir yazı yazılarak inceleme yaptırıldı. Başbakanlığın 0888/6290 sayılı yazısında şikayetin Ulaştırma Bakanlığı'na iletildiği ve konun araştırılacağı yazılıyordu. Başbakanın soruna çözüm arandığını ve gerekenin yapılacağını belirttiği 15 Mart 2005 tarihli mektubunun Kilis'e ulaşması zaman aldı. Mektubu Selahattin Akkurt yerine babası Yusuf Akkurt okumak zorunda kaldı. Çünkü, Selahattin, mektup ellerine ulaşmadan 5 gün önce, 21 Mart 2005 günü fare zehiri içerek yaşamına son vermişti. Akkurt, ölmeden önce babasına "Hakkımı arayın. Şerefimle ve ekmeğimle oynayanlarla öbür dünyada hesaplaşacağım" diyerek vasiyette bulunmuştu. Bu vasiyet üzerine baba Akkurt, Başbakan Erdoğan'a bir cevap yazdı. Baba Akkurt mektubunda oğlunun ölüm haberini verdikten sonra, "Oğlum vekilinizin estirdiği haksızlık ve zulmün kurbanı olmuştur. Sayın Başbakanım siz de babasınız ve evlat acıcısını ancak tadanlar bilir. Benim evladım hırsızlık yapmadı, yolsuzluk yapmadı, ekmeğinin peşinde bir insandı. Bir insanın ekmeğiyle oynamak hangi hukuka sığar bunu size soruyorum" dedi. Akyurt, mektubunda oğlunun Telekom bayiliği iptal edildikten sonra "Bu bayilik başkasına verilmeyecektir" şeklinde resmi açıklama yapıldığını, ancak bayiliğin kısa bir süre sonra siyasilerin yakınlarına verildiğini belirterek, oğlunun ölümünden sonra kendisine yeni borçlar çıkarıldığını ve bu borçları ödemek için iki traktörünü sattığını belirtti. Baba Akyurt, mektubunu şöyle sürdürdü:

HZ ÖMER KÜRSÜSÜ
"Siz Hazreti Ömer kürsüsündesiniz. Büyük mesuliyetiniz var. Bağrımıza taş bastık. Bu işi öncelikle Allah'a sonra size havale ediyorum. Allah devlete ve millete zeval vermesin." Bir mektup da Sezer'e gönderen Baba Akyurt'un ikinci mektubunun Başbakanlığa ulaşmasından sonra Başbakanlık olayla ilgili araştırma başlattı. AKP Genel Başkan Yardımcıları, AKP Kilis Milletvekili Veli Kaya'da bilgi istedi. Veli Kaya olayın mektuptaki gibi yaşandığını belirtti. AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara ise Akkurt'un intiharının sadece Telekom bayiliğini kaybetmesinden ileri gelmediğini belirterek, "Kendisinin başka yerlere de borcu vardı. İşin içinde istismar ve komplo var" dedi. Telekom bayiliğinin AKP Kilis il Başkanının kardeşi Osman Devecioğlu'na verildiğinin doğru olduğunu belirten Kara, "Bunun içine benim ismimin karıştırılma nedeni siyasi komplodur" dedi.

Fatih ERTÜRK / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dövmeyin sevin emri
 Maden ocağında grizu faciası
 Doktorlar iş bıraktı
 Manav karpuzdan, biz futbolcudan iyi anlarız
 Alpogan: Öcalan için hazırlık yapıyoruz
 Ermeniler'e Ermeni'den verilen yanıt
 AB'den Baydemir'e Öcalan nasihati
 Yunanlı profesör: Ege Yunan gölü değil
 Başmüzakerecilikte Aydın öne geçti
 ABD Ermeni sorununda elinden geleni yapacak
 Koçaryan: İleriye bakmalıyız
 Ömer Dinçer artık attığını vuruyor
 Hükümet basın için geri adım atmıyor
 Meclis Onur Ödülü Prof. Gazi Yaşargil'in
 Adli Sicil Kanunu değişiyor
 Bebeklerine yine kavuşamadılar
ERDAL ŞAFAK
Putin'in devrim korkusu
Eski Sovyet...
ÖMER LÜTFİ METE
'Türkiye'nin Yirminci Yüzyılı'
21. yüzyıldan seneler...
UMUR TALU
Az zamanda büyük iş!
Öleceksin...
Çünkü böyle...
Başkan çatıdan kaçtı
Devlet Başkanı Gutierrez, Yüksek Mahkeme'yi feshedip yargıyı eline...
Sol partiler erken seçim istiyor Silvio direniyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, koalisyon ortağının...
100 Yılın finali
100 Yılın finali
9 kişi kalan Fenerbahçe, Denizli'yi penaltılarla devirdi... 11...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu