kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

Oyun yutuculuğun dünü-bugünü

Osmanlı paylaşılırken yaşananlar ile Cumhuriyet sonrasının bölücü oyunları tek senaryonun sahneleri gibi birbirleriyle ilintilidir. Bu uzun hikaye boyunca oyun kurucu düşmanlarımız hep aynı basit mantığı kullandılar; oyun yutucu bizler de hep aynı gaflet, dalalet ve ihanetleri yaşadık.
Diplomatik manevralar, iktisadi hileler, gizli servis faaliyetleri, işbirlikçi edinip kullanma yöntemleri, tahrik provaları, orta ve büyük ölçekli savaşlar.
Hepsi tek omurganın unsurları.
Batı için hadise, hala ' doğu sorunu'dur. Bu isim, ' İslam Sorunu' denemediği için vardı. Şimdi de gerçek adı söylenemediği için 'küresel terör' deniyor.
Asli hedef İslam'dır. Türkiye, İslam adına hareket etmese de, Batı'nın bu dinle savaşına ortak olmadığı sürece, hedef tahtasının tam merkezindedir. Yoksa Türkler bir gecede Hıristiyanlaşıverseler ' Doğu Sorunu' için adres de değişiverir. Nitekim İslam'la ilgisi olmayan her Türkiye insanı Batı adamı için doğal müttefik olmuş, geliştirdikleri işbirliği sistemleri de hep dindarlar aleyhine çalışmış ve çalışmaktadır. İslam'la ilgili -en masum düzeyde de olsa- bir iddia gütmeyene Batı'nın kapıları ardına kadar açıktır.
Haçlı Seferleri ile zirveye ulaşan İslam nefreti zaman içinde sadece isim ve taktik değişikliği geçirmiştir. Irak'ta savaştıranlar ve savaşanlar da katıksız İslam nefreti ile doludurlar. Buna kanıt olarak, herhangi bir işgal askeri birliğinin ' terörist arama' bahanesi ile girdiği herhangi bir Irak evinde yaşananları öğrenmek yeter.
Onun içindir ki durum tam da Humeyniciliğin söylediği gibidir:
- Şeytan ve orduları Allah'ın dini ile savaşmaktadırlar!
Bu yargının sorunu içeriğinde değil, söyleyeni ndedir. Aykırı görüş ve eğilimdekilere yaşama hakkı tanımayan Humeyniciliğin ve benzeri akımların özde doğru olan bu yargısı bile maalesef İslam'la savaşan Şeytan tarafından kullanılır:
- İslam aşırılık ve terör üretir!
Böylece Vahşi Batı İslam'a karşı yeni Haçlı Seferleri'nin kurallarını da kendi belirlemekte, adeta ' yazı gelirse ben kazanırım, tura gelirse sen kaybedersin' mekanizması yaratmaktadır.
Yüzlerce yıllık bu senaryoyu okumamakta inat ettiğimiz için şimdi de PKK maşası ile içeriden ve dışarıdan çalkalanmaktayız.
Bu noktada, tarihten gerçek bir kesiti, aynı senaryonun sahnelerinden biri olarak hatırlayalım: Aralık 1909'da istifa eden Hüseyin Hilmi Paşa'nın yerine İttihatçılar'ın isteği üzerine Roma Büyükelçisi İbrahim Hakkı Bey yeni hükümeti kurar. Osmanlı'nın başındaki bin beladan biri de İtalya'nın Libya'yı yutma çalışmalarıdır. Şüphesiz İtalyanlar, kendileri ile iyi ilişkileri olan yeni Sadrazam Hakkı Paşa'ya hatır etmezler. Trablusgarp ve Bingazi'yi en erken zamanda almak için hazırlıklarını sürdürürler. İstanbul ise başka pek çok bölgede olduğu gibi Libya'da da hiçbir tedbir alamaz. Hatta tam aksine İtalyan işgalini kolaylaştırmak ister gibi, mesela buradaki hatırı sayılır bir askeri kuvveti Yemen'e kaydırır. Hakkı Paşa, daha fazla taviz vermekle İtalya'nın işgalden vazgeçeceğine son ana kadarinanır.
Tabii bütün bu tavizler, caydırmak şöyle dursun, aksine biti kanlanmış İtalyanların iştahını daha da artırır. Nihayet 1911'de işgali gerçekleştirirler.
Bu kesitin şimdiki bölücü faslın sahnelerinden ne farkı var? Dünkü sadrazam Hakkı Paşa'nın sevecen (!) yaklaşımına karşı İtalyanların koyduğu son nokta, ' Kürt Sorunu' söylemiyle yeni bir taviz paketi açacağı izlenimi uyandıran Erdoğan'a inat PKK'nın yürüdüğü yerden farklı mı? Şüphesiz bu fitnecilerin sonu da İtalyanlarınki gibi perişanlıktır. Orada bir avuç Türk, Şeyh Sünüsi'nin de büyük desteği ile Arap kardeşlerini yanlarına alarak İtalya'yı bütün dünya önünde rezilkepaze eylemişlerdir.
( Mustafa Kemal Bey, Enver Bey, Ali Fethi Bey, Nuri Conker, Eşref Kuşçubaşı, Fuat Bulca, Enver Bey'in kardeşi Nuri Bey, Enver Bey'in amcası Halil Bey, Neşet Bey, Ekrem Bey ve diğerleri; ruhunuz şad olsun.)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Telekom ve itiraf gibi düzeltme   / 06-09-2005
 Kandil'in ruhuna eziyet   / 02-09-2005
 'Ankara Kıbrıs numaramızı yuttu'   / 01-09-2005
 Hatay'dan Kazan'a 'boşgörü'   / 30-08-2005
 Yoksulluğun stratejik istismarı   / 29-08-2005
 Kuzey Irak ve pembe çizgi   / 26-08-2005
 Milli Güvensizlik Kavşağı'nda bölücüye 'pozitif' ayrımcılık   / 25-08-2005
 Tabanı Erdoğan'a küsüyor mu?   / 23-08-2005
 Köln'de Mini Haçlı Seferi   / 22-08-2005
 Üstsüze bakmayan Bakan mı olur?   / 19-08-2005
YILMAZ ÖZDİL
Sözde kardeş...
Bıçkın polis şefi Eşref Kolçak ile...
ALİ KIRCA
Kuşlara dair- 2
Tatilden döndüğümüz gün, bu köşede yer...
ÖMER LÜTFİ METE
Oyun yutuculuğun dünü-bugünü
Osmanlı paylaşılırken...
UMUR TALU
Kardeş kardeş
Linççi kardeş hazır; tetikte. İnsana da,...
FATİH ALTAYLI
Televizyonlar sorumsuz ya patronlar
PKK ve bazı başka...
ERDAL ŞAFAK
Yarım bardak suda termometre
MARSHALL Fonu, Türkiye...
Mini 'Türkiye zirvesi'
Karşı deklarasyon için dün toplanan Coreper yine kilitlendi. Kabul...
Brosnan: Utanç verici bir yönetim
ABD'nin güney kıyılarını vuran Katrina felaketi yüzünden...
Barajı kurun geliyoruz: 1-0
Barajı kurun geliyoruz: 1-0
Ukrayna'yı Tümer'le geçtik. Gözümüzü 8 Ekim'deki Danimarka-Yunanistan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu