|
|
Asmada enginar
Enginarı ayıklayın, limonlu su ile ovup, kararmasın diye su içinde bırakın. Tencereye soğan doğrayıp, yağ ile kavurun. Pirinç ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. 1 bardak su ilave edin. Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş fıstık, şeker, tuz koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dolma baharı ve yeşillikleri ilave edip, karıştırın. Asma yapraklarını sıcak suya bastırın. Çıkarıp, suyunu sıkıp, bir tabağa dal tarafları ortaya gelecek şekilde 4 yaprak yayın. Enginarın içine 2 yemek kaşığı dolma içi koyup, tabağın tam ortasına yerleştirin. Yaprakla bohça kapatıp gibi sarın. İplikle bağlayın. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Tencerenin dibine 2 soğan doğrayın. Havucu halka şeklinde kesin. Karanfil koyun, hazırlanan enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar su, zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Bir tabak kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
* 4 adet enginar * 250 gr. asma yaprağı * 2 adet soğan * 1 kaşık şeker * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet havuç * 1 adet limonun suyu * 1 çay kaşığı dolma baharı İçi: * 1 su bardağı pirinç * 1 çorba kaşığı şeker * 1 çorba kaşığı kuş üzümü * 2 adet soğan * 1 çorba kaşığı fıstık * 5 adet karanfil * 1/2 demet dereotu * 1/2 demet nane * 1/2 demet rezene
|