Zeytinli ekmek
Maya, şeker ve 1,5 su bardağı suyu karıştırın. Başka bir kapta un, tuz ve zeytinyağını karıştırıp, nane ve soğanı katın. Mayalı karışım ve kalan suyu unlu karışıma katıp, iyice yoğurun. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, 10 dakika daha yoğurun. Zeytinleri katıp, birkaç dakika daha karıştırın. Hamuru hafif yağlanmış bir kaseye koyup, üzerini kapatın ve iki katı kabarıncaya kadar 1-1,5 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tekrar yoğurup, 12 parçaya bölün ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
(12 adet) * 1,5 kg. un * 15 gr. kuru maya * 1 tatlı kaşığı tozşeker 3 su bardağı su (ılık) * 4 tatlı kaşığı tuz * 5 çorba kaşığı kuru nane * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 15 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış, iri doğranmış)
|