Türlü
Soğanları halka halka kesip, tencerenin dibine yerleştirin. Fasulyeleri dizin. Domatesleri ekleyin. Diğer sebzeleri sırası ile halka halka kesip, havuç, kabak, bezelye, biberler ve mantarı koyun. Sebzeler bitene kadar bu işleme devam edin. En üstünü domatesle kapatın. Zeytinyağı, tuz, şeker, defne yaprağı koyun. Kısık ateşte kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin. Fasulye pişmiş ise yemek pişmiş demektir. Soğuyunca servis tabağına ters çevirin. Pilavla servis yapın. Not: Yemeği pişirirken hiç su koymayın, sebze suyu ile pişirin.
* 250 gr. taze fasulye * 2 adet kabak * 2 adet havuç * 2 adet patlıcan * 3 adet patates * 2 adet soğan * 1 kg. domates * 2 adet yeşil 2 adet kırmızı biber * 1 su bardağı mısır * 1 su bardağı bezelye * 1 su bardağı mantar * 1 çay bardağı zeytinyağı * Maydanoz
|