Mutfakta Lezzet Güneşi
Meksika poğaçası (15 adet) * 2 adet yumurta (haşlanmış) * 1 çay bardağı yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış) * 100 gr. piliç erişte söğüş * 30 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş) * 15 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yumurtaları rendeleyin. Yumurta, zeytin, erişte söğüş ve cheddar peynirini harmanlayın. Milföy hamurlarını düz bir zemine yayın, hazırladığınız harcı ortalarına paylaştırın ve hamurları arzu ettiğiniz şekilde katlayıp, kenarlarını hamur kesici ile keserek düzeltin. Yumurta sarısı ile yağı çırpın, fırça ile böreklerin üzerine sürüp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Kabaklı piliç şiş (6 kişilik) * 1 büyük tabak tavuk ızgara tava kuşbaşı * 2 adet kabak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1,5 çorba kaşığı limon suyu * 2 tatlı kaşığı biberiye yaprağı * 1 adet limon kabuğu rendesi * 18 adet çöp şiş Kabakları sebze soyucu veya bıçakla ince şeritler halinde kesin. Kabak şeridinin bir ucundan çöp şişi batırın, üzerine bir adet et geçirin ve "S" şeklinde kabak, et sıralamasını, kabak şeridi bitinceye kadar devam ettirip, şişleri hazırlayın. Zeytinyağı, limon suyu, biberiye yaprağı ve limon kabuğu rendesini çırpın. Hazırladığınız sosun yarısını fırça ile şişlere sürüp, mangalda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Kalan sosu üzerlerine gezdirerek servis yapın.
|