kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Sarmısaklı köfte
(4 kişilik)
*
1 paket piliç kıyma
* 6 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 3 adet domates (rendelenmiş)
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 adet kesme şeker
* 1 adet defne yaprağı
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Kıyma, sarmısak, kimyon, tuz ve karabiberi katıp, iyice yoğurun. Minik parçalar koparıp yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzüp, sıcak tutun. Domates, sarmısak, kesme şeker ve defne yaprağını hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, 3-4 dakika pişirip, köftelerin üzerine gezdirin. Üzerlerine maydanoz serperek servis yapın.

Mercimekli humus
(6 kişilik)
*
1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 1 adet havuç (iri doğranmış)
* 1 adet patates (iri doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 çorba kaşığı su
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 4 sap dereotu (iri doğranmış)
Kırmızı mercimeği unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Soğan, havuç ve patatesi katın. Üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Orta ateşte malzemeler yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcakken çatalla ezerek karıştırın. Karıştırmaya devam ederek zeytinyağının dörtte üçünü katın. Nişastayı, yavaş yavaş su katarak açın. Mercimekli karışıma, sulandırılmış nişasta ve tuzu katıp, harmanlayın. Karışımı bir süzgeçten geçirin. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip, dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Çıtır karides
(4 kişilik)
*
12 adet orta boy karides
* 8 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı)
* 4 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
* Tuz, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 1/2 adet yufka
Zeytinyağı, biber salçası, sarımsak, kimyon tohumu, tuz, pul kırmızıbiber ve soya sosunu iyice karıştırın. Karidesleri hazırladığınız sosa katın, iyice karıştırıp her taraflarına bulayın. Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın, keskin bir bıçakla ince şeritler halinde kesin, parmak uçlarınızla silkeleyerek açın. Karidesleri uçları açıkta kalacak şekilde yufka şeritlerle sarın ve kızgın yağda yufkalar pembeleşinceye kadar yaklaşık 2- 3 dakika kızartın. İnce kıyılmış yeşil otlarla servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zeytinyağlı kabak içi   / 23-07-2005
 Kimyonlu piliç kuşbaşı   / 22-07-2005
 Yazlık salata   / 21-07-2005
 Tarhunlu somon   / 20-07-2005
 Yanya köftesi   / 19-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 17-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 14-07-2005
GÜLSE BİRSEL
Taklit çanta operasyonu!
Kapalışarşı'dayız. Yanımdaki...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle...
Onun anlayacağı şekilde yanıtlayın
Onun anlayacağı şekilde yanıtlayın
'Zamane çocukları'nın sorduğu sorular, kimi zaman anne babaların...
Ex başkan 42 oldu!
Ex başkan 42 oldu!
Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili, 42'nci doğum...
Sade şıklık...
Sade şıklık...
Moda Polisi
Tuba Ünsal-Cem Cantaş'ın düğün töreninde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.