kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan, 'aydınları' kabul etti
Erdoğan: "Kürt sorunu bizim için demokratikleşme sorunudur"
Gürsoy: Aracı değiliz
"Başbakan teminat verdi"
Bekaroğlu imzasını geri çekti

Erdoğan, 'aydınları' kabul etti

Başbakan Tayyip Erdoğan, 'terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yapan' aydınlar heyetini bugün Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasinin tüm toplumsal sorunların çözümü olduğunu belirterek, "Kürt sorunu ayrılıkçı şiddet ya da barışı bozma suretiyle ele alınacak bir sorun değildir. Toplumsal sorun şiddete bahane gösterilemez. Bütün sorunlar demokrasi şemsiyesi altında anayasal düzen içinde ele alınmalı" dedi.

Erdoğan, Türkiye gibi büyük bir ülkenin, dünden miras aldığı ve bugün bunlara küreselleşme ile yenileri eklenen sorunları aşma gücünün her zaman var olduğunu bildirdi.

Erdoğan, bir süre önce yayınladıkları bildiriyle terör
örgütü PKK'ya (silah bırakma) çağrısı yapan bildiriyi imzalayan ''bir grup aydını'' başbakanlık yeni binada kabul etti.

Kabulde, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, yazar Adalet Ağaoğlu, gazeteci-yazarlar Ali Bayramoğlu, Ahmet Hakan Coşkun, Oral Çalışlar, Mustafa Karaalioğlu, Nuray Mert, eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, Yılmaz Ensaroğlu, Osman Kavala, Tayfun Mater, Hakan Tahmaz, hükümet tarafından ise Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, milletvekilleri Ömer Çelik, Hüseyin Besli, İhsan Arslan, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hasan Fendoğlu, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Başkanı Vahit Bıçak, Başbakan Danışmanları Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ve Akif Beki yer aldılar.

Başbakan Erdoğan, görüşmenin başında, heyetle bir arada bulunmaktan gurur duyduğunu ifade ederek yapılacak toplantının ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, hükümet olarak toplumun her kesimiyle diyalog içerisinde olmaya görev geldiklerinden bu yana özel bir önem verdiklerini kaydetti.

Özellikle demokrasi ve toplumsal barış konusunda inisiyatif alan bir grup düşünce adamı ve aydınların temsilcilerini Başbakanlık'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye gibi büyük bir ülkenin dünden miras aldığı ve bugün bunlara küreselleşme ile yenileri eklenen sorunları aşma gücü her zaman var, millet olarak var ve dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik ile ortaya koyduğumuz güç olarak var.

Tüm bu sorunları aşarken ise demokratikleşme ve toplumsal barış ve ilke bütünlüğümüzü esas aldığımızı ifade etmek istiyorum. Hükümetimiz,dinamik bir demokratikleşme projesini esas alan ve kurucu bir hükümet olarak göreve başladı. Türkiye'nin kendi insanını daha iyi yaşam şartlarına kavuşturması ve dünyadaki gelişmelerin merkezinde yer alması için değişimin kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz. Demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri esas alan bir değişim programını kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz.

Türkiye'deki her türlü sorunun çözümünün de daha çok demokrasi ve daha çok refah perspektifinden geçtiğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızla Türkiye'nin tüm sorunları için yeni ve beyaz bir sayfa açtık.''

ERDOĞAN: "DEMOKRATİKLEŞME SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ"

Erdoğan, demokrasinin tüm toplumsal sorunların çözümü olduğunu belirterek, "Kürt sorunu ayrılıkçı şiddet ya da barışı bozma suretiyle ele alınacak bir sorun değildir. Toplumsal sorun şiddete bahane gösterilemez. Bütün sorunlar demokrasi şemsiyesi altında anayasal düzen içinde ele alınmalı."

Gencay Gürsoy da, herhangi bir grubun aracısı olmadıklarına işaret ederek, "Amacımız yükselen şiddete karşı endişelerimizi artarmak" diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Anayasa değişiklik paketi
 ABD heyeti KKTC'de
 "Chirac'ın tavrını kınıyoruz"
 AKP'li 355 vekil Anadolu yollarında
 Çiçek: Kantarın topuzu kaçmasın
 Diyarbakır'da alarm
 Aydınlarla buluşma olumlu hava yaratacak
YAVUZ DONAT
Kıyıda kalmış notlar ve iklim hastalıkları
Güniz...
Bombacılar kıskıvrak
Galata Köprüsü'nde iki kişinin yaralandığı olayla ilgili, PKK /...
Deprem kredisi göründü
İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi olası depreme karşı...
El Kaide şüphesi operasyon başlattı
El Kaide şüphesi operasyon başlattı
İsrail'in bir hafta içinde vatandaşına iki kez "Antalya'ya gitmeyin"...
Cezaevinde öldüren dayağa beş tutuklama
Cezaevinde öldüren dayağa beş tutuklama
Gaziantep'te, askeri hastaneden firar edip hırsızlık suçundan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu