kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Annelik anlatılmaz ancak yaşanır
Annelik anlatılmaz ancak yaşanır
İdeal 'anne olma' yaşı 20-30 arası
Bebek.com en iyilerin arasında
Jean rahatlığını hamileyken de yaşayın

Annelik anlatılmaz ancak yaşanır

Önce manken olarak tanıdığımız şimdinin tiyatro ve dizi oyuncusu, aynı zamanda sunucu Ebru Cündübeyoğlu 7 aylık hamile. 2 ay sonra anne olmaya hazırlanan oyuncu, bir kız bebek bekliyor. Bebeğine "Duru" ismini vermeyi düşünen Cündübeyoğlu Bebeğim ve Biz dergisiyle hamileliğini ve duygularını, paylaştı.

* Nasıl bir hamilelik dönemi geçiriyorsunuz? İlk 3 ay, herhangi bir mide bulantısı yaşamadım. Rahat bir hamilelik dönemi geçiriyorum. Böyle diyorum, ama aslında hamilelik belirtilerinin bir kısmını yaşıyorum. Benim için şimdi en zor zaman yaz dönemi olacak. Yazın en sıcak olduğu aylarda ben 8-9 aylık hamile olacağım. Bir tek o endişelendiriyor beni. Bunun dışında her şey yolunda.

* Bu zamana kadar hiç aşerdiniz mi? Gecenin bir yarısı eşiniz, sizin için dışarı çıkıp bir şeyler aramak zorunda kaldı mı? Eşim Güçlü'ye hiç zor saatler yaşatmadım. Biraz mantıklı bir aşerme söz konusu oldu, makul saatlerde makul şeyler istedim. Sadece sabahın erken bir saatinde "iskender" vakamız var. Hatırlıyorum da oraya kahvaltı etmeye gider gibi gitmiştik. Çünkü o sabah gözümü "iskender" diye açmıştım. Bir keresinde de bütün bir gece karamela şekeri rüyama girmişti. O eski karamela şekerlerinden bulamadığım için, onun tadının yerine geçen karamelalı bir şeyler bulup yedim. Ve tabii ki hamile olmama gerek yok, çünkü ben her zaman erik ve çağla aşeriyorum.

* Beslenmenize dikkat ediyor musunuz? Beslenmeme makul ve mantıklı bir şeklide devam ediyorum. Doktorumun tavsiyelerine uydum ve çok fazla abur-cubur yemedim. Et, süt ve süt ürünlerini ihmal etmemeye çalışıyorum. Arzu ederdim ki çok sebze yiyeyim, ama sebzeyle hiçbir zaman aram iyi olmamıştır. Genellikle salatalıklarla ve yeşilliklerle sebze ihtiyacını karşılıyorum.

* Şu ana kadar kaç kilo aldınız? Hamileliğime 63 kiloyla başladım galiba, aslında tam başlangıçtaki kilomu bilemiyorum, ama şu anda 72 kilodayım. 7'nci ayıma girdiğim için her hafta kilomda değişiklik oluyor. Yani bir çığ gibi büyümeye devam ediyorum. Zaten hamileliğimin ilk 3 ayında kilo almadım. Bildiğim kadarıyla ilk 3 ayda alınan kiloların bebeğe hiçbir yararı yokmuş. Ayrıca doktorumun tavsiyesi üzerine vitamin hapı kullanıyorum. Hamileliğimden önce, folik asit almaya başladım.

* Çocuk sahibi olmak için uygun bir zaman mıydı, sizin için? İki yıllık evliyiz. Çocuk sahibi olmak için, hem eşim Güçlü'nün, hem de benim yaşım çok uygun. Bu uygun zamanda çocuk sahibi olmayı ileri bir döneme bırakmak istemedik. Çünkü bir şey planlamak istediğimizde "O da olsun, bundan sonra şu da olsun" demeye başlıyorsunuz. Böyle olunca, planlar çok uzuyor. Biz de öyle bir şey istemedik. İkimiz de anne-baba olma yaşındayız, Allah nasip ederse de olacağız.

* Anne olacağınızı bilmek size neler hissettiriyor? İlk önce şunu söylemek istiyorum. Allah tüm arzu edenlere ve isteyenlere, çocuk sahibi olmayı nasip etsin. Bu çok muhteşem ve güzel bir duygu. Anneliğin verdiği duygularla olacak herhalde, içimde çok farklı duygular kabarıyor, yeşeriyor, onun resimlerini görüyoruz ve odasının hazırlıklarını yapıyoruz. Bütün bu yaşadıklarımız benim hayatımda hiç tatmadığım hem ilk hem de çok güzel duygular. Ama anne olmanın o tarif edilemez duygularını, bebek dünyaya geldikten sonra daha iyi anlayacağız. Anneliğin, yaşamadan anlayabileceğim bir şey olduğu inancında değilim. Bebek dünyaya geldikten ve o heyecanla tanıştıktan sonra, duygularımı daha net bir şekilde ifade edebileceğimi sanıyorum.

* Sizin bir cinsiyet tercihiniz var mıydı? Hayır, hiçbir zaman öyle bir düşüncemiz olmadı. İlk bebeğimiz olduğundan, şu anda bizim için cinsiyet önemli değil. Hani bir kızımız olsaydı, "Bir de oğlumuz olsun" diye fikir belirtebilirdim. Bizim en büyük isteğimiz, onun sağlığının ve sıhhatinin yerinde olması. Bir de tabii sağlıklı bir doğum gerçekleştirmek...

* Türkiye'de sezaryenle doğum patlaması yaşanırken, siz neden normal doğumu tercih ediyorsunuz? Sezaryenle doğuma karşıyım. Allah nasip ederse, normal doğum yapmak istiyorum. Gerekli olduğunda tabii ki doğum sezaryenle olabilir. Bunun başka çıkar yolu yok. Ama gerekli olmadığı, normal seyreden ve doğal giden bir şeyi bölmek ve kesmek, bana çok yanlış geliyor. Normal doğumdan yanayım. Ama sezaryen de tabii ki çok önemli bir doğum şekli. Bir terslik olduğunda böyle bir yönetimin olması çok sevindirici. Her şeyin doğal seyrinde gerçekleşmesi daha hayırlı ve güzel olur.

* Peki doğumdan sonra, hemen iş hayatına dönecek misiniz? Bebek olduktan sonra tekrar iş hayatına dönmek kolay olmuyor. Bu yüzden bir süre ara vereceğim. Çünkü bebeğin ilk bir yıl anne sütü almasının gerekli olduğunu biliyorum. İmkanlarım dahilinde, onu kendim beslemeye çalışacağım.

* İş ve evlilik hayatı derken, şimdi bir de çocuk hayatınıza girecek. Zor olacağını düşünüyor musunuz? Herkes gibi benim de bu konuda kaygılarım var. Bir de benim iş hayatım çok yoğun. Gerek dizi setleri ve gerek tiyatro olsun, yoğun geçiyor. Tabii bütün bu yoğunluk, hem bebek hem de anne için zor. Bebeğimi bırakıp setlere nasıl gideceğim, nasıl olacak bilemiyorum. Ama ailemin bu konuda bana yardımcı olacağına inanıyorum.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yaptığımız her şey daha iyi haber için!
 Altın Portakal'ın jüri başkanı Özpetek
 Luke'un ışın kılıcı açık artırmaya çıktı
 Çıplak pozlara gebelik engeli
 Maddox'a kardeş geliyor
 Marifette sınır yok
 Çocuk odalarını renk bürüdü
 Taze mezunlardan muhteşem defile
 Onunla iyi geçinin
RAHŞAN GÜLŞAN
Marslılar ve şişmanlılar
Geçen cuma ilk seansta yani...
HAKAN & UTKU
Uyumasın da büyümesin ninniiiiii
Turizm bakanı Atilla...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Müstakbel alkolizm: DİPSOMANİ
Dipsomani, eski...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli kek
Havuç ve patatesi...
Akupunktur iştahı azaltarak zayıflatır
Akupunktur iştahı azaltarak zayıflatır
Akupunktur; depresyon, üzüntü, stres gibi iştah artıran sebeplerin...
Sağlıklı emzirmenin püf noktaları
Sağlıklı emzirmenin püf noktaları
Türkiye'de doğru emzirme teknikleri yeterince uygulanmadığı için...
İki Eczacıbaşı'dan iki farklı davet
İki Eczacıbaşı'dan iki farklı davet
Şakir Eczacıbaşı ile yeğeni Bülent Eczacıbaşı'nın arası açık mı?...
Tekne tatiliyle saklanmaya son
Tekne tatiliyle saklanmaya son
Hülya Avşar, Mehmet Aslantuğ, Ata Demirer, Bülent Ersoy ve daha...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.