Mürdüm eriği pudingi
Erik, tarçın, karanfil, tozşeker ve limon kabuğunu derin bir tencereye yerleştirip, üzerine suyu gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Kevgirden ezerek geçirin, 6 adet bardağa veya porsiyonluk kaplara paylaştırın. Yumurta sarısını çırpın. Una sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin, karıştırmaya devam ederek yumurta sarısı, badem ve vanilyayı katın. Yine karıştırmaya devam ederek orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip, soğuluncaya kadar dinlendirin. Hazırladığınız kremayı mikserle 2-3 dakika çırpın. Bardaklardaki erik püresinin üzerlerine paylaştırın. Buzdolabında en az dört saat dinlendirdikten sonra servis yapın. 6 kişilik * 500 gr. mürdüm eriği * 3 cm. kabuk tarçın * 4 adet karanfil * 1 su bardağı tozşeker * 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) * 1/2 su bardağı su (kaynar) * 1 adet yumurtanın sarısı * 500 ml. süt * 3 çorba kaşığı un * 1 çay bardağı badem (dövülmüş) * 1 çay kaşığı vanilya
|