kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağabeyi Oğuz Onur Küçük kardeş Şifa Onur Ablası İrem Katoğlu Onur
Kedili miras kavgası
Niyetleri hissemi ve paralarımı gaspetmek

Kedili miras kavgası

Boğaz'daki 100 milyon dolarlık arazinin sahibi üç kardeş mahkemelik oldu. Psikolog Şifa Onur'un akli dengesini yitirdiğini iddia eden ağabeyi ve ablası barınaktaki 90 kedinin de tahliye edilmesini istedi.

Ürdün eski Kralı Talal'ın 1970'li yıllarda tedavi olmak için tercih ettiği, halen Alarko Holding Yönetim Binası olarak kullanılan Ortaköy Şifa Yurdu'nun sahibi ve başhekimi Asım Onur'un miras bıraktığı milyon dolarlık arsası, vergi rekortmeni kızı ile iki kardeşi arasında 'kedi' kavgasına neden oldu. Asım Onur'un yurdun adını verdiği kızı Şifa Onur, holding binasının yanı sıra Suriye Konsolosluğu'na ait binanın da içerisinde bulunduğu boğaza nazır 42 dönümlük arazinin paylaştırılması için dava açınca ablası ile ağabeyini karşısında buldu. Abla İrem Katoğlu ile ağabey Oğuz Onur, kardeşlerinin akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak vasi tayini' davası açtılar. Bununla da yetinmeyen abla ile ağabey, arazi içerisinde yer alan 11 yıllık barınakta bulunan 90 kedinin tahliyesini de istediler.

VASİ TAYİNİ
Kedi kavgasına dönüşen 100 milyon dolarlık arazi kavgası, Almanya'daki Bochum-Ruhr Üniversitesi Psikoloji eğitimi alan Şifa Onur'un babasından kalan arazinin paylaştırılması için dava açmasıyla başladı. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne avukatı Cenk Umut aracılığıyla başvuran Onur, "Kardeşlerinin kendisine ortak malları ile ilgili olarak hesap vermemesi ve kendisine karşı kötü tavır içerisinde bulunmaları" nedeniyle ortak malvarlıklarının paylaştırılması talebinde bulundu. Bu davadan 25 gün sonra ağabey Oğuz Onur ile abla İrem Katoğlu Onur da, soluğu mahkemede aldı. Kardeşlerini "akli dengesi yerinde olmamakla" suçlayan abla ve ağabey, İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden Şifa Onur'a mal varlığının idaresi başta olmak üzere tüm hukuki konularda yetkili olmak üzere bir vasi tayin edilmesini talep ettiler. Kardeşler bununla da yetinmeyerek, arazi içerisindeki 1.5 dönümlük alan üzerine 11 yıl önce kurulan kedi barınağındaki 90 kedinin tahliye edilmesini de istediler. Oğuz Onur ile İrem Katoğlu Onur, kardeşlerinin akli dengesinin yerinde olmadığını parasını yönetemediğini ve tüm parasını kedilere yedirdiğini iddia ettiler. Onur Kardeşler, dilekçelerinde Şifa Onur'un hayvanlara aşırı bir şefkat ve merhamet gösterdiğini anlatarak, kediler için kurduğu barınağa ısıtma tertibatı yaptığını bunun da bir israf olduğunu söylediler. Abla ve ağabey, bu durumun kardeşlerinin akli ve ruhi melekelerinin bozuk olduğunu gösterdiğini savundular.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE
Davanın görüldüğü mahkeme, Şifa Onur'u akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi. Hastaneden mahkemeye ulaştırılan raporda ise Onur'un akıl sağlığının yerinde olduğu bildirildi. Şifa Onur da avukatı aracılığıyla Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi hazırlayarak bir ilke imza atan Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk ve Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Sungurbey, tarafından hazırlanan raporu mahkemeye gönderdi. Sungurbey, raporunda Şifa Onur'un aklı başında son derece iyi bir eğitim almış bir kişi olduğunu, mal paylaşımı davasına itirazın yersiz ve açılan vasi tayini davasının dayanaksız olduğunu anlattı. Prof. sungurbey, Şifa Onur'un 11 yıldır kedilere baktığını ve kardeşlerinin buna hiç ses çıkarmadığını belirterek dava açılınca tepki gösterdiklerini vruguladı.

Ümit KARAASLAN / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Motoru havada patladı üç motoruyla iniş yaptı
 Tuğcu'dan ilk karar
 Özkök: Terörizme bilimsel tarif lazım
 Ders çizelgesi sil baştan
 Pamukova hatırası
 Umut'ta 5 yıl sonra sonuç: Müebbet...
 Orduda YAŞ heyecanı
 PKK şimdi de başkan kaçırdı
 Motosikletlerin çoğu kayıtsız
 Kirayı geciktirene kötü haber
ERDAL ŞAFAK
Stratejik işletmeler
Yabancı sermaye, parayı...
ÖMER LÜTFİ METE
Karanlıkta 'Kandil' yerine ıslık
Hem askerin, hem...
UMUR TALU
Mayın kahpeliktir!
Oyun değil maalesef.
Haberler...
YILMAZ ÖZDİL
Rus salatası...
Önce şu üç gelişmeyi alt alta...
'Sabrımızın sınırı var'
İngiltere ziyaretinde Times gazetesine konuşan Başbakan, Kuzey...
Rum lider: İmza tanıma değil...
Kıbrıs Rum kesimi lideri Tasos Papadolupos, çark etti...
Fulya siyah mı beyaz mı?
Fulya siyah mı beyaz mı?
Beşiktaş Kulübü için çok önemli Fulya Projesi'nde düğmeye basıldı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu