kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sağlık Bakanlığı: Türkiye'de kanıtlanmış bir vaka yok
Hastalardan biri öldü

Hastalardan biri öldü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan hastalardan biri öldü.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden kuş gribi şüphesiyle hastanelerine kaldırılan 6 hastadan biri olan Mehmet Ali Koçyiğit'in (14) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 2 kişi daha kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Doğubayazıt Kaymakamı Rauf Ulusoy, dün ilçede
yaşayan 4 kişinin, kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiğini hatırlatarak, bugün ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

Kanatlı hayvanlardan aldıkları numuneleri tahlil amacıyla Erzurum'a gönderdiklerini ve sonuçları beklediklerini belirten Ulusoy, şunları kaydetti:

''Bugün 2 hastayı daha Van'a gönderdik. Tedbir olarak ilçeye kanatlı hayvanların giriş çıkışlarını yasakladık. Güvenlik güçleriyle ilçe tarım müdürlüğü ekipleri giriş ve çıkışlarda kontrollerini sürdürüyor. Kanatlı hayvanların etlerinin yenmemesi yönünde ilçede duyurular yapıyoruz. Ayrıca bugünden itibaren ilçedeki kanatlı hayvanlar, ekipler tarafından itlaf edilecek.''

Semra Topçu (35) ile Yusuf Tunç (5), bugün kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Dün akşam saatlerinde de Fatma (15), Hülya (11), Ali Hasan (14) ve Muhammed Halil (14) Koçyiğit, ağızda kanama, öksürük, halsizlik şikayetleri üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

VAN VALİSİ: KESİN BİR BULGU YOK

Van Valisi Niyazi Tanılır, doktorların hastaneye yatırılan vatandaşlarla ilgili ''kuş gribidir'' diyemediklerini, eldeki bulguların birçok hastalığın ortak bulguları olduğunu belirtti.

Tanılır, Van'dan Ağrı'ya kanatlı hayvan ve ürünlerinin girişini tedbir amacıyla yasakladıklarını bildirdi. Vali Tanılır, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden 6 kişinin kuş gribi şüphesiyle sevk edildiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından makamında gazetecilere açıklama yapan Tanılır, kuş gribi ile ilgili kesin bir bulgu olmadığını, araştırmaların sürdürüldüğünü söyledi. Yapılacak analizlerin ardından teşhisin konulacağını ifade eden Tanılır, şöyle konuştu:

''Hastaneye yatırılan vatandaşlarla ilgili tıbbi süreç başlatıldı. Bu sürecin basına doğrudan doğruya kuş gribi ihtimali olarak yansımasından dolayı böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Bu konuda hekimler 'kuş gribidir' diyemiyorlar. Eldeki bulgular birçok hastalığın ortak bulgularıdır. Kesin tanıya bağlanması için tahliller alındı ve uçakla Ankara'ya gönderildi. Analizi yapılacak ve bu analiz sonucunda bu hastalık isimlendirilecektir.''

Tedbir amacıyla bazı önlemler aldıklarını anlatan Tanılır, ''Ağrı ili tedbir olarak başka illere kanatlı ve kanatlı ürünlerin giriş-çıkışını yasaklamış. Bu konuda tedbirli olmamız kamu sağlığı yönünden ve ülke ekonomisi bakımından önem arz etmektedir. Biz de tedbiren Ağrı'dan Van'a kanatlı hayvan ve ürünlerin girişini yasakladık. Bu kesinlikle 'kuş gribi vardır' diye yorumlanmamalıdır. Bir tedbirdir'' diye konuştu. Tanılır, yarın Sağlık ile Tarım ve Orman bakanlıklarından üst düzey bir heyetin Ağrı ve Van'da incelemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

DİĞER HASTA YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden, kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 6 hastadan 5'inin Çocuk Servisi'ne yatırılması, diğer hasta yakınlarının tepkisine neden oldu. Hasta yakını Yüksel Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüştüğü servis doktorlarının, ''Buraya yatırılan 5 çocuğun hastalığının sizin hastalarınıza bulaşması noktasında garanti veremiyoruz. İstiyorsanız hastalarınızı eve götürün'' dediklerini iddia etti.
Daha sonra Gök, 29 gündür çocuk servisinde tedavi gören Pınar Gök'ü evine götürdü. Bu arada Doğubayazıt'tan sevk edilen diğer hasta, Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde tedavi altına alındı.

''GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI''

Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribinin bugünkü bilgilerle insandan insana geçmediğini belirtti. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden gelen 6 hastadan 5'inin çocuk servisinde tedavi altına alındığını ifade eden Şahin, bu nedenle bazı hastaların tedirginlik yaşadığını, ancak hastalık hakkında gereken bilgiye sahip olunmaması nedeniyle oluşan tedirginliklerin yersiz olduğunu söyledi.

Hastaların malzemelerinin ayrı olduğunu, gerekli tedbirlerin alındığını belirten Şahin, bugün sevk edilen 2 hastanın, Doğubayazıt'ın köylerinden geldiğini bildirdi. Van ve çevresinde kuş gribi görülmediğini, bugüne kadar da bu bölgeden hastanelerine kuş gribi şüphesiyle başvuran olmadığını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

''Dün gelen hastalardan biri kız biri erkek 2 çocuğun durumu kritik. Kritik olanlardan bir çocuk risk altında olduğu için hayati tehlike geçirdi. Ancak yaptığımız müdahale sonucu tekrar hayata döndürdük. Şu an makineye bağlı durumda yaşıyor. Hastane olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Hastalardan tahliller aldık. Şimdi sonuçları bekliyoruz. Bu sonuçlar belli olmadan şu an için kesin bir bilgi vermek doğru olmaz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Türkiye nüfusu 73 milyonu geçecek
 Öğrencinin bıçak merakı ürkütüyor
 Oğlu için 1 ayda beş kilo verecek
 Park yerinde kavga adliyelik oldu
 İçindeki futbol aşkı bambaşka
 Dargınlığa söz yüzüğü
 Ankara'dan yola çıkan panzehir hayat kurtaramadı
REHA MUHTAR
Lale devri çocukları...
"Lale devri...
MEHMET BARLAS
Kelimeleri birer fişek gibi namluya sürmeli miyiz?
Yüz...
İLKER SARIER
Geçen yılı neden sevdim?
"Diyalektik" diye...
SAVAŞ AY
Yeni yıla Mihriban'la girmek güzel şey
Yeni yıla şiir...
HINCAL ULUÇ
Noel Hediyesi
İşte yeni bir...
GÜLSE BİRSEL
Yılbaşı sabahı tavsiyeleri!
Muşmula gibi uyandınız değil...
Futbolun kaos yılı
Futbolun kaos yılı
Önce MHK seçimleri iptal oldu. Üst üste yaşanan başarısızlıkların...
Dopinge battık
Dopinge battık
2004'te dopingle başı ağrıyan Türkiye, 2005'te batağa saplandı.
Sezer'in kimlik tanımı
Sezer yılbaşı mesajında birlik çağrısı yaparak Türk ulusu çatısı...
Erdoğan'dan yeni yıl müjdeleri
Muğla'nın Akyaka Beldesi'nde yılbaşı tatilini geçiren Başbakan Recep...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu