kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 
Cam ustası oldum!
Ayşe Arman da şişman ve mutlu

Cam ustası oldum!

Başımda kötü bir talih dolaştığı için iyi saatte olsunlar' tarzı çarelere başvurdum. Kurşun döktürdüm; el kadar bir dil çıktı! Bir de nazar boncuğu lazım tabii ki... Benim tasarladığım boncuk ise daha çok zürafaya benzedi!

Yıllar önce bir kampanya vardı: "Kendi uçağını kendin yap." Bu kampanya dahilinde kaç kişi arka bahçesinde uçak imal etti, o zaman yapılan uçaklarla kaç yolcu taşındı bilmiyorum ama ben işi sağlama alıp kendi nazar boncuğumu kendim imal etmek istedim. Bunun için çok haklı nedenlerim var: Öncelikle başıma sebebi bilinmeyen bir hastalık geldi ve üç gün Florance Nightingale Hastanesi'nin (Hastanenin ismini doğru yazmak hakikaten meşakkatli bir çalışma istiyor) yataklarını, Emar'ını filan test ettim. Sonra geçtiğimiz hafta sonu Bayrampaşa Aquarium Alışveriş Merkezi'nde çantam çalındı. (Bunu yazmak da bir hayli zor.)

PARLATICIMI GERİ VER!
Çok müstesna Ipod'umla helalleşmek durumunda kaldım. (Bu arada polis merkezinde çantamın içindekileri sayarken polis memuru gülmemek için dudaklarını ısırmaktan felç geçirecekti.) Bu harika listeden bir iki örnek vermek istersem; bir adet oje, uğurlu kedi tasmam, (tahmin edeceğiniz gibi uzun bir hikaye) o gün satın aldığım ahşap spatula, kaloriferin havasını almaya yarayan garip anahtar, Isadora marka dudakları Banu Alkan'ınkiler gibi yapan dudak parlatıcısı. (Sayın hırsız, lütfen tüm diğer şeyler sizin olsun ama dudak parlatıcımı anlaşacağımız bir yer ve saatte bana ulaştırın. Söz veriyorum yanımda polis getirmeyeceğim.)

ELEM TEREFİŞ
Bu arada çantam çalındığı için elim ayağım birbirine karışmış olduğundan, yepyeni otomobilimi karakolun bahçesinde dev gibi boşluğa park etmeye çalışırken arkasını duvara sürttüm. Dahası var; eve geldiğimde kedim, iki ay sonra tüm cesaretimi toplayıp katlayıp üst üste dizdiğim polarlarımı yere dökmüş, yığıntının üzerinde uyuyordu! Yeter ben oynamıyorum! Başımda kötü bir talih dolaştığı kesin. Dolayısı ile hemen 'iyi saatte olsunlar' tarzı çarelere başvurdum. Kurşun döktürdüm! Vallahi siz deyin parmak kadar, ben diyeyim el kadar (abartmayı severim) bir dil çıktı kurşunda! (Gözü olanın gözü çıksın. Elemterefiş kem gözlere şiş. Huuu!) Bir de nazar boncuğu lazım tabii ki. Bu işi sorumlu bir Türk vatandaşı olarak ciddiye aldım. Ve aklıma 'cam perisi' arkadaşım Selin Okçu geldi. Ralli dünyasında tanıdığım Şükrü Okçu'nun kızı olan Selin, eğitimini moda ve tekstil üzerine yaptı. Ancak üç yıl önce kafayı 'cam'a taktı. Biz önce kapı pencere camı işine girecek sandık ama o sanatçı olmayı seçti. Türkiye'de bir ilk olan Cam Ocağı Vakfı'nda, cam takı üzerine düzenlenen eğitim programına katıldı. Michaela Köppl, Helga Seimel gibi usta cam sanatçılarından cam boncuk yapımı üzerine eğitimler aldı. "Selinciğim, boncuk işinde para yok canım" diyorduk ki, geçen sene İspanya da bulunan 'Fundacion Centro Nacional Del Vidrio' Cam Sanat Okulu tarafından, ileri seviyede cam boncuk yapımı, mücevher tasarım ve uygulaması üzerine 15 günlük eğitim ve seminer vermek için davet edildi.

ZÜRAFAYI ANDIRIYOR
2005 yılında hazırlamış olduğu 'Evil Eye Protector' (Şeytan gözü koruyucusu) isimli koleksiyonunu cam yapımının en ünlü ülkelerinden biri olan İtalya'ya ihracat etmeye başladı. Selin, nazar boncuğunu o kadar güzel modernize etmiş ki, ben de onun Maslak'taki atölyesinde küçük bir nazar boncuğu üretim kursu aldım. Renkli çubukları önce iyice ısıtıyorsunuz. Sonra yavaş yavaş aleve doğru yaklaştırıyorsunuz bu arada da sürekli çeviriyorsunuz. Eğer yavaş çevirirseniz küçük patlamalar olabiliyor. (Netekim sağ elimde küçük bir patlama izi var!) Ardından çevirdiğiniz nesne çok soğumadan onu ilginç bir düzleştirici ile sıkıp, tam soğumadan diğer renkleri yapıştırıp, külün içinde soğumaya bırakıyorsunuz. Bunu yaparken, yukarıdaki saydığım kötü olayların sıkıntılarını unuttum. Galiba böyle bir hobiye ihtiyacım var. Ben yamrı yumru nazar boncuklarımla gurur duyarken Selin Okçu ise Nişantaşı'nda bu hafta açtığı mağaza ile uğraşıyor. Yeni cam küpeler ve kolyeler tasarlıyor. İlgilenenler; Valikonağı Caddesi. Halil Bey Pasajı'ndaki dükkanı görmeliler. Telefon ise 0212-248 28 15. Ben bu arada yeni bir nazar boncuğu tasarımı üzerinde çalışıyorum. Daha çok zürafaya benzedi ama karşıdan 30 derece açıyla bakınca nazar boncuğunu andırıyor!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ne yaptımsa sevemedim   / 15-12-2005
 Fajita değil Mojito   / 13-12-2005
 Kaç kere sevdiğimi unuttum...   / 01-12-2005
 Hayat bazen tatlıdır sevenler kanatlıdır...   / 29-11-2005
 Bir şarkının perde arkası   / 24-11-2005
 Öyle tokat atılır mı?   / 22-11-2005
 Barselona'daydım   / 17-11-2005
 Cenaze bekler, çiğ köfte beklemez...   / 15-11-2005
 Ayşeler ölmesin!   / 10-11-2005
 Aslan'ın belini kırıverdim...   / 08-11-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Cam ustası oldum!
Başımda kötü bir talih dolaştığı için...
HAKAN & UTKU
Kurtlar Vadisi'nin finalini açıklıyoruz!
Polat...
SEDA KAYA GÜLER
Eleştirinin karanlık yüzü
Kadınlar sinema yapıyor. 2001...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
10...
Gripten kurtulmak içinmönüde turp ve dolmalık biber olmalı
Gripten kurtulmak içinmönüde turp ve dolmalık biber olmalı
Bazı gıdalar var ki hastayken onların sofranızda bulunması iyileşme...
Sosyete de gözünü talih kuşuna dikti
Sosyete de gözünü talih kuşuna dikti
Milli Piyango'nun 20 milyon YTL'lik yılbaşı özel ikramiyesi, sade...
İbo Show'da üçlü ittifak
İbo Show'da üçlü ittifak
İbo Show önceki akşam sürprizlere sahne oldu. atv'nin üç starı;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.